18.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Σαραγόσα-Καρσίγιακα 79-84: «Ατσάλινοι» οι Τούρκοι για την κούπα (vids)

Η Καρσίγιακα κυριάρχησε απόλυτα για ένα ημίχρονο με το «πυροβολικό» του Χένρι, είδε τη Σαραγόσα με ηγέτη τον Ουάιλι να επιστρέψει, αλλά κράτησε «με νύχια και με δόντια» την νίκη, περνώντας με 84-79 στον τελικό του BCL και στέλνοντας μήνυμα πως δεν το χάνει.

Το ξεκίνημα ήταν αρκετά δυναμικό για την τουρκική ομάδα, με τα μακρινά σουτ του Χένρι να της δίνουν ένα αρχικό προβάδισμα (5-11 στο 4'). Ο Ουάιλι προσπάθησε με «μάχες» κοντά στο καλάθι να βοηθήσει τους Ισπανούς, αλλά με τον Μπιρσέν να βοηθά τον εξαιρετικό συμπαίκτη του, που «πυροβολούσε» κατά ριπάς, η διαφορά στο τέλος της πρώτης περιόδου ήταν ήδη σε διψήφιο νούμερα (15-26).

Η άμυνα της Σαραγόσα έκανε επιτέλους την εμφάνισή της και αυτή την «ώθησε» στο να προχωρήσει σε ένα επιμέρους 11-3 στο επόμενο πεντάλεπτο, ώστε να μειώσει σε απόσταση αναπνοής (26-29). Ο Χένρι και ο Τέιλορ, όμως, ήταν ασταμάτητοι από μακριά και, όσο κι αν πλησίαζε η αντίπαλός της, η Καρσίγιακα διατηρούσε τα ηνία και επανέφερε την τάξη έως την ανάπαυλα (33-43).

Ο Ουάιλι συνέχισε να κερδίζει τις «μάχες» του και «έσπρωξε» την ομάδα του, με τον Αμερικανό να αναδεικνύεται σε πρωταγωνιστή και την ανατροπή σταδιακά να έρχεται. Η Σαραγόσα είδε την υπομονή της να επιβραβεύεται, όταν με βολές του Χάρις προηγήθηκε με 54-53 στο 29ο λεπτό, για να ακολουθήσουν εναλλαγές στο προβάδισμα και να σημειώσει καλάθι ο Σουλαιμόν για το 60-57 του τρίτου δεκαλέπτου. Η ισπανική ομάδα έφτασε πολύ γρήγορα μέχρι και στο +7 (64-57 στο 31'), αλλά αυτή την φορά τους σκόρερ της Καρσίγιακα θα υποστήριζαν οι υπόλοιποι συμπαίκτες τους, με αποτέλεσμα ένα επιμέρους 4-12 για το προβάδισμα με λέι απ του Μόργκαν (68-69), ενώ ο τελευταίος λίγο αργότερα ανάγκασε σε τάιμ άουτ τους τυπικά γηπεδούχους, σημειώνοντας το 72-76 στο τρίλεπτο για τη λήξη.

Οι παίκτες της Σαραγόσα, όμως, άρχισαν να χάνουν βολές και οι Ισπανοί πλησίασαν, με τον Σουλαιμόν και τον Ένις να κρατούν όρθια την ομάδα τους. Με το σκορ στο 79-82, μάλιστα, στα 38" και μετά από κακή επίθεση της Καρσίγιακα, η ευκαιρία του Ουάιλι να μειώσει από κοντά χάθηκε. Με 1/2 βολές η διαφορά των δύο κατοχών ήρθε και άλλη μια κακή επιλογή της ομάδας της Αραγονίας τελείωσε το ματς.

ΤΟ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟ: Ο Σεκ Χένρι έκανε ένα από τα πιο επιβλητικά ημίχρονο που έχουμε δει από παίκτη σε τελική φάση, με την άμυνα της Σαραγόσα να μην μπορεί να τον σταματήσει. Μπορεί στη συνέχεια να χρειάστηκε η βοήθεια άλλων συμπαικτών του, αλλά οι 23 πόντοι με 7/9 σουτ και πέντε ριμπάουντ ήταν οπωσδήποτε μια σπουδαία «ώθηση»

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Καρσίγιακα κόντεψε να «αυτοκτονήσει», καθώς ήταν διαρκώς μπροστά στο σκορ, αλλά με τα λάθη της... χάριζε κατοχές στον αντίπαλο, με 17 δικά της έναντι έξι των Ισπανών. Όλες αυτές οι κατοχές δε στοίχισαν λόγω του εκπληκτικού ποσοστού από μακριά με 10/18 τρίποντα έναντι 3/14 μόλις της Σαραγόσα.

Διαιτητές: Βιατόρ, Ζουράποβιτς, Λίσκα

Δεκάλεπτα: 15-26, 33-43, 60-57, 79-84

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ