25.3 C
Athens
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024

Σαράντης Μαστρογιαννόπουλος στο Basketa: «Είπαμε ότι θα κερδίσουμε στη Θεσσαλονίκη και… το κάναμε»

 Ο Απόλλων Πατρών πήρε μία από τις νίκες της χρονιάς στο «Ιβανώφειο», με τον Σαράντη Μαστρογιαννόπουλο να δείχνει έμπρακτα πως αξίζει το ρόλο που κατέχει μεταξύ των αρχηγών και να μιλάει στο Basketa.gr για το μεγάλο «διπλό», την απόδοσή του στην φετινή σεζόν, τις καταβολές του... Σάρας και τους στόχους των «Φρουρών της Αχαΐας».

Η ήττα στην Περιβόλα από τον Χολαργό «πλήγωσε» τον εγωισμό των παικτών του Απόλλωνα Πατρών, που έψαχνε μία «εξιλέωση». Αυτή βρέθηκε και, μετά το καρναβάλι όπου είδαν την ομάδα των Βορείων προαστίων να φορά «στολή» ανόδου, οι «Φρουροί της Αχαΐας» αποφάσισαν για την.. εμφανίσουν για πάρτη τους στο «Ιβανώφειο», κερδίζοντας τον Ηρακλή με 91-84 για τη 19η αγωνιστική της Α2, σε ένα αποτέλεσμα που μπορεί να σημαίνει πολλά εν όψει playoffs ανόδου, αφού αν σταματούσε τώρα το πρωτάθλημα, ο Απόλλων θα είχε επί της ουσίας προβάδισμα με 2-0 νίκες, έστω κι αν ξεκινούσε τη διαδικασία πάλι από τη Θεσσαλονίκη.

Ένας από τους πρωταγωνιστές της σπουδαίας απόδρασης, ήταν ο μακροβιότερος παίκτης της ομάδας. Και ναι, είναι... ο παλιός, αν και είναι γεννημένος μόλις το 1997. Η ηλικία, όμως, όπως έχει παρατηρηθεί ξανά σε πολλές περιπτώσεις, είναι απλώς ένας αριθμός, και ο Σαράντης Μαστρογιαννόπουλος δεν φοβάται τις ευθύνες, καταφέρνοντας να διακριθεί στο «Ξύλινο» με 23 πόντους, 3/5 δίποντα, 4/5 τρίποντα και 5/6 βολές, όντας εκ των οδηγών του Απόλλωνα.

Ο 21χρονος «άσσος» μίλησε στο Basketa.gr για την υψίστης σημασίας νίκη της ομάδας του στη Θεσσαλονίκη και το πώς κατάφερε να παρουσιάσει τόσο πειστική εικόνα, μετά την ήττα από τον Χολαργό, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στη συμβολή του Νίκου Οικονόμου. Παράλληλα, αναφέρεται στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει φέτος, αποτελώντας έναν εκ των τριών αρχηγών του Απόλλωνα, ενώ εξηγεί το πώς προέκυψε για τον ίδιο το παρατσούκλι «Σάρας», το οποίο μπορεί να παρατηρήσει κανείς πως τον ακολουθεί, ακόμη και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Σαράντη, πώς καταφέρνει μια ομάδα να αντέξει σε μία δύσκολη έδρα σαν το «Ιβανώφειο», ειδικά όταν βλέπει τον Ηρακλή να κάνει ανατροπή;

Ο Ηρακλής, όπως ανέφερες κι εσύ, είναι μία πολύ καλή ομάδα με σκληρή έδρα. Όταν ο Ηρακλής έκανε την ανατροπή του, είπαμε μεταξύ πως δεν τα παρατάμε ό,τι κι αν συνέβαινε στον αγώνα. Θεωρώ πως ήμασταν συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και, σε συνδυασμό με μεγάλα σουτ που πετύχαμε και τη συνδρομή της τύχης, πήραμε το θετικό αποτέλεσμα.

Τι ήταν αυτό που σας κράτησε μπροστά στο σκορ κι έχοντας τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα;

Θεωρώ, όπως ανέφερα και νωρίτερα, πως το κυριότερο στοιχείο που μας οδήγησε προς την νίκη, ήταν η απόλυτη προσήλωση στο στόχο μας. Είχαμε καταφέρει να «χτίσουμε» την κατάλληλη ψυχολογία όλη την εβδομάδα, δουλεύοντας σκληρά, με αποτέλεσμα αυτό να βγει και στο παιχνίδι.

Το θεωρούσατε ως μία εμφάνιση που οφείλατε στον εαυτό σας, μετά την ήττα από τον Χολαργό;

Η ήττα με τον Χολαργό, ήταν σίγουρα κάτι που μας «πλήγωσε», ειδικά με τον τον τρόπο που ήρθε. Έπρεπε, όμως, να το ξεχάσουμε γρήγορα και αμέσως είπαμε μεταξύ μας πως θα πηγαίναμε στη Θεσσαλονίκη να κερδίσουμε, κάτι που τελικά έγινε.

Τι είναι αυτό, γενικά, που έχει φέρει στην ομάδα με την έλευσή του ο Νίκος Οικονόμου;

Ο κόουτς Οικονόμου μας έχει βοηθήσει πολύ στο κομμάτι της ψυχολογίας κι έχει τον τρόπο να μας ανεβάζει συνεχώς. Μας δίνει αυτοπεποίθηση σε ό,τι κι αν κάνουμε, ενώ είναι μαζί μας σε κάθε στιγμή, είτε καλή είτε άσχημη.

Μετράτε πλέον δύο νίκες με τον Ηρακλή και είναι πιθανό να τον βρείτε στα playoffs ανόδου. Θεωρείς πως το «διπλό» αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία και μπορεί να είναι «κλειδί» στη διαδικασία των μπαράζ;

Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει, ακόμη, ποια θα είναι η τελική κατάταξη. Κάθε παιχνίδι κρύβει τους δικούς του κινδύνους και πρέπει να κοιτάς το καθένα ξεχωριστά. Το 2-0 επί του Ηρακλή είναι σίγουρα σημαντικό, αλλά είναι ακόμη νωρίς για να σκεφτόμαστε τα μπαράζ και την κατάσταση που θα βρισκόμαστε, όταν θα παίζουμε σε αυτά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που φτάνεις σε πολύ καλό επίπεδο φέτος, στην εμφάνισή σου. Τι είναι αυτό που σου έχει δώσει από την αρχή την αυτοπεποίθηση να παίζεις με αυτό τον τρόπο;

Θεωρώ, ότι η απόδοσή μου αυτή βγαίνει μέσα από το τι κάνει η ομάδα στο παρκέ. Οι προπονητές μου με εμπιστεύονται, όπως και οι συμπαίκτες μου, βοηθώντας με πολύ στον τρόπο παιχνιδιού μου, με αποτέλεσμα διαρκώς να βελτιώνομαι.

Η επιλογή σου ως αρχηγού έπαιξε κάποιο ρόλο, όπως και τα πολλά χρόνια που βρίσκεσαι στο σύλλογο;

Είμαι αρκετά χρόνια στον Απόλλωνα και σίγουρα θέλω να βοηθώ την ομάδα μου όπως μπορώ, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είναι, άλλωστε, μία ομάδα που επίσης με έχει βοηθήσει πολύ.

Εκτός από την ονοματολογική σχέση, μπορείς να μας εξηγήσεις πώς προέκυψε το παρατσούκλι «Σάρας»;

(γέλια). Ένας συμπαίκτης έβγαλε αυτό το παρατσούκλι για εμένα, όταν είχα κάνει μία περίεργη πάσα στην προπόνηση. Κάπως έτσι, έμεινε το παρατσούκλι και από τότε όλοι με φωνάζουν έτσι.

Τι είναι αυτό που κυνηγά τελικά ο Απόλλων σε αυτή τη σεζόν;

Ο αρχικός στόχος είναι τα playoffs και αυτός είναι ο πρώτος στόχος που «κυνηγάμε». Πέραν αυτού, προσπαθούμε να πετύχουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ