29.7 C
Athens
Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024

Σαράντα χρόνια Λοκρός Αταλάντης (pics)

Τα 40 του χρόνια γιορτάζει την φετινή σεζόν ο Λοκρός Αταλάντης, ο οποίος ιδρύθηκε το 1980, και την τρέχουσα περίοδο βρίσκεται στην καλύτερη περίοδο της ιστορίας του, αγωνιζόμενος στην Β' Εθνική, και διεκδικώντας, πριν την διακοπή την πανδημίας, την παραμονή του στην κατηγορία.

Το μπάσκετ στην Αταλάντη ξεκίνησε δειλά δειλά το 1980, και αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά μέλη της ΕΣΚΑΣΕ. Το πρώτο γήπεδο που χρησιμοποίησε ήταν το Γυμνασίο-Λύκειο της πόλης, συμμετέχοντας με γηγενείς παίκτες στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑΣΕ, με τον Νίκο Τσαγκόπουλο να είναι το πρώτο μεγάλο όνομα που ξεπήδησε από τις τάξεις του, με μεγάλη πορεία στη συνέχεια σε Περιστέρι και Εθνική Ανδρών.

Το 1990 χτίστηκε το νέο κλειστό της Αταλάντης, ενώ το 2013 ήρθε η μεταγραφή του Ανέστη Μάτου, ο οποίος στα 26 του χρόνια αφήνει την Α2 και την εξαιρετική πορεία που είχε στην Αγία Παρασκευή, για να επιστρέψει στην ιδιαίτερη του πατρίδα. Η χρονιά 2015-2016 αποτελεί την καθοριστική, με τον Λοκρό να κερδίζει την άνοδο του στην Γ' Εθνική, με προπονητή τον Λουκά Ζαρονικόλα, και αποδεχόμενος την πρόσκληση της ΕΟΚ να αγωνίζεται φέτος στην Β' Εθνική.

Διαβάστε το αφιέρωμα στο www.stereabasket.gr και δείτε και φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ