25.8 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Σαν στο… σπίτι του ο Λυκογιάννης στον ΠΑΟΚ (pics)

Ο Άρης Λυκογιάννης είναι ο εκλεκτός του ΠΑΟΚ που πήρε  τη «σκυτάλη» από τον Κώστα Μέξα για τον πάγκο των «ασπρόμαυρων» και ο Έλληνας τεχνικός παρότι θα αναλάβει για πρώτη φορά στην καριέρα του τον σύλλογο, αναμένεται να συναντήσει και να συνεργαστεί με πολλά γνώριμά του πρόσωπα.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το φετινό πρωτάθλημα με υψηλές απαιτήσεις και άκρως ανανεωμένο ρόστερ, με στόχο να αποφύγει την κάκιστη περσινή σεζόν και να διεκδικήσει ότι καλύτερο μπορεί στο φετινό πρωτάθλημα της Basket League. Η εικόνα της ομάδας στις πρώτες έξι αγωνιστικές δεν... μαρτυρούσε σε καμία περίπτωση την ποιότητα των παικτών, μετρώντας μόλις μία νίκη, με αποτέλεσμα να χωρίσουν οι δρόμοι του Κώστα Μέξα και του «Δικεφάλου του Βορρά» οριστικά και να αναζητήσει άλλη λύση για το «τιμόνι» της ομάδας που θα τον ξεκολλήσει από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Η πίεση του χρόνου και το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον Άρη που πλησιάζει (13/12), όπου πλέον έχει χαρακτήρα τελικού, οδήγησε τους υπεύθυνους της ομάδας να βρουν σε χρόνο... μηδέν τον επόμενο προπονητή, ώστε να πιάσει σύντομα δουλειά και να καθίσει στον πάγκο της ομάδας στο ερχόμενο παιχνίδι. Η ψήφος εμπιστοσύνης τελικά δόθηκε στον πολύπειρο τεχνικό Άρη Λυκογιάννη, ο οποίος γνωρίζει αρκετά καλά τα... νερά της Basket League και παράλληλα έχει συνεργαστεί στον Κολοσσό Ρόδου με παίκτες-κλειδιά που βρίσκονται στο ρόστερ του ΠΑΟΚ αλλά και με μέλη του τεχνικού επιτελείου.

Ο Έλληνας κόουτς βρίσκεται αρκετά χρόνια στον χώρο της προπονητικής αλλά έχει συνδυάσει το όνομά του κυρίως με την ιστορία του Κολοσσού Ρόδου, όπου έχει καθίσει στον πάγκο του πέντε σεζόν με κάποια... διαλείμματα. Πλέον στον ΠΑΟΚ αναμένεται να σμίξει ξανά με αθλητές που βρέθηκε μαζί τους στην Ρόδο και αυτοί δεν είναι άλλοι εκτός από τον Ζερμέιν Λοβ και Μάλκολμ Γκρίφιν, όπου αποτελούν τα βασικά γκαρντ του ΠΑΟΚ αλλά και τον Γιώργο Τσαλμπούρη, ο οποίος την περσινή σεζόν αγωνίστηκε δανεικός στον Κολοσσό από την ΑΕΚ και ήταν προσωπική του επιλογή. Τα γνωστά πρόσωπα δεν τελειώνουν εδώ, καθώς στο τεχνικό επιτελείο του ΠΑΟΚ από την περσινή σεζόν βρίσκεται ο Στάθης Νεραντζάκης, με τον οποίο έχουν συνυπάρξει μαζί για τέσσερις σεζόν.

Αυτό ήταν ένα πλεονέκτημα για τον Άρη Λυκογιάννη ώστε να αναλάβει τα ηνία του ΠΑΟΚ, καθώς γνωρίζει ήδη σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο βαρυσήμαντους παίκτες και μέλη του τεχνικού επιτελείου όπου θα τον «βάλουν» στο κλίμα μία ώρα... νωρίτερα.

Ο Ζερμέιν Λοβ συνεργάστηκε μαζί με τον Άρη Λυκογιάννη στα μέσα της περσινής σεζόν με τον Κολοσσό Ρόδου μέχρι και την απότομη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω της πανδημίας, ενώ ο Αμερικανός γκαρντ αγωνίστηκε υπό τις οδηγίες του για πρώτη φορά την περίοδο 2018-19 στον Χολαργό. Επίσης ο Μάλκολμ Γκρίφιν είναι ένας παίκτης που τον ξέρει απ' έξω και ανακατωτά, καθώς έχουν περάσει μαζί δύο σεζόν στον Κολοσσό Ρόδου (2017-18,2019-20), ενώ ήταν αυτός που τον εμπιστεύτηκε και τον έφερε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και χάρις στην πρώτη του εξαιρετική χρονιά πήρε μεταγραφή για τη Ζενίτ και την ΑΕΚ αργότερα. Ο τρίτος παίκτης που κλείνει αυτή την κατηγορία παικτών είναι ο νεαρός σέντερ, Γιώργος Τσαλμπούρης, ο οποίος ήταν από τις τελευταίες φετινές μεταγραφικές κινήσεις του ΠΑΟΚ, πείθοντας με τις ικανότητές του στην προετοιμασία. Ο Έλληνας παίκτης δεν υπολογιζόταν από την ΑΕΚ και έψαχνε την ομάδα που θα μπορέσει να αναδείξει το ταλέντο του και εκεί βρέθηκε ο Άρης Λυκογιάννης που τον εμπιστεύτηκε και του έδωσε την περσινή σεζόν μία θέση στο ρόστερ των Ροδιτών.

Ο νέος τεχνικός του ΠΑΟΚ θα «βουτήξει» από νωρίς στα βαθιά με το ντεμπούτο του απέναντι στον Άρη εντός έδρας (13/12,16:00) για την έβδομη αγωνιστική της Βasket League και η λέξη νίκη είναι αυτή που βρίσκεται μόνο στο λεξικό του «Δικεφάλου του Βορρά» αυτή τη στιγμή. Κάθε αρχή και δύσκολη που λένε αλλά ο Άρης Λυκογιάννης ελπίζει οι παλιοί του γνώριμοι να επηρεάσουν και τους υπόλοιπους ώστε να ανοίξουν τον... δρόμο προς την επιτυχία.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ