18.4 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Σαντ Ρόος: “Έπαιξα καλά λόγω… Λάνγκφορντ”

Ο Χάουαρντ Σαντ Ρόος αναδείχθηκε MVP της αγωνιστικής στο Basketball Champions League μετά από όσα έκανε στον αγώνα με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ στο ΟΑΚΑ. Ο Κουβανός γκαρντ άφησε το παρκέ με 18 πόντους, επτά ριμπάουντ και έξι ασίστ.

"Σημαίνει πολλά για μένα, να προέρχομαι από εκεί που προέρχομαι και να εκπροσωπώ τη χώρα μου με αυτόν τον τρόπο. Το να είμαι ο πρώτος Κουβανός MVP δεν προσθέτει έξτρα πίεση, όπου κι αν πας, όπου κι αν παίζεις η πίεση είναι η ίδια, η ομάδα πάντα ζητά το καλύτερο από σένα".

Η ΑΕΚ νίκησε 91-78 τη Χάποελ Ιερουσαλήμ, ένα αποτέλεσμα που όπως τονίζει ο Σαντ Ρόος δεν έχει αλλάξει σε κάτι τις δικές του προσδοκίες ή της ΑΕΚ σε ότια φορά τη σεζόν συνολικά για να προσθέσει: "Η ΑΕΚ είναι το είδος της ομάδας που θέλει να κατακτά τα πάντα, ανεξάρτητα από το σε ποια διοργάνωση αγωνίζεται. Προσωπικά θέλω να παίξω σε όσο το δυνατόν περισσότερους τελικούς και να κερδίσω όσο το δυνατόν περισσότερους από αυτούς¨.

Ο ίδιος πάντως θεωρεί πως μέρος του καλού του παιχνιδιού απέναντι στη Χάποελ οφείλεται στον.. Κιθ Λάνγκφορντ: "Νομίζω πως έχει πολλά να κάνει με την πίεση που ασκούν στον Κιθ. Έκαναν double team πάνω του, οπότε αυτό δημιούργησε περισσότερο χώρο για εμάς τους υπόλοιπους, οπότε θα αποδώσω σίγουρα τα εύσημα στον Λάνγκφορντ".

Ο Χάουαρντ Σαντ Ρόος έμεινε στο παρκέ 4ο λεπτά, όπως είχε γίνει και στον πρώτο αγώνα ανάμεσα στις δύο ομάδες στο Ισραήλ και η FIBA αναφέρει τον... Iron Man.

"Δεν θεωρώ τον εαυτό μου Iron Man. Όλοι ξέρουν πως το παρατσούκλι μου είναι Loco (τρελός), οπότε αν θέλετε να με αποκαλέσετε κάπως, προτιμώ να με αποκαλείτε Loco. το Iron Man σίγουρα δεν είναι για μένα", δήλωσε γελώντας. "Δεν είναι η πρώτη φορά που παίζω σαραντάλεπτα, οπότε είναι κάτι στο οποίο έχω συνηθίσει. Όσο μεγαλώνω γίνεται πιο κουραστικό, αλλά υποθέτω πως η αντοχή μου απλά δεν είναι φυσιολογική"...

Είναι πέμπτος στο BCL στο ranking (20.2) και είναι πρώτος σε ριμπάουντ και ασίστ στην ομάδα του με 6.6 και 4.4 αντίστοιχα, ενώ έχει μέσο όρο 13.8 πόντους, δεύτερος σκόρερ πίσω από τον Λάνγκφορντ για την ΑΕΚ.

Πολλοί αναφέρονται πως είναι ο καλύτερος παίκτης και στις δύο άκρες του παρκέ στο BCL: "Προσπαθώ και στις δύο άκρες του παρκέ, αλλά θεωρώ τον εαυτό μου περισσότρο ως αμυντικό παίκτη. Είμαι περήφανος που παίζω καλή άμυνα και θέλω πάντα να παίζω έτσι για την ομάδα μου".

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ