23.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Σακελλαράκης στο basketa.gr: «Ο Ερμής έχει ξεκάθαρο στόχο από την άρχη»

Ο Ερμής μπορεί να ξεκίνησε με ατυχίες το φετινό πρωτάθλημα της Γ Εθνικής, όμως πια δείχνει να έχει βρει τα... πατήματα του και πια βρίσκεται ανάμεσα στους τέσσερις της κορυφής.

Μάλιστα με το εμφατικό θετικό αποτέλεσμα απέναντι στον ΑΠΑΣ Τα Φανάρια (70-53) διεκδικεί ξανά των τίτλο των φαβορί για την άνοδο του 2ου ομίλου. Έναν στόχο από τον οποίο δεν παρέκκλινε ποτέ σύμφωνα με τα λεγόμενα του Μάριου Σακελλαράκη στο basket.gr.

Ο 31χρονος φόργουορντ εξήγησε πως η ομάδα του μπορεί να «λαβώθηκε» νωρίς από τραυματισμούς με αποτέλεσμα να μην αποδώσει τα μέγιστα στις πρώτες αγωνιστικές,, όμως ο στόχος της ανόδου ήταν ξεκάθαρος από την αρχή στο Σχηματάρι και δεν άλλαξε ποτέ.

Που κρίθηκε το παιχνίδι με τα Φανάρια, περιμένατε να εξελιχθεί τόσο εύκολα για εσάς;
«Το παιχνίδι κρίθηκε καθαρά απ’ την άμυνα μας. Ήμασταν πολύ διαβασμένοι στα ατού του αντιπάλου. Όχι δεν περιμέναμε να κερδίσουμε εύκολα, Τα Φανάρια είναι μία πολύ ανταγωνιστική ομάδα με πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα και σε συνδυασμό με την πολύ δύσκολη εβδομάδα που είχαμε με 3 παίκτες με πυρετό και μια μεγάλη απώλεια του Δημητριάδη του πρώτου μας σκόρερ μας έκανε να καταβάλουμε έξτρα προσπάθεια και ιδιαίτερα στην άμυνα για να τα καταφέρουμε».

Αυτή τη στιγμή είσαστε στην ισοβαθμία με άλλους τρεις αντιπάλους (Κρόνο Αγίου Δημητρίου, Ένωση Ιλίου και ΕΦΑΟΖ) αυτό θεωρείς ότι δείχνει και τη δυναμική του πρωταθλήματος;
«Ναι η αλήθεια είναι ότι ο όμιλος είναι πολύ ανταγωνιστικός και οι ομάδες έχουν μικρές διαφορές μεταξύ τους. Μπορείς πολύ εύκολα με 2 ήττες σερί να βρεθείς αρκετές θέσεις χαμηλά αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να εφησυχάσουμε απ’ την τωρινή βαθμολογική μας θέση».

Μπορεί να είσαστε στα «ψηλά» αυτή τη στιγμή, όμως δεν ξεκινήσατε καλά το πρωτάθλημα τι θεωρείς ότι έφταιξε;
«Για μένα είναι ξεκάθαρο ότι έφταιγαν οι τραυματισμοί. Δεν καταφέραμε ποτέ να παίξουμε όλοι υγιείς σε ένα παιχνίδι ούτε καν προπόνηση και δεν θα το καταφέρουμε και ποτέ αφού χάσαμε τον Δέδε με έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό που είναι τεράστια απώλεια για μας. Επίσης ο Γιανναλέτσος ταλαιπωρούνταν 2 μήνες περίπου με τραυματισμό, από τότε που επέστρεψε απόλυτα υγιής έχει αλλάξει όλη η εικόνα της ομάδας».

Είπες ότι το σύνολο σας δεν πρόκειται να παίξει ολοκληρωμένο, Άρα ο στόχος της ανόδου έχει αλλάξει μετα τους τραυματισμούς;
«Η ομάδα που στήθηκε το καλοκαίρι δε θα καταφέρει να παίξει ποτέ μαζί υγιής αλλά ο στόχος παραμένει η άνοδος».

Σε τι διαφέρει ο Ερμής Σχηματαρίου από άλλες ομάδες που έχεις αγωνιστεί;
«Ο Ερμής διαφέρει στον στόχο. Ήταν λίγες οι ομάδες που βρέθηκα και ο στόχος ήταν ξεκάθαρος απ’ την αρχή. Στον Ερμή αυτό έγινε από την πρώτη μέρα και αυτό για μένα είναι καλό».

Μετα την απώλεια του Δεδε, πιστεύεις ότι όλοι σας πρέπει να αγωνιστείτε προκειμένου να καλύψετε και αυτό το καινό; Αυτό εξηγεί και τη δική σου ανοδική απόδοση;
«Ναι για να καλυφθεί μια τέτοια απώλεια χρειάζονται πολλά πράγματα όπως αυτό που είπες να κάνουμε οι υπόλοιποι ένα βήμα μπροστά. Ταλαιπωρήθηκα και εγώ στην αρχή από κάποιους τραυματισμούς, τώρα νιώθω καλύτερα και με την παρουσία του Γιανναλέτσου πλέον στο γήπεδο που περίμενα να γυρίσει πως και πως γιατί έχουμε άριστη συνεργασία πιστεύω ότι στο μέλλον θα είμαι ακόμα καλύτερος. Αν και η δική μου απόδοση και προσφορά στην ομάδα δεν κρίνεται μόνο απ’ το σκοράρισμα που φαίνεται».

Πως είναι ο Οικονόμου ως προπονητής:
«Δε νομίζω ότι είμαι κατάλληλος για να τον κρίνω εγώ σαν προπονητή με την πορεία που έχει στο χώρο αυτά τα χρόνια. Αυτό που μπορώ να πω σίγουρα είναι ότι η παρουσία του και η προσωπικότητα του στην άκρη του πάγκου δηλώνουν ξεκάθαρα τους στόχους της ομάδας. Νομίζω ότι έχω πολύ καλή συνεργασία μαζί του. Ήταν ένας απ’ τους λόγους που επέλεξα τον Ερμή».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ