19.4 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Σακίλ… Κάρτερ! pics + vid)

Ο Σακίλ Γκούντγουιν, που θα παίξει του χρόνου στο Ρέθυμνο, έχει τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά που αρέσουν πολύ στον πρόεδρο της ομάδας, Κωστή Ζομπανάκη. Αθλητικός και πολλές φορές εντυπωσιακός. Του αρέσει να πηδά ψηλά, να κόβει στην άμυνα, να καρφώνει στην επίθεση και να προσφέρει θέαμα ανάλογο με αυτό που επιδιώκει το Ρέθυμνο να προσφέρει στους Κρητικούς φιλάθλους και όχι μόνο. Έπαιξε για τέσσερα χρόνια σε ένα από τα καλά αμερικάνικα κολέγια, το Μέμφις, φτάνοντας μάλιστα στην πρώτη του χρονιά μέχρι το Sweet Sixteen του τελικού τουρνουά του NCAA, και έγινε γνωστός για δύο πράγματα.

Το ένα είναι ένα απίθανο κάρφωμα που έκανε σε αγώνα με το Τουλέιν τον Φλεβάρη του 2016, στην τελευταία του σεζόν με τους Τάιγκερς. Με αυτό θέλησε να μιμηθεί τον Βινς Κάρτερ! Για την ακρίβεια, το ιστορικό κάρφωμα του Κάρτερ με τον... αγκώνα στον διαγωνισμό καρφωμάτων του all star game του 2000!

Δεν επέλεξε τυχαία εκείνη την ημέρα για να κάνει το συγκεκριμένο κάρφωμα ο Γκούντγουιν, καθότι λίγες ώρες αργότερα επρόκειτο να αρχίσει ο διαγωνισμός καρφωμάτων του all star game του 2016. Κάρφωσε, λοιπόν, κι αυτός με τον αγκώνα, αλλά δεν υπολόγισε ότι αυτή η κίνησή του δεν θα άρεσε καθόλου στους διαιτητές, οι οποίοι τον τιμώρησαν με τεχνική ποινή! Γιατί; Επειδή κρεμάστηκε από τη στεφάνη! Παρ' όλα αυτά η φάση έγινε viral σε όλη την Αμερική και μνημονεύεται ακόμα και σήμερα από όσους ακούν το όνομα του Γκούντγουιν.

Δείτε εδώ το ιστορικό κάρφωμα του Βινς Κάρτερ:

Κι ΕΔΩ το κάρφωμα του Γκούντγουιν. Καλά τα κατάφερε, δεν συμφωνείτε;

Μπρα ντε φερ με τον προπονητή!

Ο δεύτερος λόγος για τον οποίον έγινε γνωστός ο Γκούντγουιν ήταν η σχέση του με τον προπονητή του στους Τάιγκερς. Παρότι ήταν ένας από τους μόλις τέσσερις παίκτες που συνεργάστηκαν και στα τέσσερα χρόνια της πανεπιστημιακής θητείας τους στο Μέμφις με τον Τζος Πάστνερ, η σχέση τους ήταν λίγο έως αρκετά περίεργη. Γλυκόπικρη τη χαρακτηρίζει ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε μετά το τελευταίο του παιχνίδι με τους Τάιγκερς:

"Η σχέση μου με τον Τζος είχε τα πάνω και τα κάτω της. Την τελευταία μου χρονιά ήξερα ότι έπρεπε να την φτιάξω, γιατί αλλιώς θα έκανα άλλη μια κακή σεζόν, όπως η προηγούμενη. Μετά όμως έβλεπα παίκτες όπως ο Ντάμιεν Ουίλσον να φεύγουν και αναρωτιόμουν. Γιατί; Ποιος είναι ο λόγος; Μήπως πρέπει να φύγω κι εγώ; Αν δεν έκανα εγώ το βήμα, δεν θα το έκανε κανείς. Κι έπειτα είχα κι άλλα 14 άτομα που με παρακολουθούσαν. Κι αυτό έπρεπε να το συνηθίσω".

Κάπου εδώ μπαίνει και το θέμα της ηγεσίας σε μια ομάδα. Ο Γκούντγουιν θέλει να είναι ο ηγέτης, αλλά με τους δικούς του όρους. Κι αυτό δεν ήταν αποδεκτό. Ο ίδιος εξηγεί σε αυτή τη συνέντευξη:

"Έλεγα στον κόουτς: "Δεν θέλω να είμαι ο ηγέτης, γιατί πιστεύω ότι ο ηγέτης πρέπει να ηγείται με τον δικό του τρόπο. Αν είμαι ο παλιότερος στην ομάδα, αν είμαι ο ηγέτης, αν πρέπει να επικοινωνώ με όλους τους άλλους παίκτες, πρέπει να το κάνω με τον δικό μου τρόπο. Ξέρεις ότι δεν πρόκειται να κάνω κάτι που θα προκαλέσει πόλεμο μεταξύ μας. Αλλά αν δεν μπορώ να το κάνω όπως θέλω, δεν θέλω να το κάνω καθόλου". Ξέρεις τι απαντούσε; "Εδώ είναι δικτατορία. Ή το κάνεις έτσι όπως θέλω εγώ ή δρόμο! Μπορείς να το κάνεις με τον τρόπο σου όταν θα γίνεις έξι φορές All Star"! Μετά από όλα αυτά η σχέση μας ήταν γλυκόπικρη".

Κι εκεί που είσαι σίγουρος ότι ο Σακ Γκούντγουιν ήταν... σκοτωμένος με τον προπονητή του, αλλάζει ξαφνικά τροπάριο. Στην ίδια συνέντευξη, στην επόμενη ερώτηση:

"Μπορώ να σου πω ότι τον αγαπώ, γιατί αν δεν τον αγαπούσα και νοιαζόμουν γι' αυτόν, θα έφευγα! Θα μπορούσα να περάσω μέσα από τοίχο για λογαριασμό του! Διότι αισθάνομαι πως ό,τι κι αν είναι ο ηγέτης, πρέπει πάντα να βρίσκεται χαμηλότερα από τον προπονητή. Πιστεύω στον σεβασμό με την παραδοσιακή έννοια. Θα βαδίζω μαζί του άσχετα από οτιδήποτε άλλο. Αλλά ακόμα κι έτσι, δεν μπορώ να μη σκέφτομαι όλα αυτά. Το ότι με κρατούσε στον πάγκο πέρυσι, ενώ δεν ήμουν καλά. Το ότι ενώ χρειαζόμουν κάποιον να με τραβήξει, αυτός με έσπρωχνε. Αισθάνομαι ότι δεν πίστευε σε μένα και δεν με εμπιστευόταν".

Σε κάθε περίπτωση, Γκούντγουιν και Πάστνερ αποχώρησαν μαζί από το Μέμφις μετά το τέλος της περσινής σεζόν, που βρήκε τους Τάιγκερς εκτός τελικού τουρνουά του NCAA για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Ο Γκούντγουιν αποφοίτησε. Και ο Πάστνερ απολύθηκε...

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ