20.4 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Σακέτι αντί Μεσίνα!

Είναι δεδομένο πως ο Ετόρε Μεσίνα δεν πρόκειται να συνεχίσει στον πάγκο της Εθνικής Ιταλίας μετά το Ευρωμπάσκετ, διότι ο ίδιος πριν από δύο μήνες ανακοίνωσε πως θα συνεχίσει να δουλεύει στο ΝΒΑ ως συνεργάτης του Γκρεγκ Πόποβιτς στους Σαν Αντόνιο Σπερς. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα είναι διαθέσιμος για τους προκριματικούς αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2019, που θα γίνουν τον Νοέμβριο και τον Φεβρουάριο, όπως προβλέπει το νέο καλεντάρι της FIBA. 

Η ιταλική ομοσπονδία, λοιπόν, αναγκάστηκε να αναζητήσει τον αντικαταστάτη του και φαίνεται πως καταλήγει στην περίπτωση του Ρομέο Σακέτι. Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμά της η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Stampa, η οποία εκτιμά, με βάση τις πληροφορίες της, ότι ο 64χρονος Ιταλός τεχνικός είναι πλέον το μεγάλο και σχεδόν ακλόνητο φαβορί για να αναλάβει το πόστο του ομοσπονδιακού προπονητή.

Αρχικά ο βασικός υποψήφιος ήταν ο Σάσα Τζόρτζεβιτς, τον οποίον η ομοσπονδία είχε επιλέξει διότι συνδυάζει το λαμπερό όνομα με τη γνώση της ιταλικής πραγματικότητας, αφού έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στην Ιταλία. Παρ' όλα αυτά από κάποια στιγμή και μετά οι συζητήσεις μαζί του "πάγωσαν" κι έτσι αναδύθηκε στο προσκήνιο το όνομα του Σακέτι, ο οποίος είναι επίσης καλός προπονητής (είναι ουσιαστικά αυτός που καθιέρωσε τη Σάσαρι ως μια μεγάλη δύναμη του ιταλικού μπάσκετ τα τελευταία χρόνια) κι έχει μεγάλο και ένδοξο όνομα, δεδομένου ότι ως παίκτης ήταν από τα βασικά στελέχη της Εθνικής Ιταλίας και είναι κάτοχος του αργυρού ολυμπιακού μεταλλίου από το 1980 στη Μόσχα.

Επιπλέον ο Σακέτι θα μπορεί πιο εύκολα να απασχοληθεί part time με την Εθνική ομάδα, αφού θα δουλεύει επί ιταλικού εδάφους. Πριν από λίγες μέρες υπέγραψε με την Κρεμόνα, στην οποία θα συνεχίσει την καριέρα του μετά το Μπρίντιζι, όπου εργάστηκε πέρυσι.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ