17.5 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

«Σίφουνας» στην Ανδαλουσία για την πρόκριση η Μπασκόνια (vids)

Τρομερή και στη Μάλαγα ήταν η Μπασκόνια, η οποία ήταν ξανά ανώτερη από την αντίπαλό της και επιβλήθηκε με 80-64, για να περάσει με 2-0 στα ημιτελικά του πρωταθλήματος Ισπανίας.

Η Μπασκόνια έχει μπει... φουριόζα στα playoffs της ACB και αυτό φάνηκε στα πρώτα δύο της παιχνίδια με τη Μάλαγα, στην οποία κατάφερε να τη «σκουπίσει». Μετά το θρίαμβο του Game 1 στην έδρα της με 87-70, το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και στη «Martin Carpena», όπου οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνεθ είχαν εκ νέου τον πλήρη έλεγχο και μετέτρεψαν από νωρίς το ματς σε... υγιεινό περίπατο, για να κάνουν με 80-64 το 2-0, περιμένοντας την Μπαρτσελόνα ή την Ανδόρα με πλεονέκτημα έδρας.

Από πολύ νωρίς, λοιπόν, οι Βάσκοι έδειξαν τις... ορέξεις τους στους γηπεδούχους, μη θέλοντας να διαπραγματευτούν την αγωνιστική τους υπεροχή και κλείνοντας την πρώτη περίοδο με 11-27. Το σύνολο του Χοάν Πλάθα «αφυπνίστηκε» επιθετικά στο δεύτερο δεκάλεπτο, αλλά κάτι τέτοιο δε θα μπορούσε να είναι αρκετό, όταν παράλληλα με τους 22 πόντους στην επίθεση, δεχόταν άλλους 25 στην άμυνα, με αποτέλεσμα το ημίχρονο να κλείσει σε ένα 33-52, που έμοιαζε απαγορευτικό εκείνη τη στιγμή για οποιαδήποτε σκέψη ανατροπής, λόγω της εικόνας της αναμέτρησης. Αυτή δεν άλλαξε, επί της ουσίας, στην έξοδο από τα αποδυτήρια, με την Μπασκόνια να θριαμβεύει απόλυτα και το +16 να είναι ένα δίκαιο αποτέλεσμα.

Η τριάδα των Ροντρίγκ Μπομπουά (13 π., 6/10 σουτ), Βενσάν Πουαριέ (12 π., 6/9 δ.) και Μαρσελίνιο Χουέρτας (11 π., 3 ρ., 8 ασ.) έκανε τη διαφορά για τους νικητές. Οι 14 πόντοι του Νεμάνια Νέντοβιτς και οι 11 του Γκιόργκι Σερμαντίνι, δε θα μπορούσαν να είναι αρκετοί για τους γηπεδούχους.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ