21.9 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Σίφουνας η Μπασκόνια!

Η Μπασκόνια βρήκε μπόσικη την Μπάμπεργκ, που έτσι κι αλλιώς δεν κυνηγά τίποτα πια στην Ευρωλίγκα, αφού έχει μείνει εκτός πλέι οφ, και της έδωσε να καταλάβει. Την κέρδισε εύκολα μέσα στη Γερμανία με 96-71 και μετά την ήττα της Φενερμπαχτσέ έχει πλέον ελπίδες για να πάρει την τέταρτη θέση. Το σίγουρο πάντως είναι πως εξασφαλίζει και μαθηματικά την παρουσία της στα πλέι οφ, αν την Πέμπτη η Νταρουσάφακα χάσει στη Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ.

Η Μπασκόνια φρόντισε να κάνει από νωρίς σαφείς τις προθέσεις της και με τον Τσέις Μπάντιγκερ να πυροβολεί, έριξε την Μπάμπεργκ στο καναβάτσο. Στο 11' το σκορ ήταν ήδη 30-11 και από εκεί και μετά το παιχνίδι εξελίχθηκε σε περίπατο. Όχι μόνο γιατί ο Λάρκιν πήρε τη σκυτάλη στο σκοράρισμα και ο Σενγκέλια κυριαρχούσε μέσα στις ρακέτες, αλλά και διότι η Μπάμπεργκ δεν έδειχνε ιδιαίτερη διάθεση να το γυρίσει. Άλλωστε ο Αντρέα Τρινκέρι μοίραζε το χρόνο στους παίκτες του προσπαθώντας να τους κρατήσει όσο πιο φρέσκους γίνεται ενόψει της προσπάθειας να κατακτήσει το γερμανικό πρωτάθλημα, που αποτελεί πλέον τον μοναδικό στόχο της ομάδας.

Εκτελεστής-έκπληξη: Από τότε που πήγε στη Βιτόρια ο Τσέις Μπάντινγκερ αρκείτο σε συμπληρωματικούς ρόλους συνήθως, ωστόσο στο Μπάμπεργκ ήταν πρωταγωνιστής. Ξεκίνησε στην αρχική πεντάδα, πρωταγωνίστησε στο 30-11 της αρχής και τελείωσε με 17 πόντους ολοκληρώνοντας μια συνολικά σπουδαία εμφάνιση.

Η γλώσσα των αριθμών: Αν δει κανείς τους χρόνους συμμετοχής των παικτών της Μπάμπεργκ, θα διαπιστώσει ότι μόλις τρεις παίκτες κι αυτοί παγκίτες συνήθως, ο Μακ Νιλ, ο Χέκμαν και ο Νίκολιτς, αγωνίστηκαν πάνω από 20 λεπτά. Ο Αντρέα Τρινκέρι προτίμησε να ξεκουράσει τους βασικούς του, ο Νίκος Ζήσης έπαιξε μόλις 7 λεπτά, κι αυτό φανερώνει το πνεύμα με το οποίο η Μπάμπεργκ αντιμετώπισε τον αγώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ