21.1 C
Athens
Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

Σίνγκλετον: “Ευρωλίγκα όπως NCAA”

Το αν θα τελειώσει η φετινή σεζόν στην Ευρωλίγκα με δεδομένη την αναστάτωση που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού, είναι ένα θέμα. Το πώς θα τελειώσει, εφόσον αποφασιστεί τελικά να τελειώσει, είναι ένα άλλο θέμα και επ' αυτού υπάρχουν πολλοί που συνεισφέρουν τη γνώμη τους.

Ένας εξ αυτών είναι ο Κρις Σίνγκλετον, ο οποίος προτείνει, εφόσον κάποια στιγμή γίνει εφικτή η επανέναρξη των αγώνων, να εφαρμοστεί ένα σύστημα που αποτελεί ουσιαστικά αντιγραφή του τελικού τουρνουά του NCAA. Σύμφωνα με την πρόταση του πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού και νυν της Εφές δεν θα πρέπει να συνεχιστεί η κανονική περίοδος και με βάση τη βαθμολογία, όπως έχει διαμορφωθεί αυτή τη στιγμή, η διοργάνωση να εξελιχθεί ως εξής:

"Θα έχουμε τρεις πόλεις όπου θα διεξαχθούν όλοι οι αγώνες. Δύο πόλεις για το πρώτο Σαββατοκύριακο των αγώνων και την τρίτη για το φάιναλ φορ. Δεδομένου ότι η Εφές και η Ρεάλ είναι οι δύο πρώτες ομάδες της βαθμολογίας, οι πρώρες δύο πόλεις μπορεί να είναι η Κωνσταντινούπολη και η Μαδρίτη.

Η Ευρωλίγκα έχει 18 ομάδες. Εννέα ομάδες θα παίξουν στη μία πόλη και οι υπόλοιπες εννέα στην άλλη. Η όγδοη και ένατη ομάδα καθενός από τα δύο γκρουπ (σ.σ. ο Σίνγκλετον δεν προσδιορίζει πώς θα προσδιοριστούν οι όγδοες και ένατες ομάδες κάθε γκρουπ, αλλά πιθανότατα αυτό θα γίνει με βάση τη σημερινή βαθμολογική τους κατάταξη) θα παίξουν μεταξύ τους αγώνα μπαράζ για να μπουν στο ταμπλό του τουρνουά. Αυτά τα μπαράζ μπορούν να γίνουν Τρίτη ή Τετάρτη. Οι αγώνες του κυρίως ταμπλό μπορούν να γίνουν Πέμπτη και Σάββατο ή Παρασκευή και Κυριακή.

Οι αγώνες του τουρνουά θα είναι νοκ άουτ, όποιος νικά, προχωρά και όποιος χάνει, πάει σπίτι του. Οι τέσσερις ομάδες που θα μείνουν ζωντανές, θα πάνε στην τρίτη πόλη για να παίξουν στο φάιναλ φορ το επόμενο Σαββατοκύριακο. Τα παιχνίδια να γίνουν κεκλεισμένων των θυρών, εφόσον η πανδημία δεν έχει ξεπεραστεί τελείως. Οι ημερομηνίες μπορούν να οριστούν στο δεύτερο μισό του Μαΐου, έτσι οι ομάδες θα έχουν 14-17 μέρες για προετοιμασία".

Όπως γίνεται αντιληπτό, με την πρόταση του Σίνγκλετον η Ευρωλίγκα μπορεί να τελειώσει στην ώρα της, στο τέλος Μαΐου δηλαδή. Με μία προϋπόθεση όμως. Να έχει περάσει η πανδημία στο τέλος Απριλίου. Κάτι για το οποίο κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ