22.2 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Σίνγκλετον: «Γιατί όχι και νατουραλιζέ;»

Ο Κρις Σίνγκλετον είπε αρκετά και ενδιαφέροντα στην εκπομπή Pick n´Roll στην Cosmote TV. Μεταξύ άλλων και για το γεγονός πως δεν θα έλεγε όχι να αγωνιστεί ως νατουραλιζέ σε μια Εθνική Ομάδα, όπως έχουν κάνει άλλοι συμπατριώτες του. Είπε και πολλά άλλα για τον Παναθηναϊκό, τα σουτ, το non stop παιχνίδι του...

«Παραδέχομαι πως είναι λίγο κουραστικό να παίζεις 2.5 χρόνια συνεχόμενα, αλλά το θέμα είναι πνευματικό», δήλωσε για να εξηγήσει: « Η μητέρα μου μου έδωσε σωστές αξίες. Με έμαθε να είμαι σκληρός. Θα βγω και θα παίξω ακόμη κι αν είμαι κουρασμένος. Δεν θέλω να χάνω. Βγαίνω στο γήπεδο για να κάνω το καλύτερο δυνατό. Ακόμη και στις προπονήσεις θέλω να νικάω και οι συμπαίκτες μου το ξέρουν αυτό.»

Το γεγονός πως φέτος δεν έχει ξεκινήσει όπως θα ήθελε δεν τον ανησυχεί πάντως: «Θα μπουν τα σουτ. Μπαίνουν στην προπόνηση και θα μπουν και στα παιχνίδια. Πιστεύω στον εαυτό μου και στους συμπαίκτες μου. Όλα θα γίνουν. Κάναμε ένα κακό παιχνίδι στη Βαρκελώνη, κυρίως στην άμυνα. Είχαμε καλή ομάδα πέρυσι, έχουμε καλή ομάδα φέτος. Θα χρειαστεί χρόνος, αλλά θα κάνουμε το δικό μας σερί σε Ελλάδα και Ευρωλίγκα».

Ο Κρις Σίνγκλετον παραδέχθηκε πως πείραξε και τον ίδιο και όλη την ομάδα ο τρόπος που ήρθε η ήττα στη Βαρκελώνη: «Ξεκινήσαμε καλά, αλλά είχαμε κενά διαστήματα, χαλαρώσαμε, σαν να ξεχάσαμε πως ήμασταν ετός έδρας. Δεν υπήρχε ο κόσμος να μας δώσει ενέργεια. Απογοητεύτηκα από τον τρόπο που έπαιξα, γιατί ξέρω πως μπορούσα να παίξω καλύτερα. Ο κόουτς ήταν νευριασμένος για έναν επιπλέον λόγο. Παίζαμε στο σπίτι του. Έχει πάρει μια Ευρωλίγκα με αυτή την ομάδα. Ήταν εκνευρισμένος από τον τρόπο που παίξαμε. Κι εγώ προπόνηση θα μας έβαζα αν ήμουν ο προπονητής. Τα λάθη που κάναμε ήταν λάθη συγκέντρωσης. Και αυτά πρέπει να διορθώσουμε. Έχουμε πολλά παιχνίδια μπροστά μας και πρέπει να συνεχίσουμε. Είναι λάθος να επικεντρωνόμαστε σε ένα χαμένο παιχνίδι.»

Μιλώντας για το αν πήρε μαθήματα από την πρώτη χρονιά στον Παναθηναϊκό τόνισε: «Η Ευρωλίγκα άλλαξε το format και έπρεπε κι εμείς να ωριμάσουμε. Τώρα για όσα έγιναν στην Κωνσταντινούπολη; Βλέπετε πως αντιμετωπίζονται κάποιες φορές τα πράγματα. Είμαστε δυνατοί και ενωμένοι ως ομάδα. Ο κόσμος, τα μίντια μπορεί να προχωρήσουν σε ψευδείς κατηγορίες. Αλλά εμείς ως ομάδα είμαστε πάντα μαζί. Αυτό είναι που αποκαλείς οικογένεια».

Όσο για το αν όσα έγιναν λειτούργησαν ως κίνητρο... «Είχαμε τρεις στόχους: Πρωτάθλημα Κύπελλο, Ευρωλίγκα. Ο αποκλεισμός στην Ευρωλίγκα μας έφερε απογοήτευση. Μπορούσαμε να είχαμε πάει καλύτερα, αλλά συγχαρητήρια στους πρωταθλητές. Επιστρέψαμε, βρήκαμε το ρυθμό μας απέναντι στην ΑΕΚ και πήραμε το πρωτάθλημα κάτι που έκανε χαρούμενο και περήφανο».

Στο πρόγραμμα χρονικά υπήρχε το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του μετά την κατάκτηση του τίτλου. Κάτι που ήρθε στην επικαιρότητα αρκετές φορές στη διάρκεια του καλοκαιριού: «Μπορούσα να φύγω μόνο για το ΝΒΑ ως τις 20 Ιουλίου. Υπήρξε ενδιαφέρον, αλλά οι προτάσεις δεν ήταν αυτές που θα ήθελα. Υπήρξε ενδιαφέρον και από ομάδες της Ευρώπης, αλλά αυτό ήταν θέμα του προέδρου. Δεν υπήρχεη έγκρισή του για μεταγραφή και έμεινα εκεί που με ήθελαν: Στον Παναθηναϊκό»

Όσο για το ΝΒΑ; «Αν γίνει, έγινε... Θέλω να συνεχίζω να «χτίζω» το όνομα της οικογένειάς μου και να γίνω όσο καλύτερος άνθρωπος μπορώ».

Ο Σίνγκλετον παραδέχθηκε πως είναι λογικό να εντυπωσιάζεται κάποιος από όσα κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χαρακτηρίζοντάς τον «σούπερ σταρ», ενώ δεν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να τον δούμε νατουραλιζέ σε κάποια εθνική ομάδα: «Δεν είχα κάποια πρόταση, αλλά είμαι ανοιχτός σε αυτό. Δεν έχω παίξει ποτέ στην Εθνική Ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών. Και σίγουρα μου άρεσε όπως έπαιξε ο Ράντολφ με την Εθνική Σλοβενίας στο Ευρωμπάσκετ».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ