16.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Σίλερ: «Ο Παναθηναϊκός είναι μια σκληρή ομάδα» (vid)

Στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Euroleague, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται αύριο (11/12, 21:00) την Ζαλγκίρις Κάουνας στο ΟΑΚΑ. Λίγες ώρες πριν την έναρξη του εν λόγω παιχνιδιού ο προπονητής των Λιθουανών, Μάρτιν Σίλερ, προχώρησε σε δηλώσεις. Ο 38χρονος Αυστριακός τεχνικός στάθηκε στα σημεία-κλειδιά της αναμέτρησης -τα οποία σύμφωνα με τα λεγόμενα του θα είναι τα ριμπάουντ και η σκληράδα- και έκανε ειδική μνεία σε Νεμάνια Νέντοβιτς και Ιωάννη Παπαπέτρου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή:

Για το αυριανό παιχνίδι: «O Παναθηναϊκός είναι μία μεγάλη σε μέγεθος ομάδα με πολύ σκληράδα. Είναι η πρώτη ομάδα της Euroleague σε επιθετικά ριμπάουντ, επομένως τα ριμπάουντ και το σκληρό παιχνίδι θα είναι κομβικά στοιχεία για την έκβαση του ματς. Όσον αφορά τις μονάδες, ο Νέντοβιτς είναι πολύ σημαντικός για εκείνους, όπως και ο Παπαπέτρου. Θα είναι σωματικό ματς και πρέπει να είμαστε δυνατοί για να κάνουμε ένα καλό ματς από πλευράς μας».

Για το φιλικό που είχαν δώσει οι ομάδες: «Έχει περάσει καιρός από τότε, επομένως και οι δύο ομάδες έχουν βελτιωθεί, αλλά ακόμη παραμένουν αρκετά παρόμοιες. Είχαν αλλαγές στην θέση του γκαρντ. Εμείς χάσαμε τώρα τον Στιβ (Βαστούρια), οπότε αντιμετωπίζουμε αυτό το πρόβλημα. Εν κατακλείδι όμως, αμφότερες οι ομάδες εξακολουθούν να έχουν ομοιότητες».

 Για Νέντοβιτς και Παπαπέτρου: «Ο Νέντοβιτς είναι χαρισματικός και ταλαντούχος παίκτης. Αισθάνεται καλά γιατί έχει κάνει μέχρι στιγμής πολύ καλά ματς. Ο στόχος μας είναι να μην έχει ανοιχτά σουτ και να πάρει αυτοπεποίθηση μέσα από αυτά. (...) Ο Παπαπέτρου είναι ένας πολύ physical παίκτης στο ”3” και πρέπει να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του μαρκαρίσματός του».

Για τις επιπτώσεις τις πανδημίας: «Η εποχή είναι δύσκολη με τον ιό... Ειδικά για την ομάδα μας, η οποία χάνει λεφτά... Λεφτά περισσότερα από άλλες ομάδες, καθώς πάντα το γήπεδο μας είναι γεμάτο και τώρα παίζουμε δίχως κόσμο... Τα έσοδα είναι περιορισμένα, αλλά θα παλέψουμε με ό,τι έχουμε».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ