21.4 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Σίλβερ υπέρ του νόμιμου τζόγου

Υπέρ της νομιμοποίησης του αθλητικού στοιχηματισμού τάχθηκε έστω και εμμέσως ο Άνταμ Σίλβερ, παίρνοντας θέση σε μια συζήτηση που έχει ανοίξει εδώ και κάμποσο καιρό στις ΗΠΑ. Εκεί όπου είναι παράνομο να στοιχηματίζεις σε οποιοδήποτε σπορ, εκτός αν βρίσκεσαι στο Λας Βέγκας και την πολιτεία της Νεβάδα γενικότερα, όπου επιτρέπεται. Ο κομισάριος του ΝΒΑ έδωσε συνέντευξη στον... Σι Τζέι Μακ Κόλουμ των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, που έκανε με επιτυχία τον δημοσιογράφο, και αναφέρθηκε σε αυτό το θέμα λέγοντας:

"Αποδέχομαι ως γεγονός ότι παίζονται τεράστια ποσά σε αθλητικά στοιχήματα στις ΗΠΑ, προφανώς όλα στο παρασκήνιο. Πρόκειται για μια βιομηχανία εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων, με μηδενική δυνατότητα για διαφάνεια από την πλευρά της λίγκας. Έτσι, αν υπάρχει ασυνήθιστη συμπεριφορά, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να την ερευνήσουμε. Σκέψου από την άλλη πλευρά το χρηματιστήριο. Όλοι γνωρίζουμε ιστορίες για συναλλαγές μετά από εσωτερική πληροφόρηση και συχνά ο λόγος για τον οποίον όσοι κάνουν τέτοιες συναλλαγές συλλαμβάνονται, είναι επειδή επιδεικνύουν εκκεντρική συμπεριφορά. Επομένως, δεν είναι ότι είμαι υπέρ του αθλητικού στοιχηματισμού, απλώς αισθάνομαι ότι είμαι ρεαλιστής".

Ο Άνταμ Σίλβερ ρωτήθηκε επίσης για το αν πρέπει οι πρωταθλητές να μην επισκέπτονται τον Λευκό Οίκο αν δεν θέλουν και πήρε επίσης θέση στέλνοντας μήνυμα: 

"Οπωσδήποτε πιστεύω ότι αυτό δεν πρέπει να το αποφασίσει η λίγκα. Δεν νομίζω ότι πρέπει να δώσουμε κατεύθυνση στις ομάδα ή τους παίκτες για το αν θα πάνε ή όχι στον Λευκό Οίκο. Γνώμη μου είναι ότι, αν προσκαλούνται, οι ομάδες πρέπει να πηγαίνουν στον Λευκό Οίκο ανεξάρτητα από τις προσωπικές πολιτικές πεποιθήσεις. Αυτοί οι θεσμοί είναι μεγαλύτεροι από κάθε πολιτικό ατομικά και από κάθε εκλεγμένο πρόσωπο ατομικά. Με ανησυχεί ότι η επίσκεψη στον Λευκό Οίκο μετά την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος, το οποίο έχει γίνει παράδοση, εξελίσσεται σε πράξη διαμαρτυρίας. Θα έλεγα ωστόσο, παρόλο που πιστεύω ότι οι ομάδες πρέπει να παίρνουν τέτοιες αποφάσεις ως οργανισμοί, ότι θα σεβαστώ οποιαδήποτε απόφαση παίκτη να μην πάει"

Ο κομισάριος του ΝΒΑ τοποθετήθηκε και για ένα ακόμα "καυτό" και πολύπλοκο θέμα, τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας: 

"Δεν βλέπω να υπάρχει ανάγκη για αλλαγές πάνω σε αυτό τώρα. Η χρήση μαριχουάνας είναι νόμιμη σε κάποιες πολιτείες, αλλά όπως γνωρίζετε, οι παίκτες μας ταξιδεύουν συνεχώς και θα ήταν παγίδα να πούμε ότι τη νομιμοποιούμε κι εμείς στις συγκεκριμένες πολιτείες, ενώ θα εξακολουθεί να είναι παράνομη στις άλλες. Οι παίκτες θα βρεθούν σε μια κατάσταση στην οποία θα ταξιδεύουν έχοντας στην κατοχή τους μαριχουάνα και θα κινδυνεύουν να μπλέξουν σε περιπέτειες".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ