21.1 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σίλβερ: “Το 2022 ξανά στην Ευρώπη”

Ο κορονοϊός ταλαιπωρεί τον αθλητισμό παγκοσμίως και το ΝΒΑ δεν αποτελεί εξαίρεση. Άλλα τα μεγέθη, άλλα τα ποσά, αλλά η... ταλαιπωρία είναι δεδομένη. Ο Άνταμ Σίλβερ παρουσιάστηκε όπως λέμε "συγκρατημένα αισιόδοξος" σε δηλώσεις που έκανε αναφορικά με το μέλλον.

Ο κομισάριος του ΝΒΑ δήλωσε πως περιμένει από τη σεζόν 2021-22 κανονικό πρόγραμμα και γήπεδα που θα έχουν κόσμο, αλλά όχι στο 100% της πληρότητάς του. Ξεκαθάρισε πως οι αγώνες επίδειξης στην Ευρώπη θα πρέπει να περιμένουν ωστόσο ως τη σεζόν 2022-23 για λόγους περισσότερο ασφαλείας, όσο ο COVID 19 δημιουργεί ακόμη προβλήματα.

Σε σχετική ερώτηση που δέχθηκε τόνισε πως, τουλάχιστον από όσο ξέρει, δεν έχει εμβολιαστεί κάποιος παίκτης και ξεκαθάρισε πως το ΝΒΑ δεν θα υποχρεώσει κάποιον παίκτη να κάνει το εμβόλιο.

H πρόταση του Καϊρί Ίρβινγκ να αλλάξει το ΝΒΑ το logo του και να μπει η φιγούρα του Κόμπι Μπράιαντ είναι κάτι που δεν υπάρχει ως θέμα αυτή τη στιγμή στη λίγκα όπως τόνισε ο Σίλβερ λέγοντας πως "δεν μοιάζει να είναι η κατάλληλη στιγμή να γίνει μια τέτοια κίνηση" για να προσθέσει: "Ο Κόμπι Μπράιαντ ήταν εκ των κορυφαίων όλων των εποχών, αλλά το σήμα μας είναι εμβληματικό και ο Τζέρι Γουέστ εξακολουθεί να είναι σπουδαίος για την κοινωνία μας".

Ερώτηση έγινε και για τα summer league λέγοντας πως "δεν υπάρχουν ακόμη ολοκληρωμένα πλάνα για summer league στο Λας Βέγκας για φέτος το καλοκαίρι", ενώ για το ενδεχόμενο να χρειαστεί μια νέα φούσκα για τη διεξαγωγή αγώνων απάντησε: "Δεν υπάρχει κάποιο τέτοιο πλάνο για την ώρα. Πιστεύω πως το Μάιο τα πράγματα θα είναι καλύτερα".

Σε ότι αφορά τους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Σίλβερ έκανε λόγο για "άψογη σχέση με τη FIBA" και πρόσθεσε: "Ανυπομονούμε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες να διεξαχθούν βάσει του προγραμματισμού και προσδοκούμε μια σπουδαία διοργάνωση το καλοκαίρι".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ