20.4 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Σίλβερ κατά Τραμπ!

Έξαλλο έχει κάνει ξανά πολύ κόσμο στις ΗΠΑ και όχι μόνο ο Ντόναλντ Τραμπ με μία ακόμα προκλητική και απαράδεκτη τοποθέτησή του, η οποία έγινε ενώπιον πολλών αυτήκοων μαρτύρων, δημοσιεύτηκε σε πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης και εν τέλει δεν έχει διαψευστεί πρακτικά από κανέναν. Σε συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία βουλευτών από τα δύο μεγάλα κόμματα για το μεταναστευτικό, ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να αποκάλεσε τις χώρες της Αφρικής, αλλά και άλλες χώρες, όπως η Αϊτή, το Σαλβαδόρ κ.ά, από τις οποίες μεταναστεύουν στις ΗΠΑ χιλιάδες άνθρωποι, "χώρες-απόπατους"!

Και παρότι αργότερα θέλησε να το μαζέψει λέγοντας πως μίλησε μεν με σκληρό τρόπο, αλλά δεν χρησιμοποίησε αυτή την έκφραση, ενώ την Κυριακή δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου πως δεν είναι ρατσιστής, εντούτοις δεν κατάφερε να καταλαγιάσει την οργή πολλών ανθρώπων, Αφρικανών κυρίως, που ζουν, εργάζονται και προκόβουν στις ΗΠΑ.

Ένας από αυτούς είναι ο πρόεδρος των Τορόντο Ράπτορς, Μασάι Ουτζίρι, ο οποίος είναι γεννημένος στη Νιγηρία και την Παρασκευή έδωσε οργίλη απάντηση στο ESPN. Στις δηλώσεις του υποστήριξε πως δεν είναι αυτό το μήνυμα που πρέπει να στέλνει ένας εμπνευσμένος ηγέτης του ελεύθερου κόσμου και τόνισε χαρακτηριστικά πως "αν μεγάλωσα σε απόπατο, τότε είμαι περήφανος για τον απόπατό μου"!

Με τον Ουτζίρι επικοινώνησε και ο κομισάριος του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ, ο οποίος λίγο αργότερα έκανε δηλώσεις στο ESPN εκφράζοντας την συμπαράστασή του προς αυτόν και άφησε σαφείς αιχμές κατά του Ντόναλντ Τραμπ. "Κατανοώ απολύτως πόσο αναστατωμένος είναι ως μετανάστης σε αυτή τη χώρα και στον Καναδά. Για κάποιον που κάνει τόσα πολλά στην καθημερινή ζωή του για να βελτιώσει τη ζωή των Αφρικανών μέσω του προσωπικού του ιδρύματος και μέσω του προγράμματος Basketball without Borders, είναι αποθαρρυντικά τέτοια σχόλια. Aλλά ο Μασάι δεν θα πρέπει με κανέναν τρόπο να σταματήσει να κάνει αυτό που κάνει, όπως φυσικά ούτε το ΝΒΑ δεν θα σταματήσει".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ