20.7 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Σίλβερ: «Δεν είμαστε έτοιμοι για Ευρώπη»

Έναν πρώτο απολογισμό της σεζόν 2020-2021 στο ΝΒΑ έκανε ο κομισάριος, Άνταμ Σίλβερ, πριν από την έναρξη των τελικών στην «Phoenix Suns Arena».

O 59χρονος αξιωματούχος, τώρα που η φετινή αγωνιστική περίοδος έχει μπει στην τελική ευθεία της με τη διεξαγωγή των παιχνιδιών που θα κρίνουν το νέο πρωταθλητή ανάμεσα στους Φοίνιξ Σανς και τους Μιλγουόκι Μπακς, εμφανίστηκε ικανοποιημένος για το πώς κύλησαν όλα εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

«Τα πήγαμε καλύτερα από όσο είχαμε προβλέψει. Δεν έχουμε αριθμούς ακόμα, αλλά είμαστε λίγο κάτω, σε σχέση με το 40% που περιμέναμε. Εάν συνεχίσουμε να είμαστε στο σωστό δρόμο, θα μπορέσουμε να πάμε μπροστά την επόμενη σεζόν, θα μοιάζει πολύ πιο κανονική. Θα έχουμε αντιμετωπίσει την πανδημία πολύ καλά», παραδέχθηκε αρχικά για την πληρότητα των κλειστών και τους φιλάθλους που δίνουν το παρών στις κερκίδες.

Αναφέρθηκε και στα πλέι ιν, για τα οποία υπήρξαν αντιδράσεις από παίκτες όπως ο Λεμπρόν Τζέιμς, ξεκαθαρίζοντας πως θα διατηρηθούν στο σύστημα διεξαγωγής του ΝΒΑ: «Θα μείνουν, αν και υπήρξαν κριτικές όχι μόνο από το Λεμπρόν. Και άλλοι δεν ήταν υπέρ, όπως και κάποιες ομάδες. Νομίζω, όμως, ότι συνολικά ήταν θετικά για την λίγκα και τους παίκτες».

Σε ερώτηση για την επιστροφή του ΝΒΑ στην Ευρώπη, παραδέχθηκε πως δεν είναι κάτι που θα συμβεί άμεσα: «Ελπίζω ότι θα επιστρέψουμε σύντομα στην Ευρώπη και στην Ασία. Προφανώς, δεν θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε τη σεζόν 2021-2022, αλλά η ελπίδα μου είναι ότι θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε για να παίξουμε στα μέρη που έχουμε υπ’ όψιν. Ο κορονοϊός δημιουργεί τα δεδομένα και ακόμα δεν είμαστε έτοιμοι».

Όπως πρόσθεσε για τις συνθήκες που δημιούργησε ο ιός COVID-19 και την ξεκούραση των παικτών, σε μια πολύ δύσκολη χρονιά: «Θέλουμε να επιστρέψουμε στο φυσιολογικό, ξεκινώντας από τις πλήρεις αρένες και τους φιλάθλους. Η επόμενη σεζόν θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο και θα τελειώσει πριν από τον Ιούλιο. Είναι, επίσης, θέμα χρόνου για τους παίκτες με οικογένειες. Πολλοί από αυτούς θέλουν να είναι με τις γυναίκες και τα παιδιά τους κατά τη διάρκεια του Αυγούστου κι αυτό είναι σημαντικό για εμάς. Η τελευταία σεζόν είναι μοναδική, με τον κορονοϊό και όλα τα πρωτόκολλα που προσπαθήσαμε να σεβαστούμε. Ήταν δύσκολο για όλους, ειδικά για τις ομάδες και τους παίκτες».

Κλείνοντας, μίλησε για τους πολλούς τραυματισμούς που παρατηρήθηκαν στο φετινό πρωτάθλημα, κάτι για το οποίο έριξε την ευθύνη στον κορονοϊό: «Οι τραυματισμοί ήταν ένα πρόβλημα και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το σωματικό και ψυχολογικό άγχος από την πανδημία συνέβαλε στην αύξησή τους, παρ’ όλες τις προφυλάξεις που λαμβάνουμε τόσο ως πρωτάθλημα όσο και οι ίδιες οι ομάδες».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ