27.2 C
Athens
Δευτέρα, 8 Ιουλίου, 2024

Σέρβος Σέρβους σέρβιρε… πίκρα! (vids)

Ο Νεμάνια Νέντοβιτς είναι παιδί του Ερυθρού Αστέρα, αλλά το βράδυ της Παρασκευής δεν τον λυπήθηκε καθόλου. Αντιθέτως, ήταν αυτός που βγήκε μπροστά στα δύσκολα και οδήγησε τη Μάλαγα σε μία καθαρή εντός έδρας νίκη με 79-65, την τρίτη της στη φετινή Ευρωλίγκα.

Η Μάλαγα κυριάρχησε απόλυτα στο πρώτο ημίχρονο παίρνοντας τον έλεγχο από το πρώτα δευτερόλεπτα. Με πολύ καλή άμυνα και τον Σαλίν να εκτελεί από την περιφέρεια, η ισπανική ομάδα προηγήθηκε στο 8' με 20-4 αναγκάζοντας τον Ερυθρό Αστέρα να κυνηγά από πολύ νωρίς. Οι Σέρβοι κατάφεραν προς στιγμή να συγκρατήσουν την ορμή των γηπεδούχων, όμως μόλις πέρασαν στο παρκέ οι Νέντοβιτς και Μιλισάβλιεβιτς άρχισε νέος γύρος... βομβαρδισμών από τη Μάλαγα, η οποία στο 15' πέρασε μπροστά με 39-18 δείχνοντας διάθεση να μετατρέψει το παιχνίδι σε περίπατο.

Όμως από εκείνο το σημείο και μετά ο Ερυθρός Αστέρας άρχισε να δείχνει σημάδια σοβαρής αντίδρασης. Βελτίωσε σταδιακά την άμυνά του και με τον Ρότσεστι να βγαίνει μπροστά στην επίθεση, άρχισε να μειώνει. Στο ημίχρονο το σκορ ήταν 45-31 και στην τρίτη περίοδο οι Σέρβοι έκαναν την αντεπίθεσή τους. Με πιεστική άμυνα στην περιφέρεια, τον Λεσόρτ σε ρόλο... σκιάχτρου μέσα στη ρακέτα και τον Ντόμπριτς να δίνει βοήθειες στον Ρότσεστι στο σκοράρισμα, μείωσαν 54-48 στο 27' και άρχισαν να απειλούν άμεσα, μέχρι που ένας άλλος Σέρβος πήρε το όπλο του. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς με 7 συνεχόμενους πόντους βοήθησε τη Μάλαγα να αποκαταστήσει τη διψήφια τιμή της υπέρ της διαφοράς (61-48 στο 28') και να διατηρήσει την αυτοκυριαρχία της.

Αποδείχθηκε δε ότι η άμεση αντίδραση της Μάλαγα στο ξέσπασμα του Ερυθρού Αστέρα έκρινε ουσιαστικά το παιχνίδι. Διότι στην τελευταία περίοδο η ισπανική ομάδα έκανε σωστή διαχείριση του αγώνα, διατήρησε τη διαφορά σε διψήφια τιμή και έφτασε εν τέλει άνετα στη νίκη. Διότι δίπλα στον Νέντοβιτς ο Όγκουστιν αποδείχθηκε αξιόπιστη επιθετική λύση, ο δε Ντίαθ έπαιξε καλή άμυνα πάνω στον Ρότσεστι, εξουδετερώνοντας την πιο σοβαρή απειλή από τον Ερυθρό Αστέρα. Η ομάδα από τη Σερβία προσπάθησε να ανατρέψει ξανά την εις βάρος της διαφορά, όμως ήταν άστοχη ακόμα και στις βολές που εκτελούσε, οπότε πρακτικά δεν είχε καμία τύχη.

Ο ΣΤΥΛΟΒΑΤΗΣ: Αν η Μάλαγα κέρδισε, το οφείλει κυρίως στον Νεμάνια Νέντοβιτς. Όχι μόνο επειδή ήταν ο πρώτος σκόρερ της με 17 πόντους, αλλά κυρίως επειδή ήταν αυτός που βγήκε μπροστά όταν ο Ερυθρός Αστέρας έδειχνε ικανός να επιστρέψει από το -21 και να φέρει τούμπα το παιχνίδι. Με τη διαφορά στο +6 ο Νέντοβιτς πέτυχε 7 συνεχόμενους πόντους, πήγε το παιχνίδι ξανά στο +13 και από εκεί και μετά τα υπόλοιπα ήταν διαδικαστικά ζητήματα.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Μάλαγα είχε πολύ θετικό συντελεστή ασίστ-λαθών (21-11) κι αυτό σε συνδυασμό με το ότι σούταρε με ποσοστό 50% εντός πεδιάς, την έφερε με άνεση στη νίκη.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ