25 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Σέξι ΑΕΚ με σόου Θίοντορ!

Μια ΑΕΚ να την πιεις στο ποτήρι με ηγέτη τον Τζόρνταν Θίοντορ, που άρχισε κιόλας να βγάζει τα λεφτά της μεταγραφής του, συνέτριψε με το σκληροτράχηλο Περιστέρι (96-70) και έστειλε μήνυμα ότι είναι εδώ και στο πρωτάθλημα, έτοιμη να φτάσει ψηλά τώρα που παίζει πλήρης.

Το Περιστέρι επιβεβαίωσε πλήρως στο πρώτο ημίχρονο τη θέση του στο βαθμολογικό πίνακα και τις εμφανίσεις του ως τώρα, βάζοντας δύσκολα στην ΑΕΚ. Η Ένωση πήρε ένα μικρό προβάδισμα στην αρρχή με τον Θίοντορ να ξεκινά φουριόζος (13-7 στο 4') και το διατήρησε ως το τελευταίο ενάμισι λεπτό της πρώτης περιόδου, όταν το Περιστέρι με καλές άμυνες και δύο τρίποντα από τους Μπεντίλ και Βασιλόπουλο, πέρασε μπροστά με 23-21.

Το παιχνίδι είχε πάρει φωτιά και η ΑΕΚ με τον Σάκοτα να βοηθά πολύ στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου προηγήθηκε ξανά με 30-24, ωστόσο το Περιστέρι αντέδρασε ξανά με όπλο και πάλι την καλή άμυνα. Στην επίθεση ο Σίρκο πέτυχε 8 συνεχόμενους πόντους και πρωταγωνίστησε σε ένα σερί 10-0, με το οποίο η ομάδα των δυτικών αθηναϊκών προαστίων πέρασε ξανά μπροστά με 34-30 στο 15'. Διατήρησε δε αυτό το προβάδισμα μέχρι περίπου το 28', όταν η ΑΕΚ με τους βασικούς ξανά στο παιχνίδι και με τον Θίοντορ να συνεχίζει να παίζει καλά, πήρε τα ηνία του αγώνα και με τρίποντο του Ματσιούλις προηγήθηκε με 49-44 στο τέλος του ημιχρόνου.

Η ΑΕΚ βγήκε από τα αποδυτήρια για το δεύτερο ημίχρονο... αγριεμένη. Δύο κολλητά τρίποντα από τους Θίοντορ, Ματσιούλις κι ένα ακόμα καλάθι από τον Σαντ Ρος απέναντι στο Περιστέρι, που έμοιαζε να τα έχει χαμένα, ανέβασαν σε χρόνο dt τη διαφορά στους 13 πόντους (57-44) και έδωσαν ένα σημαντικό προβάδισμα στους γηπεδούχους. Το Περιστέρι προσπάθησε να αντιδράσει, όμως η ΑΕΚ είχε βελτιώσει και την άμυνά της, που έγινε πιο πιεστική και αποτελεσματική. Ο Ματσιούλις συνέχισε να παίζει καλά, ενώ με ένα ξέσπασμα του Γκρίφιν και πέντε συνεχόμενους πόντους του, η διαφορά άγγιξε τους 20 πόντους στο 24' (68-48). Η Ένωση είχε κυριαρχήσει ολοκληρωτικά μετά από αυτό το ξεκίνημα και στο υπόλοιπο της περιόδου ήταν αυτή που έλεγξε απόλυτα τον αγώνα, ανεβάζοντας τη διαφορά ακόμα και στους 24 πόντους με δύο συνεχόμενα τρίποντα του Λαρεντζάκη (76-52) στο 28'. 

Σε εκείνο το σημείο το Περιστέρι επανεμφανίστηκε πρόσκαιρα στον αγώνα και με ένα σερί 8-0 μείωσε 76-60 στο 32', αλλά ο Θίοντορ ήταν σε μεγάλη μέρα και δεν είχε διάθεση γι' αστεία. Πήρε και πάλι την κατάσταση στα χέρια του και μαζί με τους πολύ καλούς Ματσιούλις, Σάκοτα, πήγε ξανά τη διαφορά στους 22 (85-63 στο 36'), τελειώνοντας ουσιαστικά το παιχνίδι. Το Περιστέρι δεν είχε άλλες δυνάμεις και παραδόθηκε φυσιολογικά. Η διαφορά έφτασε μέχρι και τους 28 πόντους (93-65 στο 38') και η τελική νίκη πανηγυρίστηκε από τους φίλους της Ένωσης στις κερκίδες.

O ΗΓΕΤΗΣ: Γι' αυτό ήρθε στην ΑΕΚ και πολύ νωρίς δείχνει να μπαίνει στο πετσί του ρόλου του. Ο Τζόρνταν Θίοντορ ήταν ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της Ένωσης σε ένα δύσκολο παιχνίδι, που με τη καθοριστική συμβολή του ιδίου έγινε εύκολο. Τελείωσε τον αγώνα με 20 πόντους, 4 ασίστ και πολύ καλά ποσοστά δίνοντας δείγματα της κλάσης του.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η ΑΕΚ είχε 12/26 τρίποντα και το Περιστέρι 8/24 και αυτή η διαφορά, μαζί με τα 18 λάθη του Περιστερίου, έκαναν τη διαφορά.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ