25 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Σέκουλιτς MVP και άλλες ιστορίες από την Ισπανία (Video)

Και το τίτλος του MVP πηγαίνει στον Μπλάγκοτα Σέκουλιτς.Ο 35χρονος σέντερ της Φουενλαμπράδα έδωσε το στίγμα από νωρίς, σημειώνοντας 13 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο και μπορεί να... κατέβασε λίγο ταχύτητα στη συνέχεια, αλλά δεν τη λες και χάλια την τελική γραμμή της στατιστικής του: 26 πόντους, 10 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 31 στην αξιολόγηση.

Ο τραυματισμός του Βίβες

Η Βαλένθια έχασε την αναμέτρηση με την Μπασκόνια εκτός έδρας και μαζί έχασε και τον Γκιγιέμ Βίβες.

Ο Καταλανός τραυματίστηκε μόλις στο τρίτο λεπτό του αγώνα, έχει υποστεί διάστρεμμα και όπως είπε ο προπονητής των «πορτοκαλί», Πέδρο Μαρτίνεθ, είναι αδύνατον να δώσει το «παρών» στον τρίτο αγώνα των προημιτελικών του EuroCup με την Χίμκι. Εκτός μάχης παραμένει ο Αντουάν Ντιό (έχει χτυπήσει στην αριστερή φτέρνα), αλλά και ο Σλάβα Κραβτσόφ, ο οποίος υποβλήθηκε σε εγχείρηση, μετά από τον τραυματισμό του (έσπασε ένα δάχτυλο του αριστερού ποδιού) στον πρώτο αγώνα με τη Χίμκι.

Ένας ακόμη «μικρός» μας συστήνεται

Η Ισπανία μας σύστησε σήμερα έναν ακόμη μικρό. Πρόκειται για τον Βιτ Κρέιτσι, ο οποίος αγωνίστηκε με τη φανέλα της Σαραγόσα, όντας 16 χρονών και 8 μηνών (6103 ημερών). Δεν είναι όμως ο πιο μικρός σε ηλικία που ντεμπουτάρει στο πρωτάθλημα της ACB από την ομάδα.

Το... ρεκόρ έχει ο Κάρλος Αλοθέν, καθώς ήταν 5783 ημερών όταν έκανε το ντεμπούτο του στη 15η αγωνιστική. Να σημειωθεί εδώ πως στο ρόστερ υπήρχε και ένας ακόμη 18χρονος ο Χοάν Φεράν Μπερνασέρ. Το «παιδομάζωμα» στη δωδεκάδα οφείλεται και στους τραυματισμούς των Τομάς Μπέλας και Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους.

Το δικό του χρόνο συμμετοχής πήρε ο Χοσέ Πουέρτο της Βαλένθια. Ήταν η πρώτη φορά που αγωνίστηκε σε παιχνίδι της ACB. Eίναι 18 χρονών, 1.99 και προέρχεται από τις Ακαδημίες της ομάδας. Μπορεί να ήταν για μόλις 1’21’’, αλλά είναι σίγουρα κάτι που δεν θα ξεχάσει.

Εδώ να πούμε πως ο Κρέιτσι, όπως και ο Αλοθέν έχουν αγωνιστεί στο περίφημο MiniCopa Endesa, το πρωτάθλημα των μικρών της ισπανικής λίγκας, στο οποίο δίνουν ιδιαίτερη σημασία. Ο Κρέτσι ήταν ο 53ος παίκτης που έχει αγωνιστεί στην «μικρή» λίγκα και πάτησε παρκέ στην ΑCB. Στους προηγούμενους.... 52 συναντάμε ονόματα όπως των Λούκα Ντόντσιτς, Ντομάντας Σαμπόνις, Μπόρχα Μενδία, Αλμπέρτο Ντίαθ, Φεράν Μπάσας και Ρίκι Ρούμπιο μεταξύ άλλων.

Οι δύο... παλιοί κοντράρονται

Είναι από αυτά τα ωραία και περίεργα. Ο Άξελ Ερβέλ έγινε σήμερα ο πρώτος ριμπάουντερ στην ιστορία της Μπιλμπάο. Ποιον προσπέρασε; Τον Άλεξ Μούμπρου. Πού είναι το παράξενο; Πως και οι δύο συνεχίζουν να αγωνίζονται και επιπλέον παραμένουν συμπαίκτες, για όγδοη συνεχόμενη χρονιά!

Πριν το τζάμπολ της αναμέτρησης με την Ουνικάχα Μάλαγα βρίσκονταν και οι δύο στα 1132. Στο τέλος του αγώνα ο 33χρονος Ερβέλ είχε μαζέψει 4 και ο 37χρονος Μουμπρού 3. Οπότε στο επόμενο παιχνίδι δεν αποκλείεται να δούμε τη σκυτάλη να αλλάζει χέρια και πάλι. Η «κόντρα» δύο ιδιαίτερα ανταγωνιστικών παικτών θα έχει, αν μη τι άλλο, ενδιαφέρον.

Η μέρα των γηπεδούχων

Δεν το λες και συνηθισμένο γενικότερα, πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπως το ισπανικό. Η 23η αγωνιστική όμως είχε 8/8 για τους γηπεδούχους. Σε κανέναν αγώνα δεν «έσπασε» η έδρα. Και όπως γράφει και η ACB στο σάιτ της «ημέρα των γηπεδούχων και στην κορυφή οι πιο ευτυχισμένοι από όλους».

H παρουσία της Ιμπεροστάρ Τενερίφε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας (δείτε το τελευταίο βίντεο που παρουσίασε η ACB ΕΔΩ) παραμένει θέμα συζήτησης με δύο ντέρμπι κορυφής να φιλοξενούνται όμως στο... νησί τις επόμενες αγωνιστικές: Με τη Βαλένθια στις 19 Μαρτίου (3η στη βαθμολογία μαζί με τη Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα) και την Μπασκόνια στις 23 Απριλίου (2η στη βαθμολογία με 16-6).

Το ντέρμπι έρχεται

Έχει Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα... Αυτό τα λέει όλα για την 24η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος. Το «Ελ Κλάσικο» θα γίνει την Κυριακή 12 Μαρτίου στις 19.00. Και οι δύο ομάδες είναι «πληγωμένες» και οι δύο θέλουν νίκες, και επιπλέον είναι απλά το Ρεάλ-Μπαρτσελόνα... Αναμονή μέχρι την επόμενη Κυριακή...

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ