22.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Σάρας: Στα χνάρια του… Λάσο με τις Ακαδημίες (pics)

Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά έξι παίκτες από τις Ακαδημίες έχουν κάνει το δικό τους ντεμπούτο με την ανδρική ομάδα της Μπαρτσελόνα υπό τις οδηγίες του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους φέτος. Αρκετοί βρήκαν τη θέση τους στην ομάδα που παρατάχθηκε απέναντι στην Ζαλγκίρις Κάουνας ήταν από τα τμήματα υποδομής των Καταλανών που το χάρηκαν δεόντως.

Ο λόγος για τον Σέρχι Μαρτίνεθ (22χρ.), τον Μάικλ Καϊθέδο (18χρ.), τον Ράφα Βιλάρ (17χρ.) και τον Τζέιμς ΕνΝάτζι (17χρ.). Στον αγώνα με την Βιλερμπάν είχε πάρει το... βάπτισμα του πυρός ο 18χρονος Ουγκουστίν Ουμπάλ, ενώ στο ισπανικό πρωτάθλημα έχει αγωνιστεί και ο 19χρονος Ίμπου Μπάντζι.

Ο Γιασικεβίτσιους φαίνεται πως ακολουθεί το λιθουανικό μοντέλο, που θέλει τους προπονητές να δίνουν ευκαιρίες σε νεότερους παίκτες, αρνούμενοι να τους χαρακτηρίζουν απλά... ταλέντα στα 25 τους. Άλλωστε ο MVP του αγώνα με τη Ζαλγκίρις ήταν ο Ρόκας Γιοκουμπάιτις ένας "μικρός" που ο ίδιος του έδωσε χώρο και χρόνο όταν ήταν προπονητής στην ομάδα του Κάουνας και τώρα τον έχει μαζί του στη Βαρκελώνη.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ