20.9 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Σάρας: “Ο Γκασόλ ήταν ηγέτης στα 20” (vids)

O Πάου Γκασόλ επιστρέφει στο μπάσκετ, στην Ευρώπη, στην Μπαρτσελόνα. Επιστρέφει εκεί όπου ξεκίνησαν όλα με συμβόλαιο ως το τέλος της σεζόν. Επιστρέφει και στον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους με τον οποίος ήταν συμπαίκτες στα μπλαουγκράνα και τώρα θα τον έχει προπονητή του.

Ο Σάρας μίλησε για το νέο απόκτημα της ομάδας του, μια ιδιαίτερη περίπτωση κι έναν άνθρωπο και παίκτη τον οποίο γνωρίζει πολύ καλά: "Στα 20 του χρόνια ήταν ήδη νικητής και ηγέτης. Είναι ένας από αυτούς τους που είναι εύκολο να συνδεθείς. Τότε μπορούσε τρέχοντας το γήπεδο να του πασάρεις οποιαδήποτε στιγμή και θα έπιανε την μπάλα. Ανεξάρτητα από το αν ήταν καλή ή κακή η πάσα. Μπορούσε να πιάσει την μπάλα και να τελειώσει τη φάση".

Οι δυο τους πρόλαβαν να παίξουν σε μόλις έξι αγώνες της Ευρωλίγκας μαζί πριν από είκοσι χρόνια, την περίοδο 2000-01, πριν ο Γκασόλ τραυματιστεί. Ήταν αρκετό για τον Γιασικεβίτσιους να δει τις δυνατότητες του νεαρού τότε σέντερ. Αργότερα πανηγύρισαν μαζί το νταμπλ στην Ισπανία.

Το ταλέντο του Γκασόλ και η σκληρή δουλειά τον οδήγησε σε δύο τίτλους στο ΝΒΑ, έντεκα μετάλλια με την Εθνική Ισπανίας, αλλά για τον Λιθουανό προπονητή μετρά και κάτι ακόμη: "Έχει κατακτήσει τα πάντα και για μένα, ως προπονητή, είναι σημαντικό πως είναι σούπερ έξυπνος και σούπερ ταπεινός".

¨Είναι πολύ έμπειρος, πολύ έξυπνος ως άνθρωπος και ξέρει σε ποια ομάδα έρχεται και σε ποια στιγμή της σεζόν", προσθέτει ο Σάρας για να συνεχίσει: "Αν όλα πάνε καλά και είναι σε θέση να αγωνιστεί θα μας δώσει πολλά πράγματα, εδικά χάρη στην εμπειρία και την ηγετική φυσιογνωμία που πάντα είχε. Έχει βρεθεί σε 1000 διαφορετικές καταστάσεις στην καριέρα του στο μπάσκετ, οπότε θα είναι δύσκολο να παρουσιαστεί κάτι που δεν περιμένει. Νομίζω πως θα μας βοηθήσει πολύ, αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και υπομονετικοί".

Στο ίδιο ύφος είναι και οι δηλώσεις του Άλεξ Αμπρίνες, καθώς ο Γκασόλ είναι 40 χρονών και  ουσιαστικά εκτός δράσης για δύο χρόνια εξαιτίας τραυματισμού: "Μπορεί να μας ωθήσει στο επόμενο επίπεδο. Νομίζω πως θα είναι καταπλητικά. Ακόμη δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση βρίσκεται. Ήταν εκτός λόγω τραυματισμού εδώ και πολύ καιρό, αλλά είναι ο Πάου! Είναι ίσως ο καλύτερος παίκτης της Ισπανίας και ίσως και στην Ευρώπη. Οπότε νομίζω πως θα μας προσφέρει πολλά στο κομμάτι της εμπειρίας και μπορούμε να μάθουμε πολλά από αυτόν. Δεν έχει σημασία που είμαστε πρώτοι αυτή τη στιγμή. Ο Γκασόλ θα μας φέρει την ηγετική φυσιογνωμία του. Έχει κατακτήσει τόσους τίτλους στο ΝΒΑ και στην Ευρώπη που μπορεί να μας δείξει το δρόμο προς το επόμενο επίπεδο".

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ