17.5 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Σάρας: “Μαζί θα πετύχουμε μεγάλα πράγματα”

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα ως ο νέος προπονητής της Μπαρτσελόνα και στις πρώτες του δηλώσεις ήταν φειδωλός. Απέφυγε να δεσμευτεί για συγκεκριμένους στόχους και για συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού, εξέφρασε ωστόσο τη βεβαιότητα ότι θα πετύχει μεγάλα πράγματα με την ομάδα. Και άφησε να εννοηθεί ότι γίνεται προσπάθεια για την επιστροφή του Πάου Γκασόλ:

"Ευχαριστώ το κλαμπ που με εμπιστεύτηκε. Επίσης ευχαριστώ την προηγούμενη ομάδα μου γι' αυτά τα φανταστικά επτά χρόνια. Είναι μια καινούρια πρόκληση και μαζί θα πετύχουμε μεγάλα πράγματα.

Θα προσπαθήσουμε να συνδυάσουμε το θέαμα με τις νίκες. Διαθέτουμε πολλούς ικανούς ανθρώπους και μια υψηλού επιπέδου ομάδα. Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε.

Η πίεση πρέπει να βγει μέσα από την ομάδα. Είμαι πολύ απαιτητικός και όλοι πρέπει να δίνουμε το μάξιμουμ κάθε μέρα. Θέλω να ξεκινήσουμε. Είναι ευκαιρία για μένα να δουλέψω στην Μπάρτσα με τόσο καλούς παίκτες.

Είναι συναρπαστική η πρόκληση. Πρέπει να πάμε βήμα βήμα και να χτίσουμε ορισμένες καθημερινές συνήθειες, ώστε σιγά σιγά να βελτιωνόμαστε και να πετυχαίνουμε στόχους.

Την τελευταία εβδομάδα μιλήσαμε πολύ στο τηλέφωνο. Βρισκόμαστε ακόμα στην πρώτη φάση και πρέπει να ενισχύσουμε μια ομάδα, που ήδη είναι πολύ καλή.

Δεν νομίζω ότι στην Μπαρτσελόνα μπορούμε να πούμε ότι ένας τίτλος είναι πιο σημαντικός από έναν άλλο. Είναι ξεκάθαρο ότι η ACB και η Ευρωλίγκα είναι πολύ απαιτητικές διοργανώσεις, αλλά ταυτόχρονα προσφέρουν όμορφες προκλήσεις".

Αναφερόμενος στην προοπτική να επιστρέψει στην ομάδα ο Πάου Γκασόλ είπε: "Εργαζόμαστε ως προς αυτό. Δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω, αλλά όλοι γνωρίζετε την αγάπη που έχω για τον Πάου".

Και συμπλήρωσε: "Το πρώτο πράγμα που θα κάνω είναι να αρχίσω να βλέπω σε βίντεο τα παιδιά που θα έρθουν να κάνουν προετοιμασία μαζί μας. Το πιο σημαντικό είναι να μας δουν.

Πρώτα πρέπει να δεις τι χρειάζεσαι για να μάθεις και να βελτιωθείς. Αυτό το καλοκαίρι αποφάσισα ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή να κάνω το βήμα και να αποδεχθώ την πρόκληση της Μπαρτσελόνα. Οι οπαδοί της Μπαρτσελόνα γνωρίζουν ήδη ότι θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου και θα ζητήσω το ίδιο και από τους παίκτες μου.

Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Όταν οριστικοποιηθεί το ρόστερ, θα γνωρίζουμε περισσότερα για το στιλ παιχνιδιού που θα έχουμε.

Πάντα μιλάω ευθέως στους παίκτες μου. Όσο για τις απαιτήσεις που υπάρχουν εδώ, θα έπρεπε να έρθετε στο Κάουνας για να δείτε τι απαιτήσεις υπάρχουν.

Πρέπει να φτιάξουμε ένα σύστημα μέσα στο οποίο οι παίκτες θα αισθάνονται άνετα. Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να ξέρουμε πώς θα παίξουμε.

Δεν θα ξεχάσω την Ευρωλίγκα που κερδίσαμε στο Παλαού Σεν Τζόρντι κι έχω πάλι στο πλευρό μου τον Νάτσο Ροτρίγκεθ, αυτή τη φορά ως αθλητικό διευθυντή. Κι αυτό είναι σημαντικό για μένα".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ