27.9 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Σάρας: “Είναι κάτι που μπορείς να ζήσεις μόνο στον Παναθηναϊκό” (vid)

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έβαλε τις φωνές στους παίκτες του ουκ ολίγες φορές στη διάρκεια του αγώνα, έκανε εκνευρισμένος αλλαγές μετά από λάθη, αλλά στο τέλος έχει την εμπειρία να ξέρει πως αυτό που μετράει είναι η νίκη. Αυτό που πήρε φεύγοντας η Μπαρτσελόνα από το ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Αμέσως μετά το παιχνίδι και μιλώντας στην κάμερα της Ευρωλίγκας ο Λιθουανός κόουτς τόνισε: "Ο Μίροτιτς και ο Χίγγινς έβαλαν μεγάλα σουτ. Για εμάς ήταν το τρίτο παιχνίδι σε πέντε μέρες και είχαμε να αντιδράσουμε και στην ήττα από την Βιλερμπάν. Ήταν ένα κίνητρο για εμάς. Ειδικά στο μυαλό υπάρχει πίεση. Αν μπορείς να πάρεις τη νίκη και να πάς στο σπίτι σου αυτό είναι το πιο σημαντικό".

Λίγο αργότερα στη συνέντευξη Τύπου τόνισε: "Για να είμαι ειλικρινής ερχόμενος εδώ δεν περίμενα αυτού του είδους το παιχνίδι, αλλά παίκτες όπως ο Χίγγινς και ο Μίροτιτς είχαν μια πολύ καλή επιθετικά βραδιά και σε καθοριστικά σημεία έβαλαν σημαντικά σουτ και την ίδια στιγμή στην άμυνα δεν ήμασταν στο επίπεδό μας, κάναμε πολλά λάθη, δώσαμε πολλούς πόντους. Τα τελευταά πέντε παιχνίδια ο Παναθηναϊκός είχε 14 επιθετικά, αλλά εκεί κάναμε καλή δουλειά, αφού τους κατεβάσαμε στα δέκα. Δώσαμε τρία παιχνίδια σε πέντε μέρες πότε είμαστε ευχαριστημένοι που πήραμε τη νίκη και πάμε στο σπίτι μας".

Στην ερώτηση για τον Μάριο Χεζόνια, τόσο τακτικά, όσο και αν του γέννησε αναμνήσεις η υποδοχή του Κροάτη στο αεροδρόμιο, ο Γιασικεβίτσιους απάντησε: "Σίγουρα γι' αυτό ο Παναθηναϊκός είναι Παναθηναϊκός. Έγινα λίγο... συναισθηματικός όταν είδα την υποδοχή του Μάριο, γιατί λογικά αυτά τα πράγματα συμβαίνουν μία φορά στη ζωή σου. Είναι κάτι που μπορείς να ζήσεις μόνο όταν παίζει γι' αυτόν τον σύλλογο. Τακτικά είδαμε κάποια κλιπ από το ΝΒΑ, ξέρουμε πως είναι πιο δυνατός όταν πηγαίνει δεξιά, όταν πηγαίνει στα αριστερά προσπαθήσαμε να τον κλείσουμε. Αμυντικά δεν ήμασταν στα καλύτερά μας όμως γενικότερα".

Για το ότι είναι τελειομανής και έχει δώσει στοιχεία της προσωπικότητάς του στην ομάδα απάντησε: "Ποτέ δεν θα είμαστε τέλειοι, αλλά μπρούμε πάντα να προσπαθούμε. Είναι ο στόχος, αλλά δεν θα γίνει ποτέ. Αλλά είναι πολλά παιχνίδια. Δεν είναι δυνατό να προπονηθείς πολλές φορές, οι παίκτες μερικές φορές δεν μπορούν να επιστρέψουν όπως πρέπει από παιχνίδι σε παιχνίδι. Είναι σημαντικό να βρίσκεις λύσεις, να παίρνεις από τον πάγκο σου. Σμιτς, Μπολμάρο για παράδειγμα έδωσαν λύσεις. Είναι σημαντικό που επέστρεψε ο Κλαβέρ, γιατί στην άμυνα θα βοηθήσει. Δεν είνα το ατομικό Είναι κάθε μέρα να βρίσκεις κάποιον διαφορετικό, κάτι καινούριο, γιατί είναι σημαντικό γι' αυτούς τους παίκτες".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ