27.1 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

«Σάμπα» στα προκριματικά (pics)

Σε τεράστιο… πάρτι εξελίσσονται τα εντός έδρας παιχνίδια της Βραζιλίας στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019.

Στην «Carioca Arena» του Ρίο Ντε Τζανέιρο υποδέχθηκε τη Βενεζουέλα η Εθνική και στην «Goiania Arena» την Κολομβία και τη Χιλή, με τον κόσμο να συγκεντρώνεται από νωρίς στο κλειστό για να τραγουδήσει και να χορέψει. Οι παίκτες του Αλεκσάνταρ Πέτροβιτς παραμένουν αήττητοι μέχρι στιγμής με «τέσσερα στα τέσσερα», έχοντας ήδη εξασφαλίσει την παρουσία τους στην επόμενη φάση των προκριματικών, ωστόσο αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία για τον ομοσπονδιακό τεχνικό είναι το συναίσθημα χαράς εντός κι εκτός παρκέ. Οι φίλαθλοι απολαμβάνουν να βλέπουν τους διεθνείς και σε αυτό στάθηκε ο Κροάτης προπονητής, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της FIBA.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Στο πρώτο παιχνίδι στην Γκοϊάνια είχαμε sold out, 10.500 φίλαθλοι ήρθαν δύο ώρες πριν από το παιχνίδι, το οποίο ήταν μια μεγάλη γιορτή. Ο κόσμος τραγουδούσε και χόρευε, έτσι προετοιμάζεται πάντα για τους αγώνες. Είναι πολύ σημαντικό για αυτούς τους ανθρώπους να έρθουν στο ματς και να συμμετάσχουν. Δημιούργησαν σπουδαία ατμόσφαιρα. Αυτό ήταν το μεγάλο κέρδος μας στα δύο παιχνίδια μας στην Γκοϊάνια. Περιμένω πως θα έχουμε αυτή τη σύνδεση με τους φιλάθλους μας και σε άλλες πόλεις που θα γίνουν αγώνες μας, όχι μόνο στο Ρίο Ντε Τζανέιρο και το Σάο Πάολο. Για εμάς, αυτά τα παιχνίδια στην Γκοϊάνια είχαν τεράστια επιτυχία επειδή είδαμε τους παίκτες μετά το τέλος τους να διασκεδάζουν μαζί με τους φιλάθλους, να βγάζουν φωτογραφίες, να δίνουν αυτόγραφα. Είναι πολύ σημαντικό να κερδίζουμε, αλλά εξίσου σημαντικό είναι να "ενώσουμε" τους παίκτες με το κοινό. Είδα στα πρόσωπα των παικτών μου τον ενθουσιασμό. Δεν… κρατιούνται για τα επόμενα εντός έδρας ματς, θέλουν να παίξουν στην Εθνική γιατί αισθάνονται σημαντικοί και τους αρέσει αυτή η σύνδεσή τους με τον κόσμο».

Αναφέρθηκε και στο ρόστερ των ομάδων, που λόγω των απουσιών απαρτίζονται και από αρκετούς νεαρούς παίκτες: «Με τα "παράθυρα" μάς δίνεται η ευκαιρία να βάλουμε στη σύνθεσή μας παιδιά που, μέχρι στιγμής, δεν είχαν τη δυνατότητα να παίξουν στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας. Χωρίς να ρισκάρουμε να χάσουμε παιχνίδια, επειδή οι νεαροί παίκτες έχουν ποιότητα. Για κάποιους κανείς δεν περίμενε πως μπορούν να παίξουν στο υψηλότερο επίπεδο, κανείς δεν τους έδωσε την ευκαιρία να παίξουν στην Εθνική. Αλλά είναι καλοί. Παίκτες όπως ο Γιάγκο Ντος Σάντος και ο Λούκας Ντίαζ μάς βοήθησαν. Τα προκριματικά συνέβαλαν στο να κάνουμε ένα είδος "ανακαίνισης" της ομάδας, ένα καινούριο ξεκίνημα. Σε κάθε "παράθυρο" θα προσπαθώ να εντάσσω στην Εθνική νεαρούς παίκτες, οι οποίοι παίζοντας δίπλα στους Βαρεχάο και Μπαρμπόσα σίγουρα θα γίνουν καλύτεροι, θα αποκτήσουν σαφή ιδέα για το τι πρέπει να κάνουν, και πώς, ώστε να γίνουν χρήσιμοι και ποιοτικοί».

Η συμβολή τόσο του Άντερσον Βαρεχάο όσο και του Λεάντρο Μπαρμπόσα είναι σημαντική, με τον 59χρονο τεχνικό να συμπληρώνει: «Τους εξήγησα τι ακριβώς θέλω από εκείνους και είναι καταπληκτικό πώς αντέδρασαν στις επιθυμίες μου. Βοηθούν πολύ, με την επιστροφή τους στη χώρα έφεραν νέο ενδιαφέρον στο βραζιλιάνικο μπάσκετ». Η Βραζιλία βρίσκεται στην 11η θέση της παγκόσμιας κατάταξης της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και στην αμερικανική ήπειρο αποτελεί την τρίτη δύναμη μετά τις ΗΠΑ και την Αργεντινή. Στόχος της είναι, φυσικά, η πρόκρισή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας. Στο παρελθόν έχει κερδίσει έξι μετάλλια στη διοργάνωση -δύο χρυσά, ισάριθμα ασημένια κι άλλα τόσα χάλκινα- σε δεκαεφτά συμμετοχές, αλλά το τελευταίο χρονολογείται το μακρινό 1978.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ