25.5 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Σάκοτα: «Όνειρο το Champions League» (pics)

Πρωταθλήτρια στο Basketball Champions League θέλει να αναδειχθεί η ΑΕΚ, στο Φάιναλ Φορ που θα διοργανώσει η ίδια το διάστημα 4-6 Μαΐου στο ΟΑΚΑ.

Ο Ντράγκαν Σάκοτα, μιλώντας μετά την ολοκλήρωση της κλήρωσης που τους έφερε τη Μούρθια ως αντίπαλο στα ημιτελικά, παραδέχθηκε: «Είναι ένα όνειρο να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Η ΑΕΚ έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το τρόπαιο, οπότε κάθε ευκαιρία πρέπει να τη βλέπουμε σοβαρά. Δεν το κρύβω ότι σκεφτόμουν κάθε ομάδα ξεχωριστά και κάναμε αναλύσεις. Βλέπεις με τα αποτελέσματα, τα φετινά, Μονακό και Λούντβιγκσμπουργκ είναι οι καλύτερες ομάδες. Το πιο εντυπωσιακό πέρασμα είχε η Μούρθια. Εμείς δεν περάσαμε εύκολα στο Φάιναλ Φορ, η Μούρθια προκρίθηκε εύκολα. Το ότι πέρασε σαν τέταρτη στον όμιλο δεν λέει κάτι. Αντιπροσωπεύει ένα πολύ καλό πρωτάθλημα».

Ο προπονητής της «Ένωσης» ρωτήθηκε εάν νιώθει ευλογημένος, που θα βρεθεί σε ακόμα ένα Φάιναλ Φορ ευρωπαϊκής διοργάνωσης, κι απάντησε: «Ευλογημένος είμαι που ζω  στην Ελλάδα. Είμαι υπερήφανος και ως Έλληνας. Όταν μιλάω για την Ελλάδα μιλάω με αγάπη. Η δουλειά είναι επιτυχημένη, όχι μόνο με τα τρόπαια, αλλά και με τα παιδιά που έκαναν προσπάθειες και έκαναν καριέρα. Νιώθω ευλογημένος και πιστεύω ότι θα προσπαθήσουμε όσο μπορούμε να έχουμε τόσο τύχη στο πρωτάθλημα».

Όσον αφορά στο πόσο εύκολο, ή δύσκολο, θα είναι για τους «κιτρινόμαυρους» να παραμείνουν συγκεντρωμένοι μέχρι τους αγώνες του Φάιναλ Φορ εξήγησε: «Αυτό φάνηκε και κόντρα στον ΠΑΟΚ. Είχαμε ένα αποτέλεσμα κακό, είχαμε "αδειάσει" και μεσολάβησε και το Πάσχα. Βρισκόμαστε πολύ κάτω. Σίγουρα, έχουμε τρεις εβδομάδες μέχρι το Φάιναλ Φορ. Αυτό είναι μέσα στη δουλειά που πρέπει να κάνουμε. Πρέπει να κερδίσουμε το επόμενο παιχνίδι, για να φτιάξουμε το κλίμα. Θα παίξουμε και 1-2 φιλικά. Αυτό σκεφτόμαστε. Έχει περάσει μια κρίση το μυαλό και σιγά σιγά θα συνέλθει. Το πόσο δεν ξέρει κανείς. Τα παιχνίδια των Φάιναλ Φορ είναι παιχνίδια της στιγμής. Η Μούρθια δεν είχε τέτοιες εμφανίσεις μέχρι την τελευταία στιγμή. Ίσως να είναι πλεονέκτημα για τις ομάδες, που θα έχουν ίδιο ρυθμό. Είμαστε η μόνη ομάδα που δεν θα παίξει κανένα παιχνίδι μέχρι το Φάιναλ Φορ».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ