20.3 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Σάκοτα: “Το 9 είναι μόνον ένας αριθμός…”

Ο Ντράγκαν Σάκοτα κράτησε χαμηλούς τόνους γιατί υπάρχει και η ρεβάνς, ενόψει της οποίας ζήτησε από τους παίκτες του να πάρουν περισσότερα ριμπάουντ και να κάνουν λιγότερα λάθη. Επέμεινε πάντως ότι η διαφορά δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο, ενώ δικαιολόγησε τον Μάνι Χάρις για τη μέτρια παρουσία του.

"Δεν μπορούμε να πανηγυρίσουμε, γιατί ήταν τα πρώτα 40 λεπτά. Ακολουθούν τα επόμενα 40. Είμαστε καλοί για να νικήσκουμε, αλλά όχι τόσο συγκεντεωμένοι για να πάρουμε μια πιο μεγάλη διαφορά. Ειδικά στην άμυνα χάσαμε σε κάποιες στιγμές τη συγκέντρωσή μας. Αλλά στην τελευταία περίοδο δείξαμε τον χαρακτήρα μας. Από το -5 πήγαμε στο +10 κι αυτό είναι πολύ δύσκολο να συμβεί όταν παίζεις απέναντι σε τέτοια ομάδα. Χάσαμε 16 επιθετικά ρμπάουντ και είναι πολλά, επίσης είχαμε 15 λάθη. Καμια φορά βιάζονται οι παίκτες και το καταλαβαίνω, αλλά 15 λάθη είναι πολλά. Πρεπει να τα μειώσουμε, να παίξουμε καλύτερη άμυνα και να παίξουμε έξυπνα στην επίθεση. Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό τώρα και ελπίζω ότι μετά από αυτό θα είμαστε έτοιμοι χωρίς προβλήματα τραυματισμών για να πάμε στο Στρασβούργο.

Δεν έχουμε μάθει να παίζουμε μπάσκετ για τη διαφορά. Θέλαμε νίκη με έναν πόντο. Κάθε διαφορά είναι αρκετή. Ακόμα και με ένα, δύο ή τρεις πόντους. Το 9 είναι μόνο ένας αριθμός, οπότε καλύτερα να μη μιλάμε", δήλωσε ο προπονητής της ΑΕΚ και σε ό,τι αφορά τον Χάρις τόνισε:

"Ο Χάρις είναι κορυφαίου επιπέδου παίκτης. Το ξέρουμε. Ήταν σπουδαίος για μας σε πολλά παιχνίδια, αναδείχθηκε MVP σε κάποια από αυτά. Είναι ο στόχος κάθε άμυνας. Τα γκαρντ τους είναι πολύ επιθετικά, τον πίεσαν και δεν μπόρεσε να βρει καλά σουτ. Επίσης ήταν άρρωστος τις τελευταίες μέρες και δεν προπονήθηκε".

Μαυροειδής: "Μπορούμε να πάμε στο φάιναλ φορ"!

Ο Δημήτρης Μαυροειδής συμφώνησε ότι απλώς τελείωσε το πρώτο ημίχρονο της σειράς, εξέφρασε ωστόσο την άποψη ότι η ΑΕΚ μετά από τη σημερινή νίκη της, μπορεί να προκριθεί στο φάιναλ φορ:  "Σήμερα έγινε απλώς το πρώτο ημίχρονο της μάχης με τη Στρασμπούρ. Για 30 λεπτά παίξαμε καλά, με καλή άμυνα. Αλλά όλα είναι στο 0-0. Γενικά ελέγξαμε το παιχνίδι, αλλά είχαμε ένα πρόβλημα με τα αμυντικά ριμπάουντ. Θα δούμε το παιχνίδι, θα βελτιωθούμε κι αν μείνουμε συγκεντρωμένοι, νομίζω ότι μπορούμε να πάμε στο φάιναλ φορ".

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ