15.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Σάκοτα, ο mr.88% του BCL

Τα κατορθώματα του Βινς Χάντερ από την αρχή της σεζόν εντυπωσιάζουν και τον κατατάσσουν μεταξύ των κορυφαίων του φετινού BCL όμως ο Ντούσαν Σάκοτα ανήκει στις σταθερές αξίες της ΑΕΚ, έχοντας μάλιστα ένα εντυπωσιακό επίτευγμα στη διαδρομή αυτών των τριών χρόνων στη διοργάνωση. Έφτασε σε διψήφιο αριθμό πόντων στα 37 από τα 42 παιχνίδια του σε αυτήν, δηλαδή σε κάτι περισσότερο από το 88% των εμφανίσεων του στο Basketball Champions League.

 


Ο “Ντούκι” είχε χθες κόντρα στη Νίμπουρκ 18 πόντους που είναι η κορυφαία επίδοση των τελευταίων 12 αγώνων του στο BCL και συνολικά η 4η καλύτερη στην παρουσία του στη διοργάνωση. Κορυφαία όλων παραμένει εκείνη των 27 που είχε στην προπέρσινη σεζόν κόντρα στη Λούντβιγκσμπουργκ.

 


Το σημαντικότερο όμως είναι ότι συνεχίζει να σκοράρει με συνέπεια, παρότι είχε τον τραυματισμό στην αρχή της σεζόν. Η παρουσία του στο BCL είχε αρχίσει με ένα ματς στο οποίο έμεινε σε μονοψήφιο αριθμό πόντων, αφού είχε οχτώ στην πρεμιέρα του 2016-17 κόντρα στη Σολνόκι. Ακολούθησαν 14 συνεχόμενα ματς με διψήφιο αριθμό μέχρι το τελευταίο της σεζόν, για τους “16” της διοργάνωσης”, με τη Μονακό στο οποίο έμεινε στους εννιά. Στην πρώτη ιστορικά λοιπόν σεζόν της διοργάνωσης είχε 14/16 ματς με διψήφιο αριθμό πόντων.

 


Στην περσινή σεζόν, ο αρχηγός της ΑΕΚ είχε και πάλι μόνο δύο παιχνίδια με μονοψήφιο αριθμό πόντων αλλά σε μεγαλύτερο αριθμό αγώνων βέβαια αφού έπαιξε στα 19 από τα 20 μέχρι την κατάκτηση του τίτλου. Είχε μείνει κάτω από τους 10 μόνο με την Ολίμπια στον πρώτο γύρο της κανονικής περιόδου έχοντας επτά και με τη Νίμπουρκ στο πρώτο ματς των “16”, όταν είχε τρεις. Πέρσι λοιπόν έκανε το 17/19.

 


Στη φετινή περίοδο, ο Σάκοτα μετράει 6/7 αφού είχε διψήφιο αριθμό πόντων σε όλα τα παιχνίδια που συμμετείχε εκτός εκείνου με την Μπάμπεργκ στο οποίο σημείωσε δύο πόντους που αποτελούν και ατομικό, αρνητικό ρεκόρ στο BCL. Έτσι έχει δημιουργηθεί αυτό το εντυπωσιακό 37/42 και το 88%!

 

 


Με “χέρι-αλφάδι” από το φάουλ

 

Η συνέπεια με την οποία εκτελεί ο Σάκοτα από τη γραμμή του φάουλ είναι γνωστή και επιβεβαιώνεται και φέτος. Ο διεθνής φόργουορντ είχε χθες 6/6 για να φτάσει το σερί του στο 18/18. Πρόπερσι είχε 36/40, χάνοντας τις τρεις στο ματς του πρώτου γύρου της κανονικής περιόδου με την Μπεσικτάς (2/5) και άλλη μία απέναντι στη Ζιέλονα Γκόρα (3/4) ενώ πέρσι μέτρησε 44/55. Συνολικά δηλαδή στα 42 παιχνίδια του στο Basketball Champions League μετράει 98/113 βολές, ποσοστό δηλαδή 86,72%.

 


Νίκη με ρεκόρ περιόδου

 

Η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε σχεδόν στον απόλυτο βαθμό τα υπερδιπλάσια κερδισμένα φάουλ έναντι της Νίμπουρκ (27-13) αφού μόνο τρεις από τις 33 βολές της δεν ήταν εύστοχες. Αυτό το 90,9% συνιστά ρεκόρ περιόδου στη διοργάνωση αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο των 10/12 (83,33%) βολές που είχε απέναντι στην Μπάμπεργκ στο ΟΑΚΑ.

 


Η ομάδα του Λούκα Μπάνκι έμεινε για πρώτη φορά στο ΟΑΚΑ σε μονοψήφιο αριθμό πόντων μιας περιόδου έχοντας εννιά στη δεύτερη αλλά στον αντίποδα με τους 27 πόντους στην τέταρτη, “έγραψε” ρεκόρ για τα εντός έδρας παιχνίδια της αφού είχε 26 επίσης στην τέταρτη περίοδο με την Μπάμπεργκ.

 


Σε ένα ματς με λίγα λάθη -εννιά εκατέρωθεν- η ΑΕΚ πήρε τους λιγότερους πόντους από κάθε άλλο παιχνίδι της, έχοντας μόλις έξι από τα λάθη της Νίμπουρκ. Η προηγούμενη χαμηλότερη επίδοση της ήταν οι εννιά του παιχνιδιού της προηγούμενης αγωνιστικής στο Ισραήλ με τη Χάποελ.


Αρνητική επίδοση της ΑΕΚ στο φετινό BCL συνιστούν και οι 22 πόντοι που σημείωσε μέσα από τη ρακέτα αφού η προηγούμενη ήταν εκείνη των 28 στα εντός έδρας παιχνίδια με τη Χάποελ και τη Λιετκαμπέλις.

 


Όπως και στο παιχνίδι της Τσεχίας, έτσι και χθες η Νίμπουρκ επιχείρησε 30 τρίποντα και είναι η μόνη ομάδα που είχε διψήφιο αριθμό εύστοχων σουτ από την περίμετρο κόντρα στην ΑΕΚ αφού είχε 11 χθες μετά τα 13 στο ματς του πρώτου γύρου.

 


Photo Credits: Basketball Champions League



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ