25.4 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Σάκοτα: “Ντέρμπι έτσι κι αλλιώς…”

Ο Ντράγκαν Σάκοτα συμπληρώνει μία εβδομάδα στον πάγκο της ΑΕΚ, αλλά η δική του περίπτωση δεν είναι από αυτές των καινούριων προπονητών που θα χαρακτήριζε κανείς κλασικές. Δεν χρειάζεται να καταλάβει πού ήρθε και τι πρέπει να κάνει, διότι το ξέρει ήδη πολύ καλά. Ξέρει τι είναι ΑΕΚ, διότι εδώ και τρία χρόνια δεν έχει φύγει από αυτήν, ενώ στο παρελθόν έχει κερδίσει μαζί της κι ένα πρωτάθλημα. Ξέρει το ελληνικό πρωτάθλημα, γιατί τα τελευταία 25 χρόνια το υπηρετεί συνεχώς με μικρά μόνο διαλείμματα. Και ξέρει επίσης τι είναι ΠΑΟΚ. Άλλωστε γι' αυτόν πρωτοήρθε στην Ελλάδα και μαζί του κέρδισε το Κύπελλο Σαπόρτα.

Κατόπιν όλων τούτων ο Ντράγκαν Σάκοτα ξέρει καλά και τη σημασία του αγώνα που θα δώσει η ΑΕΚ το Σάββατο το μεσημέρι στην Πυλαία με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Αλλά ταυτόχρονα έχει πλήρη επίγνωση της ανάγκης που έχει η Ένωση για να πάρει τη νίκη, με δεδομένες τις γκέλες που έκανε το προηγούμενο διάστημα. Και όλα αυτά τα επισημαίνει στις δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ ΑΕΚ λίγες ώρες πριν από το τζάμπολ του ντέρμπι:

«Τα ματς μεταξύ της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ είναι ντέρμπι, ανεξάρτητα από το αν κάποια ομάδα είναι καλύτερη από την άλλη. Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ όσο εξελίσσεται το πρωτάθλημα, βελτιώνεται συνεχώς ως ομάδα. Είναι μία ομάδα που χρησιμοποιεί όλους τους παίκτες της.  Το παιχνίδι του Μαργαρίτη και των παιδιών που είναι στην περιφέρεια, είναι θα έλεγα το πιο επικίνδυνο κομμάτι. Παίκτες όπως ο Μαργαρίτης, ο Γκος, ο Ζάρας θέλουν ιδιαίτερη προσοχή. Ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα με φυσιογνωμία, ο κόουτς Παπαθεοδώρου κάνει πολύ καλή δουλειά και πιστεύω ότι θα είναι πολύ ισχυρός αντίπαλος.

Εμείς στο σημείο που βρισκόμαστε θέλουμε πάρα πολύ τη νίκη, λόγω κάποιων χαμένων αγώνων, ωστόσο το συγκεκριμένο ματς δεν παύει να είναι δύσκολο και κρίσιμο».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ