20 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Σάκοτα: «Με έπεισε το πρότζεκτ της Μουρθία»

Τον Ντράγκαν Σάκοτα παρουσίασε και επίσημα η Μούρθια και ο διεθνής φόργουορντ μίλησε για τους λόγους που θεωρεί ότι η ισπανική ομάδα είναι η σωστή επιλογή για τη συνέχεια της καριέρας του.

Η επόμενη σεζόν θα βρει τον Ντράγκαν Σάκοτα μακρυά από την Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Liga Endesa. Μετά από 5 χρόνια στα οποία βίωσε μεγάλες στιγμές με τα χρώματα της ΑΕΚ,o 33χρονος, μέχρι πρότινος αρχηγός της Ένωσης μίλησε, κατά την επίσημη παρουσίασή του από τη Μούρθια, για το νέο βήμα που κάνει στην καριέρα του δηλώνοντας: 

«Μου αρέσει να αγωνίζομαι σε φιλόδοξες ομάδες. Γι' αυτό ακριβώς ήλθα στη Μούρθια, επειδή πιστεύω ότι πρόκειται για ένα πολύ φιλόδοξο project. Το ένιωσα στο Final 4 του Basketball Champions League στην Αθήνα. Ο δεύτερος λόγος είναι ο προπονητής. Επικοινώνησα με τον Σίτο Αλόνσο και μου εξήγησε το πλάνο του. Με έπεισε ότι η Μούρθια ήταν η ιδανική ομάδα για εμένα τη δεδομένη χρονική περίοδο» εξήγησε αρχικά ο 33χρονος φόργουορντ.

Ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε: «Θα βοηθήσω τη Μούρθια με την εμπειρία μου. Πρέπει να βρούμε ισορροπία, από τη στιγμή που στο ρόστερ υπάρχουν πολλοί νεαροί παίκτες με τεράστια προοπτική. Είχα τον ρόλο του ηγέτη για πέντε χρόνια σε ένα σπουδαίο κλαμπ όπως είναι η ΑΕΚ. Μαζί, λοιπόν με τον αρχηγό Σαντιέλ Ρόχας και παίκτες που γνωρίζουν τη Liga Endesa όπως ο Ράφα Λουθ, πρέπει να φέρουμε ισορροπία και ηρεμία στην ομάδα στις πιο σημαντικές φάσεις της χρονιάς. Τη μέρα που δεν θα έχω φιλοδοξία να παίξω μπάσκετ, θα τα παρατήσω. Δεν θα έχει νόημα. Κάθε χρόνο που συνεχίζω, θέλω να κερδίζω τίτλους και να πετυχαίνω πράγματα. Ένας από τους λόγους που βρίσκομαι εδώ είναι ότι είχα πάντα τον ενθουσιασμό να παίξω στην Ισπανία. Έχω πολλές φιλοδοξίες για της προκλήσεις που έρχονται».

 

? | PRESENTACIÓN SAKOTA |

?️ "Estoy en este proyecto porque es ambicioso"

Hoy hemos presentado a Dusan Sakota con nuestros amigos de @vivelasuerte.

?️ https://t.co/vnJi4icZme#QuereresPODER pic.twitter.com/ZGwUPlRjvS

— UCAM Murcia (@UCAMMurcia) August 29, 2019



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ