26.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Σάκοτα: “Η ομάδα είναι καλή, ο Σωτήρης ήταν άτυχος”

Ο Ντράγκαν Σάκοτα επέστρεψε με νίκη στον πάγκο της ΑΕΚ και ήταν ασφαλώς χαρούμενος. Παραδέχθηκε ότι δεν μπόρεσε να αλλάξει πολλά πράγματα, παρά μόνο στην ψυχολογία, αλλά και το ότι το υλικό της ομάδας είναι καλό και ότι ο Σωτήρης Μανωλόπουλος είχε κάνει καλές επιλογές. Απλώς ήταν άτυχος, όπως είπε. Τόνισε επίσης πως τώρα είναι πιο εύκολο να νικήσεις Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, στα πλέι οφ θα είναι διαφορετικά τα πράγματα.

"Συγχαρητήρια στους παίκτες. Έκαναν μεγάλο παιχνίδι. Χρειαζόταν η νίκη για πολλούς λόγους, έπρεπε οπωσδήποτε να αλλάξουμε πρόσωπο. Το καταφέραμε εναντίον του πιο ισχυρού αντιπάλου μαζί με τον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα. Δεν είχαμε χρόνο για μεγάλες αλλαγές. Βασικά πήγα στην ψυχολογία και κάποιες λεπτομέρειες, που αφορούσαν την αρχή του παιχνιδιού και τη διάρκεια. Να μειώσουμε τα λάθη και να αντέξουμε όταν πλησίαζε ο αντίπαλος.

Ήταν ένα μεγάλο τεστ για μας. Δεν μας δίνει ο χρόνος περιθώρια να χαρούμε τη νίκη. Συνεχίζονται τα παιχνίδια, το πιο καθοριστικό είναι αυτό με την Εστουντιάντες. Σήμερα δεν ήταν τελικός, ήταν ένα ακόμα παιχνίδι Χρειαζόμαστε να κάνουμε καλή ομάδα για να έρχεται και ο κόσμος.

Κατ’ αρχή στάθηκα στα ριμπάουντ. Ζήτησα από την περιφέρεια να συμμετέχει στα ριμπάουντ. Το έκρινα καθοριστικό σημείο και μας βγήκε, πήραμε 41 ριμπαουντ, ο αντιπαλος πήρε 3 επιθετικά ριμπαουντ και μάλιστα από τον ίδιο παίκτη.

Το χτίσιμο μιας ομάδας είναι διαδιακασία, δεν γίνεται αμέσως Στην αρχή κερδίζαμε μόνο τις μιρκές και μας έλεγαν δεν κερδίζετε τις μεγάλες. Τώρα μας έλεγαν όχι χάνετε κι από τις μικρές. Όλα είναι μια διαδικασία. Πρέπει να είμαστε έξυπνοι και να χτίζουμε σιγά. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Παίξαμε με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, ενώ αυτοί έχουν παιχνίδια στην Ευρώπη που τους αφαιρούν ενέργεια. Τους τιμωρήσαμε και πρέπει να το ξέρουμε, γιατι στα πλέι οφ θα είναι διαφορετικά. Γι’ αυτό πρέπει να βελτιωνόμαστε.

Τους είπα στα αποδυτήρια οτι δείξατε ότι μπορείτε να είστε ομάδα. Υπάρχουν δύο τρόποι. Ένας να είσαι μπάχαλ-θα μπορούσα να πω και... μπ..ο!- κι ένας να είσαι ομάδα. Αν μπορείς να είσαι ομάδα, είναι κρίμα να μην προσπαθήσεις. Έχουμε εις βάρος μας κάποια πράγματα, αλλά η ψυχολογία μετράει. Πρέπει να τα δώσουμε όλα για το επόμενο παιχνιδι. Δεν θα είναι εύκολο, μέχρι να βάλω κι εγώ τη σφραγίδα μου θα χρειαστεί χρόνος. Οι επιλογές δεν ήταν κακές, το είπα και στο Σωτήρη αυτό. Η ομάδα είναι καλή, απλώς ο Σωτήρης ήταν άτυχος σε κάποια παιχνιδια και σε θέματα εμπειρίας".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ