19.6 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Σάκοτα: “Η μεγαλύτερη νίκη ως τώρα”!

Ο Ντράγκαν Σάκοτα εμφανώς χαρούμενος για την εξέλιξη που είχε η βραδιά για την ΑΕΚ, θυμήθηκε τον τελευταίο αγώνα της προηγούμενης θητείας του στην Ένωση. Εκείνο με τη Νεπτούνας το χειμώνα του 2016, όταν η ΑΕΚ είχε νικήσει, αλλά τότε είχε χάσει η Γαλατασαράι και η Ένωση είχε αποκλειστεί στις ισοβαθμίες από τη συνέχεια του Eurocup. Μετά από εκείνο το παιχνίδι ο Σάκοτα είχε παραιτηθεί, όμως φέτος όλα εξελίχθηκαν διαφορετικά. Και η ΑΕΚ συνεχίζει στην επόμενη φάση του BCL.

"Συγχαρητήρια για τη μεγαλύτερη νίκη μας ως τώρα στην Ευρώπη. Αξίζαμε να περάσουμε. Κάποια χρόνια πριν ήταν διαφορετικά τα πράγματα", είπε ο προπονητής της ΑΕΚ και πρόσθεσε:

"Αν έπρεπε να διαλέξω μια ομάδα για να μην την έχω αντίπαλο, θα ήταν η Μπαϊρόιτ, γιατί είναι δύσκολο να ελέγξεις το ρυθμό απέναντί της. Βιαστήκαμε πολλές φορές στο πρώτο μέρος, βρεθήκαμε πίσω στο σκορ και μεγάλωσε η πίεση. Στο τέλος παίξαμε πολύ καλή άμυνα, αλλά δεν μπορούμε να παίζουμε 40 λεπτά αυτή την άμυνα.

Υπάρχουν καποια απίστευτα στατιστικά. 33 ριμπάουντ η Μπαϊρόιτ στο πρώρο μέρος, τα 14 επιθετικά. Ξέραμε ότι σουτάρουν καλά και προσπαθήσαμε να το ελέγξουμε, αλλά έβαλαν πολλα καλάθια μέσα στο καλάθι με απλές συνεργασίες και δεν μπορώ να το εξηγήσω. Κάναμε αλλαγές, πιέσαμε και γυρίσαμε το παιχνίδι και επιτελους, μια φορά σταθήκαμνε τυχεροί με τα άλλα σκορ. Μεγάλη η ευχαρίστηση που θα συνεχίσουμε".

Οι πιθανοί αντίπαλοι

Ο Σάκοτα δεν θέλησε να διαλέξει αντίπαλο για τη συνέχεια: "Είμαστε χαρούμενοι που τερματίζουμε τρίτοι. Προφανώς είναι καλύτερα από τέταρτοι. Περιμένουμε ωραία ατμόσφαιρα στα επόμενα εντός έδρας παιχνίδια και μετά θα δούμε τον αντίπαλο. Είμαστε ζωντανοί σε τρεις διοργανώσεις. Πόσες πιθανότητες έχουμε θα το δούμε, αλλά δεν υποτιμώ το πρωτάθλημα. Το πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό και είμαι χαρούμενος γι' αυτό". 

Πάντως στην κλήρωση που θα γίνει την άλλη εβδομάδα στην Ελβετία, η ΑΕΚ, όπώς ορίζει το σύστημα, θα τεθεί αντιμέτωπη με μία από τις ομάδες που θα τερματίσουν στη δεύτερη θέση στους άλλους τρεις ομίλους, πλην του δικού της. Επικρατέστερες αυτή τη στιγμή είναι η Καρσίγιακα από τον Α' όμιλο, η Λούντβιγκσμπουργκ από τον Β' και η Νίμπουρκ από τον Δ' όμιλο.

Ντούσαν Σάκοτα: "Περήφανος για τους συμπαίκτες μου"

Ο ήρωας της τελευταίας στιγμής, Ντούσαν Σάκοτα, δήλωσε: "Είμαστε χαρούμενοι για τη νίκη και την πρόκριση στην επόμενη φάση. Το θέλαμε, το πιστεύαμε και το δείξαμε ως το τέλος. Ήμαστε όλοι σε απίστευτη κατάσταση, ήταν πολύ δύσκολο ψυχολογικά για όλους μας να παίξουμε. Παίξαμε ως ομάδα όμως και είμαι περήφανος για ολους τους συμπαίκτες μου".

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ