25.2 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Σάκοτα: “Επικίνδυνη η Στρασμπούρ”

Η ΑΕΚ δίνει την Τρίτη στο ΟΑΚΑ έναν αγώνα απέναντι στη Στρασμπούρ, τον οποίον πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσει, γιατί η αξία της νίκης θα είναι διπλή. Και την ίδια θα βάλει μέσα στην προνομιούχο πρώτη τετράδα του Γ' ομίλου του Basketball Champions League και τη Στρασμπούρ θα αφήσει απ' έξω και θα την φέρει σε μειονεκτική θέση για την πρόκριση στους "16". Ο Ντράγκαν Σάκοτα ξέρει πολύ καλά τις δυσκολίες που κρύβει ο αγώνας και εφιστά την προσοχή των παικτών του σε συγκεκριμένα πράγματα:

"Το πιο επικίνδυνο είναι το παιχνίδι των γκαρντ. Είναι μια ομάδα που μπορεί να σουτάρει και από έξω. Είναι επικίνδυνη ομάδα. Παίζει συνήθως με τρία γκαρντ. Στα επιθετικά είναι επικίνδυνη και θέλει προσοχή το transition. Εγώ πάω ενάμιση μήνα πίσω. Παίζουμε 50 ημέρες κάθε ματς σαν τελικό. Νομίζω πως πλέον έχουμε συνηθίσει. Δυστυχώς αυτό το μήνα είχαμε έξι ταξίδια που επιβάρυναν την ομάδα", δήλωσε στην κάμερα της NOVA.

Ο προπονητής της ΑΕΚ ρωτήθηκε και για τις μεταγραφικές κινήσεις που κάνει η ομάδα τελευταία, αλλά δεν θέλησε να γίνει συγκεκριμένος: "Εμείς θέλουμε να διορθώσουμε τη χημεία της ομάδας, με προσθήκες, όμως δεν είναι εύκολο να πάρεις ένα παίκτη και να λειτουργήσει. Ειδικά αν είναι γκαρντ. Οι ψηλοί προσαρμόζονται πιο εύκολα. Μπορεί ο καινούργιο να παίζει καλύτερα από τους υπόλοιπους. Οι καινούργιοι είναι βοήθεια στην αρχή. Αυτή τη στιγμή καλύτερα να μην πούμε ονόματα. Αυτό που έχει σημασία είναι το αγωνιστικό. Πρέπει να υπάρχει ηρεμία στο αγωνιστικό. Αυτή τη στιγμή προτεραιότητα είναι το παιχνίδι".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ