21.8 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Σάγκαντιν: “Euroleague και FIBA να βάλουν buy out στα 5 εκατ. για το ΝΒΑ”

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία με αφορμή το ΝΒΑ buy out του Φακούντο Καμπάτσο, το οποίο η Ρεάλ έχει καθορίσει στα 6 εκατομμύρια ευρώ, δείχνοντας το δρόμο για το πως πρέπει το ευρωπαϊκό μπάσκετ να προστατεύσει το προϊόν του. 

Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται και το σκεπτικό του Σμάγκο Σάγκατιν, του πλέον επιτυχημένου Σλοβένου κόουτς, που μετράει 25 τρόπαια στην καριέρα του. 

Ο Σάγκατιν, που έχει αποσυρθεί από την προπονητική από το 2014, μίλησε στο "Nova.rs" για τον εν λόγω ζήτημα: "Η Euroleague και η FIBA πρέπει να κάτσουν κάτω επειγόντως και να πουν κανείς δεν θα πάει στο ΝΒΑ, αν οι ομάδες από εκεί δεν πληρώσουν buy out, τουλάχιστον 5 εκατομμύρια ευρώ. Όσα έχουν γίνει εδώ για το μπάσκετ πρέπει να βρουν τον ανάλογο σεβασμό. Αν δεν γίνει αυτό, πολύ φοβάμαι ότι το ΝΒΑ θα έχει μια λίγκα εδώ σύντομα". 

Ενώ για την Αδριατική Λίγκα, της οποίας υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά μέλη, ανέφερε: "Δεν ξέρω τι έγινε, πως και που κόλλησε. Η Λίγκα αυτή τη στιγμή είναι στα πρόθυρα της καταστροφής. Είναι τραγωδία που έχουμε μόνο μια ομάδα στη Euroleague. H μία είναι ο ρεαλιστικός στόχος και οι τρεις θα έπρεπε να είναι το μάξιμουμ, ενώ οι δύο το μίνιμουμ. Από τις 3 εγγυημένες συμμετοχές, πέσαμε στη μία και αυτό δεν έπρεπε να έχει γίνει ποτέ". 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ