18.6 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Σάββας Κατσούνης στο Basketa: «Να απολαύσουμε την ιστορική πρόκληση της Μάνδρας»

Ο Μανδραϊκός έχει μπροστά του την ιστορική πρόκληση στο Κύπελλο Ελλάδας με το Λαύριο και ο Σάββας Κατσούνης μίλησε στο Basketa.gr για την εξαιρετική πορεία στο Κύπελλο, που έφερε την ομάδα για πρώτη φορά με σύλλογο της Basket League, ζητώντας από τους παίκτες του να απολαύσουν τον αγώνα, αλλά και... να μην ξεχνούν την πρεμιέρα της Β' Εθνικής με την Πεντέλη, εξηγώντας τι σύνολο θέλει φέτος να παρουσιάσει.

Ήρθε μεσούσης της προηγούμενης χρονιάς και... πριν καν αρχίσει η νέα σεζόν στο πρωτάθλημα, έφερε μια ιστορική στιγμή για την ομάδα με ένα πλήρως αλλαγμένο σύνολο. Ο Μανδραϊκός, με την νίκη της προηγούμενης Τετάρτης (25/9) απέναντι στο Ψυχικό πέρασε στη δεύτερη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας και για πρώτη φορά θα αγωνιστεί, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής, με ομάδα της Basket League, ζώντας απέναντι στο Λαύριο στιγμές, που θα «χαραχθούν» για πάντα στην πορεία του συλλόγου της Δυτικής Αττικής.

Ο Σάββας Κατσούνης, «αρχιτέκτονας» αυτής της μεγάλης επιτυχίας, μίλησε στο Basketa.gr για τη σπουδαία στιγμή που έρχεται, τονίζοντας τη σημασία που έχει για ολόκληρη την περιοχή. Ζητά από τους παίκτες του πάνω από όλα να χαρούν το ματς, όπως και τα υπόλοιπα στην νέα σεζόν, ζητώντας όμως ιδιαίτερη προσοχή για την πρεμιέρα της Κυριακής (6/10) απέναντι στην Πεντέλη για τον Νότο της Β' Εθνικής. Παράλληλα, αναλύει το τι ομάδα θέλει να παρουσιάσει στο παρκέ, εξηγώντας ποια είναι η αληθινή «παγίδα» μιας πρεμιέρας.

Κόουτς, η ομάδα έχει κάνει μια εξαιρετική πορεία στο θεσμό του Κυπέλλου και παίζει έναν ιστορικό αγώνα με το Λαύριο. Τι σημαίνουν αυτά τα πρώτα επιτεύγματα πολύ νωρίς μες στη σεζόν;

Δεν είναι κάτι τόσο ξεχωριστό, με την έννοια ότι δε θα πάρουμε και το Κύπελλο, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν είναι σημαντικές οι νίκες. Παίξαμε αρχικά με τρεις ομάδες, που μπορούσαμε να ανταγωνιστούμε στα ίσια και αγωνιζόμασταν, μάλιστα, στην έδρα μας και μας δόθηκε η ευκαιρία να νικήσουμε. Με τέτοια αποτελέσματα τονώνεται η αυτοπεποίθησή σου. Πρέπει να παρουσιαστούμε όσο πιο έτοιμοι μπορούμε, γιατί έχουμε το κίνητρο να παίζουμε με καλύτερες ομάδες.

Τι είναι αυτό που είπες στους παίκτες για αυτό το ματς;

Αύριο (σ.σ. προχθές Δευτέρα 30/9 έγινε η συνομιλία) θα ασχοληθούμε με το ματς. Αυτό που προέχει είναι να το απολαύσουμε, να βγάλουμε ενέργεια και να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε εν όψει και της πρεμιέρας με την Πεντέλη στη Β’ Εθνική. Καταλαβαίνω, ότι για τους ανθρώπους της Μάνδρας είναι ξεχωριστό το ματς, όπως και για κάποια παιδιά που πριν από δύο χρόνια έπαιζαν σε εφηβικά και τοπικά πρωταθλήματα, αλλά το κίνητρο αυτού του αγώνα δεν πρέπει να μας αποπροσανατολίζει.

Μιας και μίλησες για την πρεμιέρα με την Πεντέλη, τι κάνει τις πρεμιέρες πάντα τόσο ιδιαίτερες; Είναι μήπως το «άγνωστο» του αντιπάλου, αυτό που τις χαρακτηρίζει;

Ναι, νομίζω ότι για αυτόν ακριβώς το λόγο είναι ιδιαίτερα παιχνίδια οι πρεμιέρες. Παίζεις κατά κάποιο τρόπο σε «αχαρτογράφητα νερά», γιατί δεν ξέρεις τον αντίπαλο. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτά που δουλεύουμε στην προπόνηση τόσο καιρό και να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα, απέναντι σε μια ομάδα που είμαι σίγουρος πως, όπως και πέρυσι, θα παρουσιαστεί πολύ ανταγωνιστική.

Ανέλαβες μεσούσης της περασμένης σεζόν. Τώρα που είχες όλο τον χρόνο να φτιάξεις τη δική σου ομάδα, τι θέλεις να έχει ως ταυτότητα;

Θέλουμε να είναι καταρχήν ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης, να απολαμβάνουμε αυτό που κάνουμε, να έχουμε ευχαρίστηση, να περνάμε καλά σε προπόνηση και αγώνα και ο κόσμος που έρχεται, να βλέπει κάτι που θα του αρέσει. Να βλέπει, δηλαδή, παιδιά με ένταση, φρεσκάδα και ταλέντο στο γήπεδο. Είμαστε και μια καινούργια ομάδα, με έναν παίκτη να έχει μείνει από πέρυσι και πρέπει να καταφέρουμε να «δέσουμε» σαν σύνολο.

Ο Μανδραϊκός έχει καθιερωθεί στη Β’ Εθνική, μια πολύ ανταγωνιστική κατηγορία. Ποιο είναι το επόμενο «βήμα»;

Ο στόχος μας, όπως τον είχαμε διευκρινίσει με τη διοίκηση, είναι να δημιουργηθεί ένας κορμός παικτών και να «χτίσουμε» γύρω από αυτόν. Να μείνουν, δηλαδή, αρκετά παιδιά για μερικά χρόνια και με τις κατάλληλες προσθήκες, να είναι η ομάδα έτοιμη για το κάτι παραπάνω. Είναι δύσκολο να κρατήσεις εδώ, άλλωστε, παίκτες, όταν η ομάδα είναι εκτός Αθηνών, οπότε ελπίζοντας να μην κινδυνεύσουμε αρχικά, θέλουμε να αφήσουμε τα παιδιά ευχαριστημένα και να μείνουν στην ομάδα.

Ποια είναι η γνώμη σου για την νέα Β’ Εθνική;

Βλέπω ένα πρωτάθλημα πολύ ανταγωνιστικό, χωρίς να ξεχωρίζει πολύ κάποια ομάδα. Εύχομαι υγεία στους αθλητές και όλα να κρίνονται στα γήπεδα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ