16.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ρ-άστα να πάνε…

Ο τραυματίας Χάουαρντ Σαντ Ρος ήταν ο μοναδικός κούκος, που δεν μπόρεσε να φέρει την άνοιξη για την ΑΕΚ στον αγώνα με τη Ράστα Φέχτα. Παρά την πολύ καλή εμφάνιση του Κουβανού, η Ένωση πλήρωσε το κακό παιχνίδι της στην επίθεση και τα κενά στην άμυνά της, έχασε από την πολύ ενδιαφέρουσα γερμανική ομάδα με 79-75 και την έχει πια συγκάτοικο στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας του Β' ομίλου του BCL. Ήταν μια ήττα-πισωγύρισμα για την ΑΕΚ, που τις τελευταίες εβδομάδες είχε δείξει ότι συνερχόταν αγωνιστικά.

Με τον Λάνγκφορντ να ξεκινά "σβηστός" και τον Σαντ Ρος να δείχνει επηρεασμένος από τον πρόσφατο τραυματισμό του, η ΑΕΚ μπόρεσε να βρει επιθετικές λύσεις στην αρχή του αγώνα από τους Γκίκα και Χρυσικόπουλο. Και εκμεταλλευόμενη την αστοχία των αντιπάλων της, προηγήθηκε με 16-9 στο 7'.

Όμως η περιφερειακή άμυνα της Ράστα Φέχτα ήταν εξαιρετική. Με τα ψηλά γκαρντ της πίεσε τους περιφερειακούς της Ένωσης αναγκάζοντάς τους να κάνουν πολλά λάθη και με πολλά σουτάκια από τα 5--6 μέτρα από τους Βαστούρια, Γιανγκ απέναντι στην αδύναμη περιφερειακή άμυνα της ελληνικής ομάδας, κατάφερε μέσα σε 4,5 λεπτά όχι μόνο να καλύψει τη διαφορά, αλλά και να περάσει μπροστά με 22-18.

Η ΑΕΚ ισοφάρισε γρήγορα και μέχρι το 19' οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ. Ο Παπαθεοδώρου έκανε συνεχείς αλλαγές προκειμένου να βρει ένα αποδοτικό σχήμα, καθώς η πεντάδα δεν λειτουργούσε καλά ούτε με Γκίκα ούτε με Τσάλμερς στη θέση του πόιντ γκαρντ. Οι Βλάντο Γιάνκοβιτς και Ματσιούλις έδωσαν κάποιες λύσεις, όμως δεν υπήρχε σταθερότητα στην επίθεση, ενώ στην άμυνά της η Ένωση ήταν τυχερή που οι παίκτες της Ράστα Φέχτα αστοχούσαν στα τρίποντα, που έτσι κι αλλιώς σουτάρουν κατά κόρον σε κάθε αγώνα.

Η επιστροφή των Λάνγκφορντ και Σαντ Ρος στην πεντάδα πάντως, συνδυάστηκε με το ξέσπασμα που έκανε η ΑΕΚ στο τέλος του ημιχρόνου και της επέτρεψε να πάει με διαφορά 7 πόντων στα αποδυτήρια. Ο Σαντ Ρος έπαιξε τη γνωστή του... σκυλίσια άμυνα, ο Λάνγκφορντ έδωσε κάποιους πόντους μαζεμένους και στο 19'30'' το σκορ έγινε 38-31, ενώ το ημίχρονο έληξε με την Ένωση να προηγείται με 40-33.

Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου η Ράστα Φέχτα χρειάστηκε μόλις δύο λεπτά για να μαζέψει τη διαφορά και να περάσει μπροστά με 41-40 και το παιχνίδι να ξαναγίνει ντέρμπι. Ο Σαντ Ρος απάντησε με δύο διαδοχικά τρίποντα, αλλά οι παίκτες της γερμανικής μάδας είχαν βρει κι αυτοί στο χέρι τους. Ειδικά οι Βαστούρια και Ουεϊνράιτ, που έκαναν μεγάλη ζημιά, έτσι η Φέχτα όχι μόνο έμεινε στη διεκδίκηση της νίκης, αλλά μετά τα μισά της περιόδου εδραίωσε και το προβάδισμά της. Με τον Γιανγκ  να παίρνει τη σκυτάλη στο σκοράρισμα και να πληγώνει την άμυνα της Ένωσης, η γερμανική ομάδα προηγήθηκε με 60-53 στο 28',30'' απέναντι σε μια ΑΕΚ, που είχε χάσει τη συνοχή της στην άμυνα και στην επίθεση δεν είχε ούτε οργάνωση ούτε καθαρό μυαλό ούτε λύσεις.

Στην αρχή της τελευταίας περιόδου η Φέχτα προηγήθηκε με 66-55 κυριαρχώντας πλήρως στο παρκέ, απέναντι σε μια ΑΕΚ που έχει δύο κλασικούς πόιντ γκαρντ στο ρόστερ της κι έπαιζε με τον Σαντ Ρος σε αυτή τη θέση, ο οποίος έκανε ό,τι μπορούσε, αλλά το παιχνίδι της Ένωσης ήταν αργό και προβλέψιμο, οι παίκτες της άστοχοι, ενώ και η άμυνά τους έμπαζε.

Μετά το 34' η ΑΕΚ εμφάνισε βελτίωση στην άμυνα και καθώς ο Σαντ Ρος ήταν πολύ αποτελεσματικός στο σκοράρισμα, η διαφορά μειώθηκε κάπως (67-72 στο 36'), όμως το πρόβλημα ήταν πως εκτός από τον Κουβανό, δεν υπήρχε άλλος παίκτης να βοηθήσει στο σκοράρισμα. Το επιθετικό παιχνίδι της Ένωσης ήταν πολύ κακό, ο Λάνγκφορντ εγκλωβισμένος, ενώ οι παίκτες της Ράστα Φέχτα από την άλλη πλευρά έβρισκαν τρόπους να σκοράρουν όταν έπρεπε και να συντηρούν το προβάδισμά τους.

Στα τελευταία δύο λεπτά η ΑΕΚ πίεσε σε όλο το γήπεδο κι αυτό είχε αποτέλεσμα να κερδίσει κάποιες κατοχές και με τρίποντο του Λάνγκφορντ στο 39' να μειώσει 75-72 αναθερμαίνοντας τις ελπίδες της, οι οποίες όμως έσβησαν αμέσως μετά. Στην επόμενη κατοχή, ο Ντι Λέο πέτυχε μεγάλο τρίποντο από τη γωνία στην εκπνοή του χρόνου επίθεσης, έκανε το 78-72 και ουσιαστικά χάρισε τη νίκη στη Ράστα Φέχτα, καθώς δεν υπηρχε άλλος χρόνος για την ΑΕΚ για να διεκδικήσει την ανατροπή.

ΤΟ ΠΟΛΥΕΡΓΑΛΕΙΟ: Ο Σάσα Βαστούρια ήταν ο καταλύτης της νίκης της Ράστα Φέχτα κάνοντας ένα σωρό πράγματα πάνω στο παρκέ. Τελείωσε τον αγώνα με 17 πόντους, 8 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Ράστα Φέχτα έκανε 13 κλεψίματα κι η ΑΕΚ μόνο 7 κι αυτό δείχνει τη διαφορά στην ποιότητα της άμυνας, που έπαιξαν οι δύο ομάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ