21.3 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Ρώσικη τορπίλη… βύθισε τους Βάσκους!

Η Ζενίτ υποδέχτηκε την Μπασκόνια στα πλαίσια της 19ης αγωνιστικής της Euroleague και πέτυχε την 6η της νίκη στην διοργάνωση με σκορ 72-66 πλησιάζοντας τους αντιπάλους της οι οποίοι έμειναν στο 7-13 και απομακρύνθηκαν ακόμα περισσότερο από τον στόχο της 8άδας.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο παιχνίδι καλύτερα και με σωστές επιλογές κατάφεραν να βρουν εύκολα καλάθια απέναντι σε μια άμυνα που έδειχνε να μην πατάει καλά για ακόμα μία φορά. Ο Σενγκέλια ήταν σαν τη... μύγα μες το γάλα και προσπαθούσε να κρατήσει τους Βάσκους στο παιχνίδι. Η πρώτη περίοδος έκλεισε με τους Ρώσους να είναι στο +7 και όλα να δείχνουν πως θα φτάσουν άνετα στην νίκη. Στην 2η περίοδο τα πράγματα δεν άλλαξαν ιδιαίτερα αν εξαιρέσει κανείς πως οι φιλοξενούμενοι βελτίωσαν την άμυνά τους και κατάφεραν να μαζέψουν τη διαφορά που έφτασε και σε διψήφια επίπεδα πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με σκορ 39-31. 

Οι Βάσκοι μπήκαν δυνατά να διεκδικήσουν τις πιθανότητές τους για ανατροπή και κατάφεραν να μειώσουν ακόμα και στους τέσσερις. Ωστόσο Άιβερσον, Τόμας και Πονίτκα κράτησαν την Ζενίτ στο προβάδισμα και εξουδετέρωσαν κάθε βοήθεια προς τον Σενγκέλια που συνέχισε να είναι απελπιστικά μόνος στην επίθεση της ομάδας του Ιβάνοβιτς. Το τέλος της 3ης περιόδου βρήκε τις δύο ομάδες στο 53-49 με το δυνατό παιχνίδι των φιλοξενούμενων να αποδίδει. Η 4η περίοδος αναμενόταν συναρπαστική, καθώς η Μπασκόνια δεν έλεγε να τα παρατήσει. Ωστόσο, οι Ρώσοι μπήκαν για ακόμα ένα δεκάλεπτο φουριόζοι και με ένα γρήγορο 4-0 ανέβασαν και πάλι τη διαφορά κοντά σε διψήφια επίπεδα. Οι Βάσκοι ισορρόπησαν βρίσκοντας λύσεις και από Τζάνινγκ και Χένρι κάνοντας και πάλι το παιχνίδι ντέρμπι. Μάλιστα κατάφεραν να περάσουν και μπροστά δύο λεπτά πριν το φινάλε, αλλά με ένα 9-1 επιμέρους σκορ οι γηπεδούχοι πήραν μία δύσκολη νίκη με τελικό σκορ το 72-66

Ο MVP: Ο Γουίλ Τόμας ήταν για ακόμα μία φορά ο ηγέτης των Ρώσων και με 19 πόντους και 6 ριμπάουν οδήγησε την ομάδα του στην νίκη.

ΜΕ ΤΗΝ  ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Ζενίτ είχε 24/31 δίποντα ποσοστό άνω του 77% κάνοντας... πλάκα στο ζωγραφιστό της Μπασκόνια.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ