15.3 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Ρύθμιση με προοπτική ξεκαθαρίσματος της Basket League!

Η νομοθετική ρύθμιση της Πολιτείας που θα δίνει το δικαίωμα σε ομοσπονδίες και λίγκες να αποφασίσουν ελεύθερα την τύχη των φετινών τους πρωταθλημάτων, είναι έκτακτη και προσωρινή, με την έννοια του ότι η καταστρατήγηση προκηρύξεων για λόγους ανωτέρας βίας δεν θα παγιωθεί. Για την Basket League το πράγμα δεν θα είναι ούτε τόσο απλό, ούτε τόσο προσωρινό.

Πιο σωστά, θα του δίνει την ευχέρεια να μην είναι, αφού με τον καιροσκοπικό και ασόβαρο στα... σοβαρά ΕΣΑΚΕ, δεν μπορείς να έχει και βάσιμες ελπίδες. Μόλις προχθές εξάλλου, ο πρόεδρός του είπε ότι το πρωτάθλημά μας παραμένει ένα από τα κορυφαία στην Ευρώπη, οπότε με τέτοια αντίληψη, σηκώνεις τα χέρια ψηλά... Επικαλούμενος τις δύο "παρακαλετές" κρατικές χορηγίες που εμφανίστηκαν στο... και πέντε και κατάφερε να αρχίσει το πρωτάθλημα. Ο,τι να ΄ναι, αλλά πάμε παρακάτω. 

Επειδή όμως στον ΕΣΑΚΕ έχουν αυξηθεί πολύ οι σοβαροί επενδυτές που νοιάζονται και το μπάσκετ και την επένδυσή τους και φυσικά αυτοί έχουν αντίληψη της πραγματικότητας, που είναι κάθε χρόνο και πιο ζοφερή, έχουν γίνει ουσιαστικά αιτήματα προς τον Λευτέρη Αυγενάκη να... διευρύνει τις ελευθερίες. Οχι φυσικά νομιμοποιώντας οποιαδήποτε ασυδοσία, αλλά ακριβώς το αντίθετο, δίνοντας το δικαίωμα "απόρριψης" ομάδων που μπορεί να δικαιούνται αγωνιστική παρουσία, αλλά δεν πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  είμαστε πολύ κοντά στο να αυξηθούν κατά πολύ οι προϋποθέσεις που θα απαιτούνται για την συμμετοχή στο ανώτατο πρωτάθλημα και, το κυριότερο, θα αυξηθούν κατά πολύ οι έλεγχοι εξ αρχής και θα κλείσουν τα "παράθυρα". Τόσο, που λένε ότι δεν θα τολμάει κανένας να... ρουσφετολογεί προς ίδιον όφελος και προς καταστροφή της λίγκας που φαίνεται στην πράξη.  

Λένε επίσης οι γνωρίζοντες τις λεπτομέρειες της διαπραγμάτευσης ότι αν ενταχθούν όλα όσα έχουν συζητηθεί και, κυρίως, αν εφαρμοστούν, τότε μπορεί το ποσοστό αυτών που δεν θα μπορούν (ή δεν θα θελήσουν πλέον) να συμμετάσχουν στο επόμενο πρωτάθλημα να... αγγίξει και το 50%, αφού πέρα από την πονεμένη ιστορία οικονομικών εγγυήσεων και "καθαρών" εταιριών από χρέη, σκοπεύουν επιτέλους να βάλουν μπρος και τα... ανθρώπινα γήπεδα. Τι μένει να δούμε; Τι πραγματικά θα ισχύσει, τι θα εφαρμοστεί και επίσης πολύ σημαντικό, τι κριτήρια θα ισχύσουν για αντικαταστάτες αν αυτοί χρειαστούν στις θέσεις αποχωρησάντων.

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ