25.5 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Ρόμπερτς στο basketa.gr : «Ο καθένας μπαίνει στα παπούτσια του άλλου»

Εντυπωσιακός κατά διαστήματα, ο Ολυμπιακός επικράτησε της Χίμκι και παρέμεινε αήττητος στην Ευρωλίγκα. Η διπλή αγωνιστική  και η μεγάλη εβδομάδα κύλησε αρκετά καλά για τους "ερυθρόλευκους" που έχουν ακόμη μια υποχρέωση κόντρα στον Άρη (29/10, 17:00).

Μιλώντας στο basketa.gr ο Μπράιαν Ρόμπερτς ανέλυσε ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του φετινού Ολυμπιακού ενώ δεν... μένει στο παιχνίδι με την ρωσική ομάδα αλλά στοχεύει ήδη στην Θεσσαλονίκη.

Η πρώτη δύσκολη εβδομάδα φτάνει στο τέλος της και... «Μέχρι στιγμής έχει κυλήσει ιδανικά για εμάς αλλά πρέπει να τελειώσουμε με ακόμη μια νίκη. Αντιμετωπίσαμε δυνατούς αντιπάλους αυτές τις μέρες, πήραμε τις νίκες, αλλά είναι ακόμα η αρχή της σεζόν, πρέπει να συνεχίσουμε την δουλειά μας».

Ο Ολυμπιακός ήταν εντυπωσιακός, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο: «Ξέραμε ότι έπρεπε να βγούμε και να δώσουμε περισσότερη ενέργεια σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο, όπου πηγαίναμε μία μπρος και μία πίσω. Αυτό που συζητήσαμε στα αποδυτήρια ήταν ότι χρειάζονταν να παίξουμε πιο επιθετικά, να πιέσουμε κάθε μπάλα στην άμυνα και ήταν αυτό που έγινε στο τρίτο δεκάλεπτο. Μπλοκάραμε την Χίμκι και ανοίξαμε το σκορ».

Όποιος πέρασε στο παρκέ έβαλε το λιθαράκι του:«Αυτό ακριβώς είναι ο Ολυμπιακός. Η ομάδα έχει μεγάλο βάθος και φαίνεται ξεκάθαρα. Διαθέτουμε τουλάχιστον 12 παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν και να προσφέρουν. Είναι μεγάλο πλεονέκτημα για μας και σίγουρα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε σε μια μεγάλη σεζόν».

Και αυτό το πλεονέκτημα φαίνεται σε μια συγκυρία τραυματισμών: «Σίγουρα πάντα κάποιος λείπει, ένας επιστρέφει κι ένας τραυματίζεται. Ο καθένας όμως  μπορεί να μπει στα παπούτσια του άλλου. Το προσόν μας είναι αυτό ακριβώς. Ανά πάσα στιγμή όλοι μας είμαστε έτοιμοι να παίξουμε και να τα δώσουμε όλα. Υπάρχει μάλιστα μεγάλη εμπειρία στην ομάδα, γεγονός που μας βοηθάει ιδιαίτερα» .

Ακολουθεί ταξίδι στην Θεσσαλονίκη και ο Άρης:«Δεν πρέπει να τα παρατήσουμε και να αφεθούμε. Πρόκειται για ένα σπουδαίο παιχνίδι και το ξέρουμε. Θα χαρούμε για την σημερινή νίκη αλλά μέχρι εκεί. Μας περιμένει ένας δύσκολος αντίπαλος σε μια αφιλόξενη έδρα. Προχωράμε και προετοιμαζόμαστε για την Κυριακή».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ