19.7 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Ρόμπερτς: «Κλειδί η άμυνα στον Νικ, εξαιρετική δουλειά ο Παπ» (vid, pics)

Ο Μπράιαν Ρόμπερτς για έναν ακόμη αγώνα από αυτούς που λέμε «μεγάλους» ήταν εκεί. Παρά το ότι βρέθηκε πολύ νωρίς στο παιχνίδι να μετράει δύο φάουλ, όταν τα φώτα έπεσαν ο απολογισμός του ήταν 12 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ σε 12’56’’. Και κάποιες πολύ καλές άμυνες στο... πακέτο. Ο Ολυμπιακός έκανε το 0-1 με τη νίκη του επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ στη σειρά των τελικών των play offs της stoiximan.gr Basket League και περιμένει τη συνέχεια.

«Όλοι όσοι μπήκαν στο παιχνίδι ήξεραν τι πρέπει να κάνουν και πως πρέπει να εκτελέσουμε το πλάνο», ήταν τα πρώτα λόγια του Αμερικάνου γκαρντ λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης: «Παίξαμε 40 λεπτά ως ομάδα, παλέψαμε και πήραμε τη νίκη».

Κι αυτό παρά το φαβορί ήταν στα χαρτιά και λόγω έδρας, αλλά και αγωνιστικής παρουσίας το τελευταίο διάστημα ο Παναθηναϊκός. Το 0-1 ήταν ένα βήμα, αλλά γνωρίζει καλά πως θα πρέπει οι... χοροί να μην κρατήσουν για τον Ολυμπιακό: «Ελπίζω να είμαστε σε θέση να υπερασπιστούμε τη δική μας έδρα πια. Ήταν σημαντικό το γεγονός ότι νικήσαμε στον πρώτο αγώνα, αλλά στον δεύτερο θα εχουν έξτρα κίνητρο. Οπότε θα πρέπει να το χαρούμε τώρα, αλλά να ξέρουμε πως θα έρθουν και θα είναι έτοιμοι να παλέψουν. Θα είναι ένα μεγάλο παιχνίδι την Πέμπτη!»

Όλοι οι αγώνες σε μια σειρά τελικών είναι αυτό που λέμε «μεγάλοι», είναι τα παιχνίδια τα οποία περιμένουν οι παίκτες όλη τη χρονιά και ο Ρόμπερτς δεν αποτελούν εξαίρεση: «Αυτά είναι τα παιχνίδια που μου αρέσουν. Προσπαθώ να είμαι επιθετικός και να βοηθήσω την ομάδα μου να νικήσει. Από αυτή τη στιγμή όλα τα παιχνίδια είναι μεγάλα και θα πρέπει όλοι να παίξουμε ως ομάδα και να παλέψουμε. Θα πρέπει να κάνουμε πράξη το πλάνο!»

Και μια που μίλησε για πλάνο... Ο Ολυμπιακός περιόρισε τη δημιουργία του Παναθηναϊκου και ειδικά του Καλάθη, κάτι που είχε άμεσο αντίκτυπο στην εξέλιξη της αναμέτρησης: «Ναι... Ήταν το κλειδί του αγώνα να περιορίσουμε τον Νικ. Ο Παπανικολάου έκανε εξαιρετική δουλειά πάνω του και του έκανε δύσκολο το να παίξει όπως συνηθίζει. Γενικά ως ομάδα πήγαμε καλά αμυντικά και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε. Μένει να το δούμε στον επόμενο αγώνα».

Ο ίδιος πάντως επιθετικά ήταν αυτός που έκανε... σεφτέ για την ομάδα του επιθετικά, κάτι που γίνεται συχνά πυκνά... Να παίρνει αυτό το πρώτο σουτ, να σημειώνει τους πρώτους πόντους για τον Ολυμπιακό: «Θα προσπαθήσω να το ξανακάνω», λέει γελώντας. Σίγουρα δεν βγαίνω για να τα χάσω, όποτε βγω και σουτάρω, σουτάρω για να τα βάλω. Αυτό που θα πρέπει είναι να παραμείνουμε επιθετικοί στο παιχνίδι όλοι μας και να προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Όλα αυτά ο ίδιος και οι συμπαίκτες του προτιμούν να τα κάνουν σε ένα γεμάτο γήπεδο την Πέμπτη (7/6) στον δεύτερο τελικό: «Δεν θα περίμενα κάτι διαφορετικό από τους φιλάθλους μας: Να είναι εκεί, να κάνουν φασαρία, να είναι έτοιμοι και να γεμίσουν το γήπεδο».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ