17.5 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ρωσία-Ισπανία μετ’εμποδίων για τον Πασκουάλ

Η Ρωσία είναι από τις τελυταίες ευρωπαϊκές χώρες που κατέβασε ρολά στα πρωταθλήματά της καθώς καθυστέρησε, σε σχέση με άλλες, να έρθει αντιμέτωπη με τον κορωνοϊό και ως εκ τούτου να καταφύγει στη λήψη μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων. Όταν ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωση την αναστολή των διεθνών πτήσεων και συναγερμός σήμανε στην αθλητική κοινότητα. 

Ο Τσάβι Πασκουάλ, που μετακόμισε προσφάτως στη χώρα για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, έφυγε άρον άρον και χρειάστηκε να να αλλάξει δύο αεροπλάνα (Αγία Πετρούπολη-Μόσχα και Μόσχα-Μαδρίτη) και διανύσει οδηκώς άλλα 602 χιλιόμετρα για να φτάσει στη Γκαβά. 

Λύση αναζητούν για να φύγουν από τη χώρα και οι Έλληνες παίκτες της Ούνικς Καζάν, ενώ ο βοηθός του Πασκουάλ, Διαμαντής Παναγιωτόπουλος, κατάφερε να επαναπατριστεί.  

Ο καταλανός τεχνικός μίλησε για την περιπέτειά του στη Mundo Deportivo:

"Κάναμε κανονικά προπονήσεις μέχρι την περασμένη Πέμπτη, ώσπου ανακοινώθηκε η οριστική διακοπή της VTB League και η ματαίωση των πτήσεων από τη Δευτέρα. Ουσιαστικά είχαμε μία μέρα για να ετοιμαστούμε και να φύγουμε. Η κατάσταση στο αεροδρόμιο ήταν πρωτόγνωρη. Οι έλεγχοι ήταν ενδελεχείς. Μας θερμομέτρησαν και όλοι φορούσαν γάντια και μάσκες. Μέσα στο αεροπλάνο ήταν μόνο 10-15 άτομα.

Έφτασα στη Μαδρίτη στις 2 το μεσημέρι και η επόμενη πτήση για Βαρκελώνη ήταν την επόμενη μέρα, όπως και το επόμενο λεωφορείο στις 9 το βράδυ. Έτσι αποφάσισα να νοικιάσω ένα αυτοκίνητο. Σε 600 χιλιόμετρα δρόμου δεν είδα πάνω από 20 αυτοκίνητα. Με σταμάτησε δύο φορές η αστυνομία για έλεγχο. Τους εξήγησα ότι γυρνούσα σπίτι και παρόλο που με αναγνώρισαν έλεγξαν κανονικά όλα τα έγγραφά μου. 

Τώρα πρέπει να παραμείνω σε υποχρεωτική καραντίνα για 14 μέρες στο σπίτι μου. Η κατάσταση εδώ δεν έχει καμία σχέση με τη Ρωσία. Και εκεί είχαν κλείσει τα καταστήματα, τα θέατρα κλπ αλλά μπορούσες να βγεις μια βόλτα για περπάτημα. Αυτό που αντίκρυσα εδώ επιστρέφοντας ήταν απίστευτο". 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ