20.3 C
Athens
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

Ρουμελιώτης στο basketa.gr: «Το ματς με τον Ίκαρο αλλάζει την πορεία μας…»

Το Κορωπί θέλει να γυρίσει τον διακόπτη και μετά το κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής πέτυχε την πρώτη του νίκη κόντρα στον Ιπποκράτη Κω με 75-69

Το συγκρότημα του Κώστα Ρουμελιώτη, ωστόσο, εξακολουθεί να βρίσκεται σε δύσκολη θέση και όπως παραδέχεται και ο ίδιος στο basketa.gr το πρόγραμμα δεν ευνοεί την ομάδα του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα παλέψει για κάθε ματς.

Ο... "σεφτές" του Κορωπίου ήρθε απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο: «Πήραμε μια πολύ σημαντική νίκη απέναντι σε μια δυνατή ομάδα, που πιστεύω πως μπορεί να διεκδικήσει και την άνοδο, βρίσκεται στις 3-4 καλύτερες ομάδες. Ήταν δύσκολη νίκη που μας αφήνει μια πίκρα όμως λόγω του τραυματισμού του Σωτήρη Μπουρδάνου. Πιστεύω πως και στο παιχνίδι με την ΑΕΝΚ ίσως να δικαιούμασταν τη νίκη γιατί χάσαμε το ματς από ένα αμυντικό λάθος στο τέλος. Τα παιδιά άξιζαν το αποτέλεσμα γιατί δουλεύουν πάρα πολύ, έχουν χάσει πολλά ματς στον πόντο».

Η ανησυχία για τον έμπειρο γκαρντ είναι μεγάλη: «Δεν ξέρουμε πόσο σοβαρός είναι ο τραυματισμός του, τον χάσαμε στο 22ο λεπτό και σήμερα θα έκανε την μαγνητική για να διαπιστωθεί η ζημιά».

Η σεζόν είναι ιδιαίτερη για το Κορωπί, ματς χαμένα στο τέλος, ένας τραυματισμός αλλά και ασταμάτητη δουλειά: «Είμαστε σε πολύ δύσκολη θέση, παρά αυτό το αποτέλεσμα, η ομάδα φτιάχτηκε με ειδικές συνθήκες. Εμείς δεν έχουμε να κάνουμε τίποτα άλλο από το να δουλεύουμε κάθε μέρα στην προπόνηση και να παλεύουμε συνέχεια για το καλύτερο. Οι παίκτες δίνουν τα πάντα κάθε ημέρα, πρόκειται για μεγάλη προσπάθεια και άξιζαν την νίκη. Όλα τα ματς είναι έτσι και στα τελευταία λεπτά παίζει ρόλο η εμπειρία και το σύνολο. Αντιμετωπίζουμε δυσκολίες στα τελευταία λεπτά. Χάθηκαν τρία παιχνίδια έτσι, με τον Πρωτέα, την Κηφισιά και τον Πανερυθραϊκό. Ελπίζουμε να μην έχει σοβαρό πρόβλημα ο Σωτήρης, πρώτα απ΄όλα για τον ίδιο αλλά και γιατί είναι σημαντικός για εμάς».

Όσο για τα κέρδη από το παιχνίδι με τον Ιπποκράτη: «Είναι μια νίκη που σε βοηθάει να δουλέψεις γιατί είναι δύσκολο να προπονείσαι σκληρά τέσσερις και πέντε ώρες και να χάνεις παιχνίδια στον πόντο. Μας δίνει ψυχολογία και αυτοπεποίθηση ενόψει του δύσκολου παιχνιδιού με τον Ίκαρο στην Νέα Σμύρνη. Γενικά έχουμε δύσκολο πρόγραμμα, έρχονται ματς με τον Ιωνικό, τον Τρίτωνα και την Δάφνη, με τους πρωτοπόρους».

Ο κόουτς Ρουμελιώτης είναι ξεκάθαρος για το πως θα κρατάει τις νίκες η ομάδα: «Συνέβησαν πολλά, ήρθαν ήττες από ομάδες με τους ίδιους στόχους. Πρέπει να είμαστε αποφασιστικοί στο τέλος, να κάνουμε τις σωστές επιλογές και να παίζουμε σκεπτόμενα. Το προσπαθούμε όμως. Θα παλέψουμε, έχουμε δυνατότητες ως ομάδα για να τα καταφέρουμε».

Ακολουθεί εκτός έδρας δοκιμασία στην Νέα Σμύρνη: «Ο Ίκαρος είναι μαχητική και δυνατή ομάδα, με καλό προπονητή και η αποστολή μας στην έδρα του είναι δύσκολη. Θα δώσουμε τα πάντα γιατί για μένα αυτό το παιχνίδι μπορεί να αλλάξει την πορεία του πρωταθλήματος».

Τέλος, στο χθεσινό παιχνίδι παρατηρήθηκε πολυφωνία στο σκοράρισμα και 13 τρίποντα! «Το σημαντικό πέρα από τα 13 τρίποντα, που δεν μπαίνουν κάθε μέρα, είναι να γίνονται οι σωστές επιλογές και να μοιράζεται το σκορ. Είναι και η δική μου φιλοσοφία αυτή, το ίδιο προσπαθούσα και στην Καρδίτσα. Θέλουμε να έχουμε μια ομάδα, όπου οι παίκτες θα έχουν ρόλο και στην άμυνα και στην επίθεση. Βάλαμε και κάποια τυχερά σουτ, για να κερδίσεις τον Ιπποκράτη χρειάζεσαι και τύχη, μου αρέσει πολύ σαν ομάδα».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ