13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ρουμελιώτης : «Οι έννοιες, αλληλεγγύη, συνεργασία και ομαδικότητα φαίνονται κενές νοήματος, “αδειανά πουκάμισα”»

Η ανάρτηση του Κώστα Σορώτου αναφορικά με τους «ξεκρέμαστους» προπονητές των Εθνικών κατηγοριών, άνοιξε τον ασκό του αιόλου, με τον Κώστα Ρουμελιώτη, μέσω επιστολής του, να παίρνει θέση, ευχαριστώντας αρχικά τον έμπειρο συνάδελφο του.

Ο προπονητής του ΚΑΟ Κορίνθου αφού τόνισε ότι η λύση που προτείνει η coach Σορώτος είναι η μόνη ξεκάθαρη, αναλύει το δικό του σκεπτικό.

Αναλυτικά αναφέρει :

«Αγαπητέ Coach Σορώτε

Περιμέναμε κι εμείς μετά την εξαιρετική πρώτη σου ανάρτηση στο fb ,μια ανάρτηση που ανέδειξε όλες τις παθογένειες που συνοδεύουν το «επάγγελμα» του προπονητή στην Ελλάδα ,την αντίδραση της μπασκετικής κοινότητας.

Δυστυχώς δέκα μέρες μετά διαπιστώσαμε με θλίψη ότι δεν υπήρξε καμία αντίδραση.Είναι λυπηρό ότι οι αξίες που πρεσβεύει το άθλημά μας,οι αξίες όλων των ομαδικών αθλημάτων, η αλληλεγγύη, η συνεργασία, η ομαδικότητα, το εμείς υπεράνω του εγώ , φαίνονται κενές νοήματος «αδειανά πουκάμισα» στην εποχή του άκρατου ατομικισμού.

Ο μόνος όμως χαμένος αγώνας είναι αυτός που δε δίνεται.Πρέπει να αγωνιστούμε για την ενίσχυση και την διεύρυνση του θεσμικού πλαισίου που διέπει το «επάγγελμά μας,την τήρηση και την ενίσχυση των κανόνων.Η λύση που προτείνει ο Coach Σορώτος είναι ίσως η μόνη που ξεκαθαρίζει το θολό τοπίο.

Υποχρεωτική σύναψη συμβολαίων όλων των προπονητών με τις ομάδες τους αρχικά σε όλες τις εθνικές κατηγορίες, αλλά και θεσμική του κατοχύρωση και στις τοπικές κατηγορίες,με όλες τις υποχρεώσεις που συνεπάγεται αυτό και για τις ομάδες και για τους προπονητές.

Οι Έλληνες προπονητές διαφημίζουν το ελληνικό μπάσκετ σ’όλο τον κόσμο. Με Έλληνες προπονητές οι εθνικές μας ομάδες  έχουν κατακτήσει μετάλλια σε παγκόσμια και εωρωπαΐκά πρωταθλήματα .Δύο Έλληνες προπονητές έχουν κατακτήσει την Ευρωλίγκα(τρεις φορές). Οι περισσότεροι από αυτούς και είναι προς τιμή τους, έχουν ξεκινήσει από τα τοπικά πρωταθλήματα και τις μικρές εθνικές κατηγορίες.Τους καλούμε να έρθουν κοντά μας και να ηγηθούν αυτής της προσπάθειας.

Το μπάσκετ είναι η αγάπη και το πάθος μας,αλλά είναι και το επάγγελμα μας.Πρέπει να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο και διευρυμένο θεσμικό πλαίσιο που θα το κατοχυρώνει.Έτσι ώστε οι νέοι προπονητές που με ενθουσιασμό και πάθος έρχονται να το υπηρετήσουν να μην απογοητευτούν ,αλλά να εργαστούν σε ένα θεσμοθετημένο και ασφαλές περιβάλλον.

Coach Σορώτε, σε ευχαριστούμε!

ΥΓ Είμαι προπονητής μπάσκετ γι’ αυτό χρησιμοποιώ πρώτο πληθυντικό πρόσωπο, μιλάω με το εμείς».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ