24.2 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Βήμα οκτάδας του Ηρακλή στη Ρόδο

Ο Ηρακλής ήταν «καυτός» έξω από τη γραμμή των 6,75μ. κι έφυγε με μεγάλο διπλό από την έδρα του Κολοσσού Ρόδου (86-88).

Με αυτό το ροζ φύλλο αγώνα ο «Γηραιός» ανέβηκε στο 5-5 και μπήκε στην οκτάδα, αφήνοντας τους αντιπάλους του στο 4-6 και την ένατη θέση.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι και στα σαράντα λεπτά με τους δύο αντιπάλους να αποδεικνύουν την ποιότητά τους στο παρκέ. Μετά από μία ισορροπημένη πρώτη περίοδο (21-20), οι φιλοξενούμενοι πάτησαν γκάζι στο δεύτερο δεκάλεπτο και ξέφυγαν με 53-41 στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, έχοντας εκπληκτική ευστοχία στα τρίποντα.

Η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη δεν τα παράτησε όμως και παρά το γεγονός ότι ο Ηρακλής παρέμενε «ζεστός» από την περιφέρεια. Στο 30' ο φωτεινός πίνακας του κλειστού της Καλλιθέας έγραφε 62-70. Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι Ροδίτες έκαναν αντεπίθεση διαρκείας προκειμένου να ανατρέψουν την κατάσταση. Παραλίγο να το πετύχουν, αλλά στην τελευταία επίθεση ο Μπρέιζελτον αστόχησε στο λέι απ που θα έστελνε τον αγώνα στην παράταση και το σύνολο του Γιάννη Καστρίτη απέδρασε με το διπλό (86-88).

ΤΡΙΠΛΕΤΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΩΝ: Ο Ηρακλής πήρε το διπλό χάρη στους 17 πόντους του Θοδωρή Ζάρα, ενώ άλλους τόσους σημείωσε ο Τζαμάλ Σούλερ διαλύοντας κάθε αμυντικό σύστημα των γηπεδούχων. Για τους ηττημένους ξεχώρισαν οι Ντάνι Αγκμπελέσε (19π.), Σταύρος Τουντζιαράκης (18π.) και Ντόνοβαν Τζάκσον (17π.).

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Θα ήταν πολύ δύσκολο για τον Ηρακλή να χάσει έναν αγώνα στον οποίο εκτέλεσε με ποσοστό 52% στα τρίποντα (13/25) και με 83% στις βολές (25/30). Ο Κολοσσός από την πλευρά του έμεινε στον αγώνα χάρη στην κυριαρχία του μέσα στη ρακέτα, παίρνοντας 40 πόντους από το «ζωγραφιστό», την ώρα που οι Θεσσαλονικείς είχαν μόλις 20.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ