18.9 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ροντρίγκεθ: “Θα είμαι στο Ευρωμπάσκετ 2017!” (pics)

Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ επέστρεψε. Δυστυχώς για όλους εμάς που αγαπάμε το ευρωπαϊκό μπάσκετ, μάλλον όχι για πολύ. Τουλάχιστον θα τον δούμε με την Εθνική Ισπανίας. Κάτι είναι κι αυτό. Είναι τα δύο σημεία που ξεκαθάρισε στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε με αφορμή το καμπ που θα διοργανώσει στην Σάντα Κρουθ (26-30/6), στην πόλη που γεννήθηκε και η οποία ζει φέτος μεγάλες στιγμές με την Ιμπεροστάρ Τενερίφε. Την δική του ομάδα. Και με έναν προπονητή που γνωρίζει καλά. Ας τα πάρουμε ένα ένα όμως...

Ο Ροντρίγκεθ ρωτήθηκε για πολλά από τους συμπατριώτες του και το πρώτο ήταν αν σκοπεύει να ξαναπαίξει όχι απλά στην Ισπανία, αλλά την Τενερίφη: "Έχω πει πως θα το ήθελα. Δεν είναι όμως η ώρα ακόμη. Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι σε άλλο στάδιο στην πορεία μου. Πιστεύω πως από τότε που έφυγα από εδώ πήρα τις σωστές αποφάσεις και ελπίζω πως αυτό θα συνεχίσω να κάνω".

Ο Ισπανός γκαρντ άφησε το καλοκαίρι τη Ρεάλ Μαδρίτης για να επιστρέψει στο ΝΒΑ για τους Φιλαδέλφεια Σίξερς. Δεν μπορείς να πεις πως "χόρτασε" νίκες με την ομάδα του, τελειώνοντας τη χρονιά με ρεκόρ 28-54. Ο ίδιος είχε σε 22.3 λεπτά ανά αγώνα 7.8 πόντους, 2.3 ριμπάουντ, 5.1 ασίστ (η... σπεσιαλιτέ του) και 0.1 τάπες. Βέβαια από την άλλη να θυμίσουμε είναι πως είναι 6,8 εκατομμύρια δολλάρια... Ναι... Για ένα χρόνο...

"Μέχρι την 1η Ιουλίου δεν ξέρω τι θα γίνει, δεν μπορώ να ξέρω τι πιθανότητες θα έχω από την 1η Ιουλίου (αρχίζει η περίοδος για free agent). Γι' αυτό και δεν έχω αποφασίσει κάτι. Στόχος μου πάντως είναι να μείνω στο ΝΒΑ."

Πάντως εξακολουθεί να παρακολουθεί τις αγαπημένες του ομάδες: Τη Ρεάλ Μαδρίτης και την Ιμπεροστάρ Τενερίφε. Και το αποδεικνύει και τα.... τιτιβίσματά του.

 

 

Την Κανάριας όπως τη λένε και όπως έχει μάθει να την αποκαλεί ο ίδιος τόσα χρόνια: "Ήταν μια εκπληκτική σεζόν για τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά και για τα Κανάρια. Είμαι πολύ περήφανος για τις επιτυχίες τους. Τα Κανάρια έχουν έναν μεγάλο προπονητή, τον Τσους Βιδορέτα, τον οποίο γνωρίζω πολύ καλά από την Εθνική Ισπανίας. Ξέρει να δίνει αυτοπεποίθηση στους παίκτες του και μαζί με την ποιότητα που έχει το ρόστερ της ομάδας και είναι αδιαμφισβήτητη, έφτασαν στον ευρωπαϊκό τίτλο, ήταν στην κορυφή για μεγάλο χρονικό διάστημα στην Ισπανία και παραμένουν ψηλά".

Ο ίδιος περιμένει πλέον να ξανασυναντήσει τον Βιδορέτα και στην Εθνική Ισπανίας, καθώς είναι στο τεχνικό επιτελείο, δίπλα στον Σέρτζιο Σκαριόλο. Και δεν τίθεται καν θέμα να μην είναι στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας: "Είναι πολύ σημαντικό για μένα να παίξω στην Εθνική, όχι μόνο για το τι αντιπροσωπεύει και τι σημαίνει για μένα να είμαι μέλος της, αλλά και γιατί είναι μια μεγάλη ομάδα και δεν ήθελα να χάσω την ευκαιρία να κατακτήσω ένα μετάλλιο. Το να είμαι στην Εθνική, θα βοηθήσει κι εμένα".

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ