25 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Μπαρτζώκας: “Υπάρχουν και θύματα”

Ο αγώνας δεν είχε τελειώσει καλά καλά και τα κείμενα για το διαζύγιο του Γιώργου Μπαρτζώκα με την Μπαρτσελόνα, εμφανίστηκαν. Ακόμη και την ώρα που ο Έλληνας κόουτς μιλούσε στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με τη Βαλένθια. Και ήρθε και η δήλωση του Νάτσο Ροντρίγκεθ, νέου "αφεντικού" του τμήματος μπάσκετ, να θέσει άμεσα μια άλλη διάσταση.

"Σας υπόσχομαι πως την επόμενη σεζόν θα υπάρχει μεγαλύτερος επαγγελματισμός και μεγαλύτερη πειθαρχία στο τμήμα μπάσκετ", δήλωσε και ζήτησε συγνώμη από τον κόσμο της Μπαρτσελόνα! "Ζητάμε συγνώμη από τον κόσμο. Το τμήμα μπάσκετ δεν στάθηκε στο ύψος του ονόματος της ομάδας. Η χρονιά ήταν απογοητευτική και πολύ κακή. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Όλοι είμαστε υπεύθυνοι! Δεν σταθήκαμε στο ύψος της φανέλας της Μπαρτσελόνα. Θα δουλέψουμε σκληρά για να ανακτήσουμε το χαμένο πρεστίζ και την εικόνα που πάντα είχε αυτός ο σύλλογος, δημιουργώντας μια ανταγωνιστική ομάδα. Κάτι που θα γίνει μέσα στις επόμενες εβδομάδας. Θα ξαναχτίσουμε την ομάδα και το τμήμα!"

Δεν αναφέρθηκε όμως καθόλου στον Έλληνα προπονητή.

Μπαρτζώκας: "Ψηλά το κεφάλι"

Ο Μπαρτζώκας στη συνέντευξη Τύπου είπε πως έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες στα αποδυτήρια για τον τρόπο που πάλεψαν, μίλησε για τις ατυχίες με τους τραυματισμούς, λέγοντας πως η Μπαρτσελόνα ήταν λιγότερο και από μισή σήμερα, αλλά αναφέρθηκε και στους διαιτητές. Στάθηκε ειδικά σε δύο φάσεις με τον Τόμιτς και τον Όλεσον τονίζοντας πως "αν έστω κι ένας δει πως όντως έγινε φάουλ, τότε δίκαια χάσαμε".

Πρόσθεσε πως "η συνείδησή μου είναι καθαρή, γιατί δώσαμε τα πάντα από την αρχή της χρονιάς ως σήμερα. Και όλοι όσοι ήταν στην ομάδα το ίδιο. Όλοι προσπαθήσαμε. Όλα συμβαίνουν για κάποιον λόγο".

Το να ξαναχτιστεί μια ομάδα σαν την Μπαρτσελόνα δεν είναι εύκολο. Είναι σαν πόλεμος και υπάρχουν θύματα. Τα συμπεράσματα τα έχει η διοίκηση και θα κινηθεί σίγουρα. Ακόμη κι αν είχαμε όλους τους παίκτες θα ήταν δύσκολη η χρονιά και το ήξερα πως θα ήταν έτσι από την αρχή. Ακόμη και σήμερα ο Κόπονεν έκανε ένεση για να μπορέσει να παίξει. Παίζαμε όλη τη χρονιά χωρίς 4-5-6 παίκτες. Γι' αυτό είπα σε όλους πως πρέπει να σηκώσουν το κεφάλι και να νιώσουν περήφανοι για ότι κάναμε φέτος".

Και δεν δίστασε να απαντήσει και στο αν πιστεύει πως όλοι αυτοί οι τραυματισμοί ήταν κακοτυχία: "Όχι... Δεν ήταν... Εξαρτάται και από το ιστορικό ενός παίκτη. Και επίσης με τους τόσους αγώνες φέτος με το νέο σύστημα της Ευρωλίγκας και τον τρόπο που παίζεται πλέον το μπάσκετ, όντας πιο "αθλητικό" είναι δυσκολότερα για τους παίκτες. Όταν όμως σπάει ένας παίκτης ένα πόδι ή τρακάρει, τι να πεις; Είναι ιστορία όμως τώρα όλο αυτό... Δεν θέλω να βρω δικαιολογίες τώρα. Αυτά είναι για εμάς και εμείς στην ομάδα ξέρουμε τι έχει γίνει όλο το χρόνο".

Τα ονόματα και τα σενάρια

Η διοίκηση ακόμη δεν έχει μιλήσει για το αύριο του πάγκου της Μπαρτσελόνα. Όσο κι αν ο Μπαρτζώκας να μην θέλει να χρησιμοποιήσει τους τραυματισμούς ως δικαιολογία, η αλήθεια είναι πως έπαιξαν πολύ μεγάλο ρόλο στη φετινή πορεία της ομάδας. Το δεδομένο είναι πως οι φήμες κυκλοφορούν όλη τη χρονιά και γιγαντώθηκαν με τον αποκλεισμό των Καταλανών.

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ήταν πέρυσι ο βασικός στόχος. Ο Λιθουανός ήθελε διαχείριση εν λευκώ κάτι που δύσκολα θα πάρει στην Μπαρτσελόνα, ενώ υπήρχε πρόβλημα και με την άδεια προπονητή που πρέπει να έχεις στην Ισπανία για να κοουτσάρεις. Φέτος, με δύο χρόνια στην πλάτη του ως προπονητής και θητεία στην Ευρωλίγκα, τα πράγματα μπορεί να είναι διαφορετικά.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ ήταν από τα πρώτα ονόματα που ακούστηκαν, αλλά είναι ίσως και η περίπτωση που συγκεντρώνει λιγότερες πιθανότητες. Ο ίδιος ο Μπλατ πάντως έχει ξεκαθαρίσει πως δεν θα παραμείνει στην Νταρουσάφακα και έχει ήδη προκαλέσει το (μόνιμο έτσι κι αλλιώς) ενδιαφέρον της Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ο Σίτο Αλόνσο είναι μια περίπτωση που ακούγεται για την Μπάρτσα. Όπως και για τη Βαλένθια άλλωστε. Για τις δύο ομάδες ακούγεται και ο Τσους Βιδορέτα. Ο Αλόνσο όμως φαίνεται αυτή τη στιγμή να συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες από τον συμπατριώτη του. Η χρονιά του στην Μπασκόνια μόνο κακή δεν είναι, αλλά όπως λένε οι πληροφορίες από τη Βιτόρια, αρκετοί είναι αυτοί που δεν θέλουν να τον δουν να παραμένει στον πάγκο της ομάδας. Ειδικά αν αύριο αποκλειστεί από την Γκραν Κανάρια στους προημιτελικούς των playoffs το τέλος της συνεργασίας των δύο πλευρών θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ