25.8 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Ροδοστόγλου στο Basketa: «Όσοι δε με πίστεψαν έκαναν λάθος»

Το Παγκράτι πήρε μεγάλη νίκη απέναντι στον Τρίτωνα, επικρατώντας με 81-77 . Με τα δύο σουτ του Γιάννη Ροδοστόγλου, η ομάδα του Δημήτρη Λιόγα κλείδωσε τη νίκη στο ντέρμπι και "φουλάρει" για την άνοδο.

Μιλώντας στο Basketa.gr, ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, αναφέρθηκε στη νίκη στο ντέρμπι ανόδου, στην απόφασή του να επιλέξει το Παγκράτι το περασμένο καλοκαίρι, στη στήριξη που γνωρίζει η ομάδα από τον κόσμο της τόσο εντός όσο και εκτός έδρας αλλά και στην επιλογή του από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και πώς η εμπειρία αυτή σημάδεψε τη μετέπειτα καριέρα του.

To χτεσινό παιχνίδι είχε μία ιδιαίτερη δυσκολία, καθώς ήταν απέναντι σε μία ομάδα που επίσης πάει για την άνοδο και μάλιστα κατάφερε να προηγηθεί. Τι συνέβη κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και καταφέρατε να το γυρίσετε;
«H αλήθεια είναι πως το παιχνίδι το θέλαμε περισσότερο. Παίζαμε στην έδρα μας, είχαμε τη βοήθεια του κόσμου και την ψυχολογία με το μέρος μας. Στην έδρα μας δεν έχουμε χάσει ποτέ. Δεν υπήρξε κανένα τρικ μόνο η παραπάνω θέληση για νίκη».

Τα δύο τελευταία σουτ σου ήταν καθοριστικά για την έκβαση του παιχνιδιού, είχες την εμπιστοσύνη εκείνη τη στιγμή στον εαυτό σου ότι θα τα πετύχεις;
«Πάντα έχω εμπιστοσύνη στο εαυτό μου, έτσι και χτες ήξερα ότι μπορώ να το κάνω. Έτυχε όμως να βρίσκομαι και στο κατάλληλο μέρος την κατάλληλη στιγμή».

Μετά και από τη νίκη αυτή, θα έλεγες ότι πλέον το Παγκράτι στοχεύει ξεκάθαρα στην άνοδο;
«Τους στόχους τους βάζει η διοίκηση και ο προπονητής, εμείς κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι να γινόμαστε όλο και καλύτεροι. Πάμε βήμα βήμα και ό,τι έρθει στο τέλος καλώς θα έρθει».

Την περασμένη βδομάδα γνωρίσατε μία βαριά ήττα από τον Έσπερο, τι έπαιξε ρόλο προκειμένου να επανέλθει η ομάδα και να επιστρέψει στις νίκες;
«Η κακή εμφάνιση που κάναμε απέναντι στον Έσπερο έμεινε πίσω, κοιτάξαμε μπροστά και καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη. Είναι αλήθεια πως από τις κακές σου στιγμές μαθαίνεις, έτσι έγινε και με εμάς».

Θεωρείς ότι φέτος είναι η χρονιά της αναγέννησής σου, και αν πιστεύεις ότι το Παγκράτι έχει συμβάλει σε αυτό;
«Όχι, δε θα έλεγα ότι είναι χρονιά αναγέννησης γιατί σχεδόν σε κάθε ομάδα τα καταφέρνω καλά. Σίγουρα βέβαια σε μία ομάδα όπως το Παγκράτι, με βαριά φανέλα και μεγάλη στήριξη από τον κόσμο κερδίζεις. Όταν η ομάδα πηγαίνει καλά, όλοι κερδίζουμε».

Πώς είναι να συνεργάζεσαι με τον Δημήτρη Λιόγα και πώς θα περιέγραφες γενικά το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα;
«Ο κόουτς δεν είναι και ο πιο εύκολος χαρακτήρας αλλά είναι επαγγελματίας, κάνει τη δουλειά του και έτσι πρέπει να είναι. Μας ωθεί κάθε φορά να τα δίνουμε όλα, να δίνουμε το 100% και προσπαθεί να βγάλει το καλύτερο από εμάς. Το κλίμα είναι αρκετά καλό και με τα υπόλοιπα παιδιά και με τη διοίκηση, βοηθάει φυσικά και ότι έχουμε μία καλή πορεία στο πρωτάθλημα. Αν και θα μπορούσα να πω πως το καλό κλίμα της ομάδας μας έφτασε εκεί που είμαστε τώρα».

Τι συνέβη πέρυσι και δεν ευδοκίμησε η συμφωνία με το Παγκράτι, και αντίστοιχα τι άλλαξε φέτος;
«Πέρυσι συνέβη... ένα τηλέφωνο που δε με πήρε ποτέ κανείς, Είχαμε μείνει στο οκ, αλλά δεν δέχτηκα ποτέ την κλήση από το Παγκράτι αλλά κάθε εμπόδιο για καλό. Φέτος ήταν εύκολη απόφαση. Το καλοκαίρι συζήτησα με τον κόουτς, τα βάλαμε κάτω μου είπε πώς βλέπει την ομάδα, πώς θέλει να χρησιμοποιήσει εμένα και είδα ότι βαδίζαμε σε κοινή λογική».

Πριν μερικά χρόνια γνώρισες ένα μεγάλο τραυματισμό, κατά πόσο θα έλεγες ότι σου στοίχισε τόσο ψυχολογικά όσο και αγωνιστικά;
«
Ψυχολογικά δε θα το έλεγα γιατί τελικά επανήλθα. Ωστόσο κάθε αθλητή, ένας τέτοιος τραυματισμός τον αφήνει πίσω και μετά είναι δύσκολο να κερδίσεις την εμπιστοσύνη ενός προπονητή. Εγώ επανήλθα,  είπα "είμαι εδώ" και απέδειξα σε όλους αυτούς που δεν με πίστεψαν πως έκαναν λάθος».

Πώς ήταν το συναίσθημα του να σε εμπιστεύεται ένας προπονητής σαν το Ζέλικο Ομπράντοβιτς και κατά πόσο θα έλεγες ότι έχει επηρεάσει την καριέρα σου;
«Είναι μεγάλο το χρέος που έχεις απέναντι σε έναν τέτοιο προπονητή. Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος σε οτιδήποτε κάνεις. Εφόσον έχεις περάσει από έναν προπονητή σαν το Ζέλικο Ομπράντοβιτς, όλα τ' άλλα σου φαίνονται πιο εύκολα αφού σε έχει εμπιστευτεί αυτός ο προπονητής».

Πώς βλέπεις τη φετινή χρονιά στην Β’ Εθνική και κατά πόσο έχει βοηθήσει το Παγκράτι η παρουσία του κόσμου στους αγώνες;
«Ο κόσμος βοηθάει πολύ και θέλω να τον ευχαριστήσω γι' αυτό. Πέρυσι δεν ήταν ίσως τόσο κοντά στην ομάδα αλλά φέτος δηλώνει "παρών" και στις εντός και στις εκτός έδρας αναμετρήσεις. Έχουμε ανάγκη τη στήριξη του κόσμου. Όσο για το πρωτάθλημα, θα έλεγα πως είναι εξαιρετικά αμφίρροπο, αφού όλοι μπορούν να χάσουν απ' όλους. Δεν υπάρχουν φαβορί, αν δεν διαβάσεις το παιχνίδι και αν δεν μπεις συγκεντρωμένος δεν υπάρχει περίπτωση να νικήσεις».

Πλέον στα 36 σου χρόνια, πώς βλέπεις το μέλλον της καριέρας σου;
«Εδώ και χρόνια έχω πει πως αυτό που θέλω είναι να ευχαριστιέμαι αυτό που κάνω. Να έχω τη δύναμη να παίζω όσο καλύτερα μπορώ. Όταν είσαι αθλητής θέλεις να μπεις για να κερδίσεις, δεν είσαι δημόσιος υπάλληλος. Θέλω απλά να ευχαριστιέμαι».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ