15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ρογκαβόπουλος: «Οι προσδοκίες συνεχώς μεγαλώνουν» (vids)

Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος δούλεψε σκληρά και δικαιώθηκε για την υπομονή που έκανε, φθάνοντας να αγωνιστεί με την ΑΕΚ φέτος σε τρία παιχνίδι στο Basketball Champions League, έχοντας κατά μέσο όρο 5π. σε 4.7’.

Ο 18άχρονος γκαρντ/φόργουορντ, που βρίσκεται στην «Ένωση» από πέρυσι και έχει κατακτήσει μεταξύ άλλων τον τίτλο στο BCL το 2018 και το Διηπειρωτικό Κύπελλο το 2019, βρέθηκε με σπουδαίους συμπαίκτες δίπλα του και από όλους πήρε κάτι. «Μπορώ να ονομάσω τόσους πολλούς παίκτες, αλλά θα ήταν κρίμα να ξεχάσω κάποιον. Σχεδόν όλοι μου έδωσαν συμβουλές ή με βοήθησαν και το εκτιμώ πραγματικά. Το να προπονούμαι με όλα αυτά τα παιδιά με βοήθησε πραγματικά να βελτιωθώ και να μάθω νέα πράγματα για το παιχνίδι», ανέφερε σχετικά.

Ο ίδιος στάθηκε ιδιαίτερα τον ερχομό του Νίκο Ζήση στους «κιτρινόμαυρους», εξηγώντας: «Το να παίζεις με έναν παίκτη σαν κι αυτόν μπορεί πραγματικά να σε βοηθήσει στην καριέρα σου. Είναι παράδειγμα ενός μεγάλου επαγγελματία κι ενός εξαιρετικού συμπαίκτη. Όλοι στην ομάδα τον σέβονται, τον ακούν και απολαμβάνουν να είναι μαζί του στο γήπεδο. Με βοηθάει πραγματικά, γιατί έχει βρεθεί στην ίδια θέση με εμένα πριν».

Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος αναφέρθηκε και στο Μαρούσι, προσθέτοντας: «Το Μαρούσι ήταν μια ευχάριστη εμπειρία, έχει καλές υποδομές, όποιος ενδιαφέρεται για το μπάσκετ μπορεί πραγματικά να δουλέψει», όπως και στον πατέρα του, Νίκο, ο οποίος έπαιζε μπάσκετ τη δεκαετία του ’80: «Με βοήθησε στα πρώτα μου βήματα, όταν ήμουν εφτά ετών. Μου άρεσε να βλέπω μπάσκετ και κάπως έτσι αποφάσισε να ξεκινήσω να παίζω», ενώ για το Μανώλη Παπαμακάριο, με τον οποίο συνυπήρξαν στο Δούκα, δήλωσε: «Ήξερα πως ήταν από τους καλύτερους γκαρντ στην Ελλάδα στα 2000s και τα 2010s. Είχε σπουδαία καριέρα και είναι πραγματικά καλός άνθρωπος. Ήταν η πρώτη χρονιά μου σε μια ανδρική ομάδα, οπότε τον θυμάμαι καλά».

https://www.youtube.com/watch?v=Pgk8eTD8nJo

Κλήθηκε να απαντήσει και για την πρόταση που είχε από τη Ρεάλ Μαδρίτης, το 2016, την οποία απέρριψε: «Αποφάσισα να μείνω στο Δούκα γιατί εκείνη τη στιγμή ένιωθα ότι ήταν καλύτερο να μείνω στην Ελλάδα». Αμέσως μετά ακολούθησε το ντεμπούτο του στην Εθνική Ελλάδας, με τα «μικρά» αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα, φθάνοντας μέχρι το Ευρωμπάσκετ Εφήβων στο Βόλο, το 2019. Η «γαλανόλευκη» έμεινε στην τέταρτη θέση, με εκείνον να ψηφίζεται στην καλύτερη πεντάδα. «Σίγουρα θα ήθελα να το ανταλλάξω με ένα μετάλλιο, που κάνει χαρούμενους και τους δώδεκα παίκτες, όχι μόνο έναν», παραδέχθηκε.

https://www.youtube.com/watch?v=qxWem_g5-bY

Στην πρώτη χρονιά του στην ΑΕΚ είχε περιορισμένο χρόνο συμμετοχής, γεγονός για το οποίο ανέφερε: «Δεν νομίζω πως έμαθα τόσα πολλά πράγματα, εξαιτίας των λίγων λεπτών συμμετοχής, ωστόσο μου έδωσε έξτρα κίνητρο να δουλέψω σκληρότερα και σκληρότερα. Βέβαια, πάντα είναι καλό να είσαι μέρος ενός ευρωπαϊκού ματς. Θυμάμαι την ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ, στο Φάιναλ Φορ του 2018. Ήταν εντυπωσιακή. Ποτέ, στη ζωή μου, δεν έχω ξαναδεί τόσο κόσμο. Έγιναν "κλειστά" παιχνίδια και στο τέλος κερδίσαμε, οπότε είμαι πραγματικά υπερήφανος για την επιτυχία της ομάδας μου. Η ΑΕΚ αναπτύσσεται ολοένα και περισσότερο και οι προσδοκίες συνεχώς μεγαλώνουν, χρόνο με το χρόνο».

https://www.youtube.com/watch?v=KMA0Xln3EOo

Μίλησε και για την αλλαγή προπονητή στους «κιτρινόμαυρους», οι οποίοι έχουν πλέον στην άκρη του πάγκου τους τον Ηλία Παπαθεοδώρου: «Νομίζω ότι δουλεύω γενικά σκληρά και είχα την ευκαιρία να αποδείξω στο νέο κόουτς τι παίκτης είμαι και να κερδίσω την εμπιστοσύνη του. Η αναμέτρηση απέναντι στην Άνβιλ ήταν πολύ σημαντική για εμένα, γιατί δούλευα πολύ σκληρά και με υπομονή και είμαι χαρούμενος που αυτοί οι κόποι μου απέδωσαν καρπούς. Ήταν, σίγουρα, μια καλή στιγμή».

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

No need to worry about the future, @AEKBC. @Nikos_Rogkavopoulos introduced himself to the #BasketballCL audience!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Basketball Champions League (@basketballcl) στις

Όσον αφορά στο φετινό νικηφόρο τελικό κόντρα στον Προμηθέα Πατρών και την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, στο Δύο Αοράκια του Ηρακλείου, δήλωσε: «Ήταν μια φοβερή εμπειρία. Κερδίσαμε τον τίτλο και είμαι πολύ χαρούμενους που ήμουν μέλος αυτής της επιτυχίας. Όλοι το γιορτάσαμε σαν τρελοί».

Κλείνοντας, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στο μέλλον του. «Την επόμενη σεζόν βλέπω τον εαυτό μου να δουλεύει σκληρά και να παίρνω ολοένα και περισσότερα λεπτά συμμετοχής, για να βοηθήσω την ομάδα μου να επιτύχει τους στόχους της», κατέληξε ο Νίκος Ρογκαβόπουλος μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του Basketball Champions League.

https://www.youtube.com/watch?v=lLk8E5MZjHg



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ