21.3 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ριζικές αλλαγές στο Μιλάνο

Η Αρμάνι Μιλάνο ολοκλήρωσε μια απογοητευτική χρονιά, εντός και εκτός συνόρων, και οι αλλαγές που αναμένεται να γίνουν το καλοκαίρι θα είναι πολλές.

Το ιταλικό συγκρότημα αποκλείστηκε από τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, έχασε το Κύπελλο Ιταλίας κι εν τέλει έμεινε εκτός και από τους φετινούς τελικούς του εθνικού πρωταθλήματος, με τη Σάσαρι να τη «σκουπίζει» στα ημιτελικά. Η επόμενη ημέρα θα φέρει ριζικές αλλαγές στις τάξεις της, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «La Gazzetta dello Sport».

Ο πρόεδρος Λίβιο Πρόλι είναι ήδη γνωστό πως αποχωρεί από το πόστο του και δεν αποκλείεται να τον ακολουθήσει και ο προπονητής, Σιμόνε Πιανιτζάνι, αν κι έχει συμβόλαιο και για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Ο ιδιοκτήτης, Τζόρτζιο Αρμάνι, βρίσκεται ήδη σε αναζήτηση τζένεραλ μάνατζερ για να «τρέξει» τις εξελίξεις, με τα ονόματα των Μαουρίτσιο Γκεραρντίνι και Κλαούντιο Κολντεμπέλα να είναι ψηλά στη λίστα του. Ωστόσο, αμφότεροι δεσμεύονται με άλλες ομάδες, με τη Φενέρμπαχτσε ο πρώτος και με την Ούνικς Καζάν ο δεύτερος.

«Τελειώσαμε τη σεζόν λίγο κουρασμένοι από την Ευρωλίγκα. Πληρώσαμε τους τραυματισμούς και δεν είχαμε λύσεις σε μια πολύ σκληρή σεζόν στην Ευρωλίγκα. Έπρεπε να έχουμε διαφορετική προσέγγιση, προσπαθήσαμε σε αυτό, αλλά τελειώσαμε άσχημα τη σεζόν. Η καλύτερη ομάδα κέρδισε», αρκέστηκε να δηλώσει μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ομάδας ο Λίβιο Πρόλι, ο οποίος πρόσθεσε για το Μάικ Τζέιμς: «Τελείωσε τη σεζόν με έναν ατομικό τίτλο στην Ευρωλίγκα, αλλά η ομάδα δεν κέρδισε τίποτα, παρά μόνο το Σούπερ Καπ. Αυτό είναι ένα μάθημα για την επόμενη σεζόν. Θα πρέπει να κάνουμε κάποιες προσαρμογές στο ρόστερ, με σκοπό να έχουμε περισσότερη ομαδικότητα. Έχουμε πάρα πολύ ταλέντο, αλλά χρειαζόμαστε προσωπικότητα και σκληράδα».

Παρότι οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τον 50χρονο προπονητή να αποχωρεί, ο πρόεδρος της Αρμάνι Μιλάνο δήλωσε για το Σιμόνε Πιανιτζάνι: «Εγώ φεύγω, αυτός μένει. Ο σύλλογος κάνει 2-3 προσαρμογές για τη νέα σεζόν. Η εποχή μου τελείωσε. Αυτό συμβαίνει στον αθλητισμό». Βέβαια, τα δεδομένα έχουν πλέον αλλάξει στο ιταλικό συγκρότημα και, μάλιστα, στο… τραπέζι έχει ήδη πέσει και το πρώτο όνομα για την αντικατάστασή του. «Διακαής πόθος» του Τζιόρτζιο Αρμάνι φέρεται να είναι ο Έτορε Μεσίνα, ο οποίος βρίσκεται από το 2014 στους Σαν Αντόνιο Σπερς ως βοηθός του Γκρεγκ Πόποβιτς, ενώ έχει ακουστεί και το όνομα του Τσάβι Πασκουάλ, ο οποίος παραμένει χωρίς ομάδα από τον περασμένο Δεκέμβριο, οπότε αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ