14.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ρετρό : Παγκράτι – Περιστερι από το κλειστό της Καισαριανής (vid)

Παγκράτι και Περιστέρι αποτελούν δυο ομάδες που συνθέτουν ένα από τα μεγάλα και παραδοσιακά Αθηναϊκά ντέρμπι, με τις δυο ομάδες να ανεβαίνουν χέρι χέρι τις κατηγορίες προς την Α1, στα τέλη της δεκαετίας του 80, ενώ η τελευταία τους συνάντηση βρίσκεται στις 2/4/2016, όταν οι «ροσσονέρι» του Ντίνου Καλαμπάκου είχαν κερδίσει εκτός έδρας με 85-70.

Από εκεί και πέρα οι δυο ομάδες ακολούθησαν διαφορετικούς δρόμους, με το Περιστέρι να υποβιβάζεται στην Β' Εθνική, αλλά στη συνέχεια να ανεβαίνει εμφατικά της κατηγορίες, φτάνοντας να αγωνιστεί στην Ευρώπη και το Basketball Champions League την τρέχουσα σεζόν, κατακτώντας την 4η θέση στο περσινό πρωτάθλημα της Basket League. Το Παγκράτι αγωνίστηκε για δυο σεζόν στην Β' Εθνική, και πριν διακοπεί το πρωτάθλημα έδινε τη μάχη του να σώσει την κατηγορία στην Α2.

Δείτε το video με τρεις χαρακτηριστικές φάσεις από το παιχνίδι της σεζόν 1986-1987 για το πρωτάθλημα της Α2, που είχε ολοκληρωθεί με 88-82 υπέρ του Παγκρατίου στο κατάμεστο κλειστό της Καισαριανής.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ